Followers

Friday, September 30, 2016

Bengkel Pelupusan Dan Hapuskira Aset Alih Kerajaan Bil.2/2016

Assalammualaikum...


sedikit nota untuk simpanan ...
Bengkel Pelupusan Dan Hapuskira Aset Alih Kerajaan Bil.2/2016,, MV attend bengkel ni di intan Sabah ...selama 3 hari ...bermula 27-28 september...belajar sedikit mengenai kewangan....

bab pelupusan dan hapus kira... barulah kenal kew. Pa 1 - 32...iaitu kew Pa yang digunakan untuk proses pelupusan dan hapus kira...sapa2 orang kewangan memang kenal kew pa ni...

cuma MV ni kan orang library memang x tahu sangat....lepas tue belajar sikit mengenai proses ni pelupusan,proses hapus kira..

selfie di hari pertama...
untuk kursus kali ni MV dilantik jadi penghuluwati... buat pertama kalinya ..hahaha...lepas tue MV ni kalau kursus memang suka pergi seorang sebab masa dalam kursus tu berkenalan lah dengan kawan baru...

maklumlah tak berkawan biar seribu berkasih biar satu..hihi...alhamdulillah jumpa kawan semua satu kepala....cuma itulah ..bila cakap MV dah kawin and anak 4 ..ada yang tak percaya.....tak taulah kenapa....

kalau kursus memang bab pembentangan MV yang akan buat...walaupun nervous..normal kot nervous tue..lagipun bila kita membentang ni kan...kita boleh tambah faham lagi apa yang kita belajar...

sekian coretan....

Thursday, September 29, 2016

air lemon chia seed

air Lemon + chia seed
Assalammualaikum...

Air lemon + chia seed untuk minuman  MV sekarang ni... chia seed ni sesuai untuk orang yang tengah nak turunkan berat badan...orang cakap ini salah satu inisiatif MV...korang ada ambik ker chia seed ?air lemon?

Apa komen korang...adakah berkesan?

sedikit info tentang chia seed


Wednesday, September 28, 2016

Gerimis Hati Asyikin 2016 Cerekarama TV3

Assalammualaikum....

Tengok drama ni di you tube masa sabtu lepas  ...sedih,,,,banyak yang kita dapat dari drama ni.kesabaran..dugaan dalam kehidupan dan kena berhati-hati bila mempercayai seseorang,nilai persaudaraan...

Mengisahkan asyikin dan zamri, asyikin sarat mengandung dan suaminya zamri pula patah kaki...punca pendapatan mereka terhenti. Asyikin balik ke kampung ibunya sehingga lah dia bersalin.

Namun di kampung segalanya berubah apabila asyikin terjumpa manja..seorang wanita yang banyak membantunya dari segi kewangan.Tapi sebenarnya adalah sindiket penjualan bayi. Keputusan syikin menyerahkan bayinya yang baru lahir menyebabkan zamri marah.

Manja kebetulan masuk ke farmasi tempat syikin bekerja di situ barulah syikin tahu sebenarnya manja bukanlah kawan sekolahnya.cuma dia dapat tahu maklumat mengenai syikin apabila syikin bercakap di telefon.

Akhirnya manja di tangkap atas bantuan bos syikin yang ternampak dan terdengar apa yang terjadi di farmasi dan syikin dapat bertemu semula dengan anaknya.

Moral dari cerita ini:-

1.setiap anak ada rezekinya sendri dan jangan anggap anak yang lahir tue beban
2. jangan bercakap dalam telefon dengan terlalu kuat di kawasan terbuka
3. jangan mudah mempercayai orang
4. dugaan dalam kehidupan itu memang tak terduga namun kena bersabar dengan segalanya

Tuesday, September 27, 2016

OST Abang Bomba i Love You jaga-jaga by Amira Othman

Assalammualaikum...

