May 2016 - All About Love

Monday, May 30, 2016

Cuti kaamatan

8:18 AM
Cuti kaamatan

Assalamualaikum

Cuti harini di Sabah sempena kaamatan...kami cuti hari ni dan esok. Kebetulan  budak2 pun cuti school.. So mv htr drg blk kampung  mv..

Cuma syamimi jer yg stay d kk.. Sebb msh full bf.. Sian  nnt nangis nda ada susu... Skg mv di kampung... Hari ni ada kenduri arwah...

balik kampung  ni makan  jer.. Sebb lma  x balik kampung... Anak2 pun happy jer.. Semalam sempat attend  majlis kawin kawan...tahniah selamat  pengantin  baru

Read More

Sunday, May 29, 2016

Safi rania gold

1:43 PM
Safi rania gold

Assalamualaikum

Bermulanya perjalanan  dengan safi rania gold.. Oleh kerana sebab dan alasan yg kukuh kini mv bertukar kpda safi rania gold...

Walaupun  mungkin agak mahal daripada produk sebelum ini. Namun hasil memuaskan hati..

Tambahan  pula penggunaan  bahan safi rania ni sendri mendapat piawaian halal..

Baru sebulan guna.. Semoga serasi dengan  mv

Read More

Saturday, May 28, 2016

Kebanyakan Orang Malaysia buat

8:30 AM
Kebanyakan Orang Malaysia buat
Assalammualaikum...
SUmber Facebook

ok yang ni MV mengaku..bukan satu plastik tapi banyak plastik...hahaha..sebab dipakai balik jadi tong sampah atau pun untuk kegunaan lain..hihi...

Sapa yang buat jom komen.
Read More

Friday, May 27, 2016

9 tahun Sudah

4:33 PM
9 tahun Sudah
Assalammualaikum..

With Kembar Tahun Mama
Cepatnya masa berlalu ..tanpa sedar my Kembar tahun sudah 9 tahun....mau meninggi sudah ..nda lama mama tengelam sudah ni...makin pintar ni kalau menjawab..bikin gerigitan kadang-kadang....
Peace Yoo
Ni masa mau hantar dorang sukan di sekolah rendah..excited mau cuti sudah dorang....lepas sukan harini cuti peristiwa..so cuti awal..esok nda sabar mau balik kampung bilang si kakak Ayu...
budak kaca mata mama
Mau makan makanan Ahmah(Mama MV)...lama sudah nda balik dia bilang..excited betul dia...sejujurnya MV pun excited sebab memang lama sdh ndak balik kampung ni 

Read More

Thursday, May 26, 2016

Unduk ngadau cilik

4:42 PM
Unduk ngadau cilik

Assalammualaikum....

menikmati bun sosej
Unduk Ngadau Cilik...MV suka baju gaun ni..Hitam dah nak sama mcm bajau bangsa dusun...hihi....al kisahnya baju ni nenek dia beli kat bundle ..harga rm3 kalau tak silap....dia suka sangat baju ni...
mama suruh posing dia lebih fokus kat bun 
So dia bawa baju untuk persalinan dia d Taska...dan dia dimakeover oleh cikgus...nampak tak rambutnya tue...dengan keningnya...suka jak dia...kalau di rumah pandai ni pegi main gincu mama.....
tengah korek sosej
Membesar sebagai juara,sihat dan solehah yang anak mama
Read More

Selamat tinggal cermin mata

11:40 AM
Selamat tinggal cermin mata
Assalamualaikum


terlepas dah dari frame
Al kisah abang dibuli dan terpaksa buat ceemin mata baru yg pki nda smpi 2 bln pun huhu...
Ni lah ni geram sebenarnya.. Memang jumpa budak yg buli tue siap marah cakap kenapa pukul orang tanpa sebab tapi respon budak tu mengecewakan...

Dia langsung x rasa bersalah.. Ustaz tanya dia x mengaku.. Jadi bila mv tanya dia mengaku.. Tapi yg geram tu boleh dia ckp ala spek tu buli pki lagi...
try game pun tak dapat dah 
Pergh stress.. Tau x yg abg demam  ahad tu sebab satu 2 hari x dpt pki spek.  Dan menyebabkan kepala dia sakit.

Ari ahad baru mv dapat pergi buat spek baru.. Terbang jg lah duit rm1++..di bulan tua.. Ingt mau buat lps gaji Tapi bila tengok abg demam mcm tu.. Terus pki duit kecemasan yang mmg utk tujuan kecemasan...
Bila bercermin mata ni.. Kalau bergaduh dgn kawan mesti drg cpi spek dulu... Mv ckp dekat budak yg buli abg.. Mau bergaduh tlg  jgn kacau spek dia.   Bukan murah mau buat.. Dengan kedudukan  kewangan kami yg hidup d bandar ni...

Berdoa agar abg akan berani pertahankan  diri dia


Read More

Wednesday, May 25, 2016

' Segmen: Sayang Followers Elsa by Elsaalicious '

11:44 AM
' Segmen: Sayang Followers Elsa by Elsaalicious '

"GIVEAWAY COMEBACK CASHMONEY BY MG "

11:37 AM
"GIVEAWAY COMEBACK CASHMONEY BY MG  "

Penjaga Mama & Adik-Adik

11:17 AM
Penjaga Mama & Adik-Adik
Assalammualaikum...

Penjaga Mama Dan Adik-adik
Mohamad haikal Faiz .... 9 tahun sudah...satu-satunya hero mama dan babah ....Abang kena kuat..jangan selalu biar orang buli abang..abang ada adik perempuan 3 orang yang perlu dilindungi...