Pabila mengungkap kata cinta
Manis bicara oh semanis gula
Lidah lelaki harus waspada
Lihat baik buruknya

Aku bukan si dara biasa
Dambakan kasih nak dimanja-manja
Lidah ku tajam bila berkata
Niat di hati cuma untuk berjaga-jaga

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi
Tiada ganti indahnya suaramu

Bagaikan lagu yang membayangi diriku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta irama di hatiku

Ku bagaikan mawar yang berduri
Cantik dipandang takut didekati
Andai hanya nak bertarik tali
Baik kau undur diri

Namun harusnya ku mengakui
Sebenarnya hati telah kau curi
Siang dan malam silih berganti
Walau tujuh purnama ku tetap setia

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi
Tiada ganti indahnya suaramu

Bagaikan lagu yang membayangi diriku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta irama di hatiku

Usik mengusik bergurau senda
Batasnya jangan dilupa
Sucinya cinta elok dijaga
Hingga terbina istana

Engkaulah lagu yang menemani diriku
Selama-lama terus menyanyi
Tiada ganti indahnya suaramu

Bagaikan lagu yang membayangi diriku
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta irama di hatiku

Engkaulah lagu
Engkaulah lagu
Seumpamanya melodi terindah
Telah tercipta irama di hatiku 

Monday, September 26, 2016

Wajah seiras cinta

tq Sha untuk hadiah ni
Assalammualaikum....

Wajah seiras cinta. sebuah novel yang menarik..hadiah daripada seorang blogger... iaitu SHA penulis blog kasihku Amani Imani..tak sangka dapat hadiah dari sha...sebab hadiah ni suprise...

Terima kasih sha untuk hadiah ni.nanti MV dah habis baca MV buat review k...tq..

Sunday, September 25, 2016

10 ways to reduce belly fat



Assalammualaikum...

MV kongsikan untuk siapa2 yang mengalami masalah seperti Ini...MV buat no.2,8,9,4 dan 6...alhamdulillah ada sedikit susut,,kalau tak asyik kena tanya..mengandung kah...berisi lagi...

Annoying betul...

Saturday, September 24, 2016

Popia Ayam

Popia untuk sarapan
Assalammualaikum...


Throwback jer...mood rajin datang...mengulung popia ayam untuk sarapan rabu lepas....Masa mengulung ni tengah lawan game JDT Vs South China ...AFC cup...JDT menang 2-1... tahniah.,,

Popia Ayam ni dalam 42 biji....saja gulung banyak2..sebab petang pun boleh makan lagi kan...MV ni kalau rajin datang..rajin lah..kalau malas sampai...hahaha...jer....

Cpuv -KFC CHEESY ONION CRUNCH-



Assalammualaikum,,,

Alhamdulillah dapat satu lagi iklan cpuv dari nuffnang ...Cpuv -KFC CHEESY ONION CRUNCH-

set pilihan makanan baru di KFC dengan harga yang mampu milik RM12.50 ada 2 ketul ayam ,coslow,kentang putar,air dan cheese & onion sauce..sauce nya di simpan berasingan....

sapa2 yang nak ke KFC boleh lah try set ni..MV masa pegi baru2 ni x ambik set ni..walaupun staf tue promote..haha..sebab set memang nak makan snack plate saja...


mari cuba KFC CHEEST ONION CRUNCH di cawangan KFC berhampiran anda...

Friday, September 23, 2016

Kunci Riak


Assalammualaikum....

Kunci riak itu ialah apabila merasakan diri itu hebat.

**peringatan kepada diri sendiri dan unutk muhasabah diri.

Drama -Patahnya Sebelah Sayap-

Assalammualaikum...

Image result for drama patahnya sebelah sayap
pinjam google 
Drama Patahnya sebelah sayap ni bagi MV menarik ceritanya ditambah pula pelakonnya yang berbakat. Umi Nazeera , Wawa Zainal, Aeril Zafril dan Izzue islam...Semalam ada tengok ceta ni memang best.

Sedikit sinopsis drama ini :-

Seorang gadis kampung bernama Alisha (Ummi Nazeera). Alisha menjalinkan hubungan cinta dengan Amzar (Izzue Islam). Pada awalnya hubungan cinta yang terjalin tiada masalah. Alisha sentiasa membantu keluarga Amzar ketika Amzar keluar mencari peluang pekerjaan. Amzar bercita-cita untuk menjadi seorang peguam. Akhirnya Amzar berjaya lulus temuduga dan diterima bekerja sebagai seorang peguam di sebuah firma guaman.

Alisha adalah individu yang paling gembira bila impian Amzar untuk menjadi penguam akhirnya tercapai. Alisha telah membeli beberapa helai kemeja untuk Amzar pakai untuk ke tempat kerja. Amzar yang komited pada kerja, berjaya memenangi kesnya yang pertama. Kejayaan itu diraikan bersama Alisha di kedai makan kegemaran mereka. Amzar mengambil peluang itu untuk melamar Alisha dan akibat terlalu gembira dengan kejayaan Amzar, Alisha menerima lamaran tersebut tanpa sebarang syarat.

Selesai meraikan kejayaan Amzar mereka berdua bergegas pulang menaiki kereta Alisha yang dipandu oleh Amzar. Kebetulan ketika itu hujan turun dengan lebatnya. Kerana terlalu gembira mereka asyik bergurau senda menyebabkan Amzar terlanggar sesuatu ketika cuba mengelak sebuah kereta yang datang dari arah bertentangan. Amzar dan Alisha tidak pasti apa yang mereka langgar disebabkan oleh hujan lebat ketika itu. Amzar membuat keputusan untuk turun dari kereta dan melihat apa yang dilanggarnya. Setelah kembali semula ke dalam kereta, Amzar menyatakan bahawa dia terlanggar sebuah tong besar. Namun hal yang sebenar dirahsiakan dari Alisha.

Beberapa hari selepas kejadian itu, Alisha terbaca dalam surat khabar mengenai sebuah kes langgar lari. Dia yakin kes itu ada kaitan dengan malam kejadian sewaktu dia dan Amzar berada dalam kereta. Kemudian datang pula sekumpulan anggota polis ke rumah dan menahannya. Alisha menjadi suspek utama kes langgar lari itu.

Pada awalnya Amzar telah berjanji untuk membela Alisha namun bila kes dibicarakan Amzar menyepi dan membiarkan Alisha bersendirian. Alisha dijatuhi hukuman dua tahun penjara akibat kes langgar lari tersebut.

Dua tahun kemudian, Alisha akhirnya dibebaskan. Dia mula bekerja sebagai tukang cuci di pejabat Kuzairi (Aeril Zafrel). Tanpa diketahuinya bahawa Kuzairi adalah suami kepada mangsa langgar lari Amzar.…(sumber dari SINI)


**suka cerita yang macam ni memang ada dalam masyarakat kita sekarang 

Thursday, September 22, 2016

Giveaway Pertama oleh Systcare

Assalammualaikum...

systcare-giveaway
Klik banner untuk join
Banyak kelebihan Herbal Blend ni tau. Antaranya, 

Melegakan :-
– Gigitan nyamuk
– Gatal-gatal
– Gegata
– Ruam/Ekzema
– Kulat air
– Kulit kasar
– Tumit merekah

P/S:Giveaway dibuka sehingga 25/09/2016


Hati dan Lidah


Assalammualaikum...

Lidah akan terus berkata jujur selagi hatinya ikhlas dan luhur..

Kuncinya hati kita..kalau hati kita bersih..Insyallah.

Wednesday, September 21, 2016

Giveaway by Cik Purple

Assalammualaikum...


JOm Join

Kek Pulut Kuning Serunding daging Homemade

Kek Pulut Kuning Serunding Daging Homemade
Assalammualaikum...

Kek Pulut Kuning Serunding daging Homemade...dibuat sempena sambutan harijadi adik MV dan anak saudara minggu lepas.Buat kelainan kali ni kita buat kek pulut kuning...

Yang mana setiap lapisan ada serunding dan ditepi pun buat serunding sebagai cream lah kalau kek kan.Idea ni datang bila MV pernah bawa pulut kuning yang diorder dari ofis.Adik MV ni terus dapat idea untuk sambutan birthdaynya.

memang puas hati kan kalau dapat makan pulut kuning mcm ni...hihi.... siapa nak order boleh Wasap 014-6524451/016-8040362... Boleh cod area kota kinabalu- Beaufort

Tuesday, September 20, 2016

SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog

Assalammualaikum...

Klik Banner untuk join..

Join ..Mana lah tau ada rezeki kan...AMin

"Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"

Assalammualaikum...

Klik Banner untuk join..
Hadiah-Hadiah Giveaway:

Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai  RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga Kesepuluh - Top Up Bernilai RM10

Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia
2. Wajib FOLLOW blog ini
3. Like Fan Page ini -   or klik sini
4. Follow Twitter saya - Follow 
5. Copy banner diatas dan buat satu entry bebas bertajuk "Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM"
6. Link kan entry tersebut pada entry ini
7. Postkan link penyertaan anda di ruangan komen dibawah

Giveaway ini akan berlangsung dari 13 Ogos - 22 September 2016. Senarai pemenang akan diumumkan pada 23 September 2016, pada jam 8 pagi.

Hadiah Bonus ....
Menjoinkan diri...kenapa...Sebab mana lah tau kan dapat hadiah bonus Min Kaffe...MV kan pengguna Min Kaffe ni...Doakan Mv berjaya k.Amin

Gerai #kitakitasajabaini Klias Kecil Beaufort



Assalammualaikum..

Gerai #kitakitasajabaini Klias Kecil Beaufort ini diusahakan oleh adik sepupu MV...dan dibantu mama MV...Dibuka setiap hari bermula jam 6 pagi sehingga petang...

Menu pada waktu pagi antaranya :-
  • Nasi lemak - Ayam goreng/telur mata
  • bihun goreng
  • kuih muih - popia/donut/karipap/paing- bertukar2
Menu waktu petang pula :-

1. pisang goreng biasa - ada sambal
2.Pisang goreng cheese



Sudila singgah ke gerai kazen MV di Kampung  klias kecil beaufort tepi jalan highaway beaufort - menumbok...kalau  dari beaufort selepas jambatan sungai  klias kecil sebelah kiri. Kalau dari menumbok sebelum masjid Klias Kecil..Betul-betul tepi jalan/

Menjual kuih muih dan makanan sarapan pagi dengan harga yang berpatutan...juga menerima tempahan..utk tempahan bole berhubung di talian 014-6524451 (suzyaney) 011143732384 ( Armah) ...Kalau mau tau menu apa yang dijual pun boleh.

Oh Ya Sebelum ini dorang ni  berniaga di labuan..cuma pakcik MV  pencen sudah jadi dorang balik ke kampung dan berjual di kampung pula.

Yang area beaufort dan berdekatan boleh lah jemput singgah.

Monday, September 19, 2016

Kad Starbucks Dah sampai


Assalammualaikum....

Ingat  entry ini  ...pihak 8share poskan hadiah yang MV menang ,,,cepat juga pihak mereka poskan hadiah ni.....

Terima kasih ##iLove8share @8share @8shareMY

Sunday, September 18, 2016

Shoping Di Zalora


Assalammualaikum...
ni lah yg MV belanja hasil dari voucher yang Zalora bagi..
Ingat lagi entry ini .. MV janji akan update barang yang MV beli melalui voucher yang MV dapat kan...tapi kan hihi malas nak ambik gambar so culik gambar dari email saja lah...sepasang kasut ambros warna pink dan 2 pasang baju untuk Mr Velentine...

Kasut dah dirasmi untuk jogging hari sabtu 10.09.2016 haritu ...hihi...oh ya terbaek penghantaran Zalora  kali ni...sehari dah sampai barangnya...sebelum ni 4 hari juga baru sampai
terbaek tak  sehari jer dah sampai 
Memang puas hati kali ini memang terbaek,,,,

Saturday, September 17, 2016

Tukar ATM/Debit Kad Secara Online


Assalammualaikum...

Langkah Pertama

langkah kedua
Tukar ATM/Debit Kad Secara Online bagi pemegang akaun maybank. Mudah dan jimat masa.Tak payah beratur di bank . Taulah kan bank ramai orang. Mula-mula buka Maybank2u..kemudian ikut langkah pertama sampai habis.

langkah ketiga
langkah keempat
langkah kelima

Pastikan hp anda ada semasa membuat proses penukaran secara online ini kerana TAC number akan dihantar ke talian hp yang kita daftar untuk maybank 2u ni..
dah siap 
Selepas siap kad akan dihantar dalam tempoh 14 hari berkerja. Dan sepanjang tempoh tersebut kad lama masih boleh digunakan..Sehingga lah kad baru sampai. Dan kad baru juga boleh diaktifkan di maybank2u..


Mv buat isnin lepas...14.09.2016 dah dapat 
Yeahh MV dah dapat kad baru..tak sampai seminggu pun buat.....jomlah try buat...sebelum ni takut juga nak buat..tapi alhamdulillah dah selesai..menggunakan kemudahan internet itu seadanya

Friday, September 16, 2016

Selamat hari Malaysia Ke 53


Assalammualaikum....
ready to perbarisan kemerdekaan sekolah 
16.09.2016 ... Genap 53 Tahun penubuhan Malaysia ... Malaysia ditubuhkan pada 16 September 1963 iaitu Tanah Melayu , Sabah dan Sarawak bergabung membentuk  Malaysia. Sebelum tahun 2010 16 September hanya cuti am kepada Sabah kerana sempena Hari Keputeraan Yang Di Pertua Negeri Sabah..

Namun pada 16.09.2010 cuti am diumumkan untuk seluruh Malaysia sempena Hari Malaysia..Itu sedikit mengenai Hari Malaysia buat semua.Mv kongsikan sedikit mengenai haikalayu yang semangat dengan baju bendera mereka.
adik yang tak pernah tinggal kalau bergambar
Ini sempena perarakan kemerdekaan sekolah rendah mereka. Itu saja yang mampu... Dorang mau baju kadazandusun..tapi nak sewa mahal sangat .SO minta tolong mak cik MV jahit baju bendera untuk dorang... 

Kurta dari bendera Sabah... Jubah dari jalur gemilang....21.09.2016 ni dorang ada penutupan bulan kemerdekaan...dorang akan pakai balik baju ni....best haikalayu cakap..cikgu panggil berdiri di depan jadi contoh..

Semangat kemerdekaan ni patut kita pupuk di kalangan anak2 kita. Supaya mereka mengerti apa itu kemerdekaan dan semangat cintakan tanah air...

Thursday, September 15, 2016

"SEGMEN: BLOGLIST 3 BULAN BERSAMA ELSA"

Assalammualaikum...

Klik Banner untuk join 



Jalan-Jalan Bukit Bendera @ Signal Hill

Assalammualaikum...
berdua lebih baik 
Hari ahad lepas punya cerita.Mama Dan Bapa MV turun ke kk...Jadi ambil peluang bawa dorang jalan-jalan...dorang datang masa hari sabtu lagi.Kami bawa jalan2 ke Tanjung lipat. Sambil-sambil MV jogging....

with syamimi....
kalau sudah ke kk..memang dorang akan ke Pasar Filipin...Beli ikan...Ikan dan sayur yang murah dari harga pasar. sayur rm1 seikat. ikan pula ada yang serendah rm 2.00 sekilo...ada yang sepiring rm5.00....cuma kena pandai pilih lah. 

abaikan posing MV tu yea
hari ahad tue sementara menunggu pasar filipin tue buka MV bawa mama dan bapa ke bukit bendera atau signal hill,,bawa dorang ambil udara ..dan tengok pemandangan di kk...sempat lah bergambar sekejap. oh ya gambar tanjung lipat,pasar filipin xda....malas nak snap....
posing anak beranak 
di pasar filipin kami beli amplang ....dan keropok sotong..sedap...balik jak..sampai rumah terus masak ikan yang dibeli....memang mantop...malam nya bawa dorang jalan2 ke Perdana Park pula...alang2 sudah turun kk kan.. bawalah jalan2

**wani dan haikal tiada dalam gambar dorang balik kampung di ranau bercuti...ayu x balik sebab mimi nangis....

Wednesday, September 14, 2016

Suamiku Ofisboy Aka Driver



Assalammualaikum....

Suami Aku Ustaz.. I Love You CIkgu ...Sayangku Kapten Mukhris.. Abang Bomba I Love You .... dan terkini tunang ku Encik Inspektor Penjara....hahaha semuanya penajwat awam..rasa lucu pula.... lepas ni ada kah yang nak buat isteriku librarian..hahaha//

Kalau MV yang buat novel... Suamiku Ofisboy aka driver ada yang nak baca kah hahaha... kalau diolah dengan baik rasanya ada kot hahaha...berbangga dengan suami MV,,,walaupun tak berpangkat dan gaji tak sebesar mana...pengorbanan dia mencari nafkah untuk kami sekeluarga amat dihargai....

Tak kisah lah.. siapa dan apa kerja suami atau isteri,boyfirend atau girlfriend, tunang kamu...yang penting.halal dan nawaitu tue ikhlas dalam melakukan pekerjaan .....


Kek pisang, Kuih champiang Dan Kuih sosej

belajar dan terus belajar.
Assalammualaikum....

Belajar dan terus belajar....kalau haritu donut kali ni.. kuih sosej dan champiang....aktiviti masa raya haji... tak ada rendang ...ada ini jak...kebetulan mama MV datang rumah...jadi ini lah masa berguru...

Mama Mv ajar buat kek pisang..simple jer..nnti mv try yang ni..mak MV yang buat..kuih-kuih MV yang adun....simple2 saja...

jadi perempuan ni..tak minat nak masak pun kena belajar....alhamdulillah boleh lah sikit2 bab kuih ni...dan akan terus belajar....sapa ada resepi kek yang simple2 boleh lah share dengan MV....bolehlah try2


Saturday, September 10, 2016

Instant Bubble Shawl


Assalammualaikum,,,   

Instant Bubble Shawl.....Datang dengan pelbagai pilihan warna. berkualiti dengan jahitan homemade..ya Homemade ok bukan dari kilang ya kawan-kawan...Akak dalam gambar tue yang jahit sendiri,,,

Harga pun mampu milik ok RM35 sahaja..Berminat boleh wasap MV di 0168040362.. Cepat2 janganlepaskan peluang anda

Friday, September 9, 2016

Sambutan Kemerdekaan TAska Permata/Tadika Kemas KPKPS



Assalammualaikum...


sambutan birthday mei - september
Sambutan Kemerdekaan TAska Permata/Tadika Kemas KPKPS  anjuran bersama dengan Perpustakaan Pejabat Setiausaha Persekutuan Sabah(tempat MV bekerja)... seperti tahun sebelumnya alhamdulillah sekali lagi sambutan kemerdekaan berjaya di sambut dengan meriah walaupun simple.

aktiviti mewarna bendera malaysia
Antara aktiviti pada hari tersebut adalah :-

  1. sambutan harijadi kanak-kanak taska permata/tadika kemas kpkps yang lahir pada bulan mei hingga september.
  2. aktiviti pertandingan mewarna kanak-kanak tadika
  3. aktiviti mewarna kanak-kanak taska permata
hadiah dan hasil kerja kanak2
Tahun ni tiada perarakan sebab kanak-kanak Tadika kemas sudah terlibat  dengan Perbarisan pada 01.09.2016 haritu . Ini kira sambutan dalaman iaitu peringkat  sekolah.
syamimi dengan baju jalur gemilangnya
Syamimi antara yang paling excited pada hari tersebut sebab dia sudah ready dengan baju jalur gemilangnya yang dijahit oleh makcik MV merangkap nenek saudara syamimi...dia minta jahit sebab dia nampak kakak ayu minta jahit baju bendera untuk sambutan sekolah nanti..

oleh kerana ada lebihan bendera maka terhasillah baju jalur gemilang ni untuk syamimi...oh ya masa ni wani sambut birthday kali ke 3 ..kali ni dengan kawan sekolah....meriah sungguh majlis pada haritu...

Semoga sambutan seperti ini akan terus dijalankan pada masa akan datang.

Thursday, September 8, 2016

One Hour With Al-quran

Assalammualaikum..


Save the Date:-

Ahad  11.09.2016 jam 9.00 am... Jom baca al-quran berssama selama 1 jam...buat kat rumah sendiri dengan keluarga pun boleh...

7 picture nude kak ros in upin ipin ???


Assalammualaikum....

7 picture nude kak ros in upin ipin .Terkejut MV bila check keywords kat nuffnang. Tak sangka ada juga spesis macam ni erk. 

Baru-baru ni heboh pasal kartun frozen,doreamon dan upin ipin dilucahkan... maksudnya versi lucah ....ada kat You tube...sebab tue MV dah berhenti kan penggunaan Hp atau tab untuk anak2...

Kalau nak tengok You Tube pun yang MV dah save....berbalik pada tajuk entry huhu menakutkan ....lepas ni kita kena extra beri perhatian pada anak2 apabila menggunakan hp atau tab...

Takut sebab sekarang kartun pun dah ada versi porno....Maaflah ya tajuk entry ni agak erm..


Aktiviti 2 beradik

Assalammualaikum...


tengok abang haikal seronok main ..berjemur
Memanfaat cuti minggu lepas dua hari...cuti lepas merdeka..cuti sekolah rendah tapi agama tak cuti..kiranya ponteng sekolah agama ...sebabnya mau ikut atuk dan nenak ke Ranau..lama sudah nda balik ranau....


haikalayu cakap nanas tue nda pandai masak..lama sudah..haha
AKtiviti dorang di sana ...menjenguk kebun.....memancing..dorang balik bawa rambutan,pisang dan ikan keli 2 ekor...ikan keli ni di dalam kolam...dulu mama mertua MV beli ikan ni masukkan ke kolam...

So haikalayu ni memancing..abang haikal dapat 2 ekor...kakak ayu takda....sampai jak di rumah ...terus misi mama pula yang mensiang ikan..ikan keli ni hidup lagi....


Caranya tabur garam kat ikan supaya ikan tue mati then boleh lah di siang....dah siap siang... masak kari....pegh makan memang terangkat..haha...mama dia masak anak2 suka walaupun tak sedap mana..haha .

Wednesday, September 7, 2016

Melissa Shoes

Assalammualaikum...


Dalam insdustri fesyen terdapat banyak jenis koleksi fesyen yang kita boleh temui. Ini disebabkan ia mempunyai pelbagai cabang produk yang berbeza dan setiap satunya memberikan pelbagai pilihan yang boleh kita pilih. Antaranya ialah kasut. Kalau anda tidak tahu sebenarnya kasut fesyen mempunyai nilai pasaran yang sangat tinggi bernilai ratusan jutaan dollar ataupun mungkin lebih! Ini kerana saban tahun kita akan dapat melihat banyak koleksi kasut yang diketengahkan bersama pelbagai pilihan rekaan baru sesuai dengan arus trend fesyen terkini. 

Banyak juga jenama kasut yang kita boleh dapatkan di luar sana dengan cukup mudah. Daripada yang dikenali ramai sehinggalah yang baru ataupun jenama tempatan. Tetapi tidak semua orang sedar bahawa membeli kasut ini umpama membuat satu bentuk pelaburan. Anda pasti hanya mahu gunakan wang anda untuk sesuatu yang boleh dipakai bagi tempoh masa yang lama, bukan? Oleh itu selepas ini anda haruslah membeli dengan bijak. Pilih jenama yang hanya menawarkan koleksi kasut wanita yang berkualiti sahaja. Jangan gunakan wang anda untuk produk kasut yang tidak mempunyai nama ataupun brand. Kerana kasut yang tidak baik kualitinya tidak tahan lama!



Jika anda sedang mencari jenama kasut untuk koleksi anda di rumah apa kata lihat jenama kasut Melissa. Melissa telah mencipta sejarahnya tersendiri apabila bekerjasama dengan nama-nama besar dalam industry fesyen antarabangsa dalam menghasilkan koleksi kasutnya tersendiri. Apa yang lebih menarik ialah tidak seperti jenama-jenama lain, mereka telah muncul dengan koleksi terbaru Melissa shoes yang diperbuat daripada plastik! 




Koleksi kasut Melissa yang cukup unik ini telah menarik perhatian ramai dan menjadi pilihan selebriti-selebriti terkenal di Hollywood. Kini jenama ini boleh didapati di Malaysia dan bagi anda yang berminat boleh dapatkan secara online juga. Ada website online shopping Malaysia yang menawarkan koleksi kasut terkini wanita daripada Malaysia di butik online mereka. 

Nampak menarik bukan! kasut plastik yang bermacam fesyen mengikut trend terkini..Bagi MV ianya satu koleksi yang patut di miliki.

D'Saiful Restoran

Assalammualaikum...

Sarapan pagi dengan nasi lemak berharga rm2.90????

Makan tengah hari dengan Nasi lemak + Lauk , Nasi Kerabu + Lauk  dengan harga serendah RM3.90!!!!

Jangan tak percaya ok....ini betul-betul punya..bukan main-main... kalau kamu orang Sabah dan tinggal area kota kinabalu...Mari try datang D'Saiful Restoran ....lauk yang erm marbelossss,,,

Nasi kerabu dia memang ohsem...lauk pun tak kedekut..memang terbaek lah.... restoran ni terletak di alam mesra...senang juga nak cari,,, ni mv kongsikan alamatnya

97, Lorong Plaza Permai, 
Plaza Permai, 88400 
Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

Kamu boleh try ...sambal nasi lemak dia pun memang sedap sangat... dan satu info penting mengenai restoran ini ialah 

SEBUAH RESTORAN YANG TERDIRI DARIPADA STAFF MEREKA MEJORITINYA STUDENT... D'SAIFUL RESTORAN MENCIPTA SATU PEMBAHARUAN ALAM PEKERJAAN SAMPINGAN.


**mula-mula tak percaya tapi bila pergi dan masuk ,,makan dan bayar..yes ...only RM3.90 for one dishes. kira jimat lah..Semoga D'Saiful Restoran  terus sukses