Al-kisahnya...last week abang dibuli di sekolah agama...sampai rosak spek mata...habis hancur...siap tumbuk tendang kaki sampai tempang dia jalan...dia tak melawan...ni bukan kali pertama ,,tapi sudah banyak kali...

Anak lelaki MV ni kalau kat rumah memang dia lah hero...tapi bila di sekolah ..ustaz cakap dia ni terlalu naif...baik...bayangkan orang suru dia beli makanan di kantin pun dia mau..bukan seorang tapi ramai..sampai kadang dia nda sempat beli untuk diri sendiri...

Jenis kalau di pukul takkan balas balik...abang tolong lepas ni protect diri abang..kalau abang biarkan nnti orang pijak abang...baik tue bagus tapi kadangkala kena bekeras supaya orang tak mudah perlekehkan abang...

Abang adalah penjaga Mama..Penjaga untuk adik-adik abang...(**sob sob sedih okey ...bila tengok anak menangis balik dari sekolah sebab kena pukul)
Read More

Tuesday, May 24, 2016

Dokoh Iron Patch

4:30 PM
Dokoh Iron Patch
Assalammualaikum...
pakai baju plain then cantikkan lagi dengan dokoh iron patch
Trend sekarang...bergaya di pagi raya dengan dokoh iron..macam baju diana dan linda rafar....jom tengok dokoh iron yang MV jual ...


.


















Kalau Berminat....
wasap 0168040362 
Just bagitau kod apa yang kamu mau...






Read More

Adik dan kakak berposing

9:44 AM
Adik dan kakak berposing

Assalammualaikum...

Semalam punya cerita... Sambil menunggu bapa dorang ambik.. Di kala hujan makanya 2 beradik ni pun posing....

Mv pun layankan saja.. Sebb dorang berdua  ni susah sikit kita mau ambil gambarnya.. Bila drg sdh mau kita ikut jak..

Comel  pula tgk gaya dorang ...alahai cepatnya masa berlalu besar sdh drg ni...

Read More

Monday, May 23, 2016

Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com

11:34 AM
Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
Assalammualaikum


Giveaway Fridge Magnet Lombok bermula saat ini dari hari ini, 23 Mei 2016 hingga 30 Mei 2016. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join.


Siapa nak ole-ole dari Lombok? Ada 20 fridge magnet berupa rumah perkampungan orang Sasak, Lombok, Indonesia.

Jom join giveaway ini... ramai-ramai support Mia ya... Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Fridge Magnet Lombok By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 30 Mei 2016.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 Jun 2016.

** nak join giveaway ini, sila klik pada banner...
Read More

Isteri tak pandai masak

8:30 AM
Isteri tak pandai masak
Assalammualaikum..

JUmpa di Facebook

Mau ketawa dulu...buli...untunglah dia pandai masak maggi...mau lagi masak sendiri ..klo dia bawa makan kedai botak juga kepala mu geng haha....

perempuan ni mula2 kawin jak bah nda berapa pndi masak..lama2 pndi juga..yg penting rajin belajar,,,,nnt bila sdh dia pndi jgn pula mengomel berat badan makin naik..kuikui....

mv pun tak pandai sangat masakk...biasa masak main hentam jer..main campak....
Read More

Sunday, May 22, 2016

Memilih untuk diam

7:30 AM
Memilih untuk diam
Assalammualaikum...

sakitnya hanya kita yang tahu 

Setuju....berdiam itu lebih baik ketika terluka..kerana kalau kita cakap bukan bukan dorang tau bertapa sakitnya kan....
Read More

Saturday, May 21, 2016

Ole Ole Dari China

7:30 AM
Ole Ole Dari China
Assalammualaikum...

Tq oficemate
Nak share jer...Kelab ofis ada buat lawatan ke Shenzen & GuangZhou CHina..kalau ikut perancangan awal MV join trip ni...Tapi oleh kerana..tiba-tiba syamimi full BF semula dan keadaan kerja suami yang tak menentu ditambah pula takda yang nak jaga MY HaikalAyuWaniMimi....

Makanya MV cancel dari trip ni...bukan rezeki lagi nak ke sana...apa2pun terima kasih pada yangbagi cendrahati ni....tq you all


Read More

Friday, May 20, 2016

Semifinal piala thomas 2016 ~Malaysia vs Denmark~

10:48 PM
Semifinal piala thomas 2016 ~Malaysia vs Denmark~
Assalammualaikum
Tengah tengok perlawanan Semifinal piala thomas 2016 ~Malaysia vs Denmark~...dah game keempat...
Malaysia 2 Denmark 1...huhu vergu kedua ni pula main set ke3 sdh.. Aduyai koo n tan please why the because like this.. Huhu
Korang tengok juga.. Mari sama-sama kita sokong Malaysia... Indonesia dah layak ke final...

Chayok chayok... Fighting


Read More

Karnival taklimat waran perjalanan udara awam WPUA 2016 Air asia Sabah

10:23 AM
Karnival taklimat waran perjalanan udara awam WPUA 2016 Air asia Sabah

Assalammualaikum

Khamis MV sempat join Karnival taklimat waran perjalanan udara awam WPUA 2016 Air asia Sabah bertempat di dewan serbaguna KPKps..

Join sebab saja nak dengar  and tambah hari berkursus.. Lagi satu sebab ada luck draw..

Tapi mv x lucky pun.. Ada 43 cabutan.. 32 barang elektrik.. 4 beg goodies.. 3 tiket penerbangan..

Tiket penerbangan  kk kl kk untuk 2 org .. Kk jakarta  kk.. Kk china(lupa destinasi)  kk...

Best ni program mcm ni.. Klo ada rezeki bawa hadiah balik. Air asia next year buat lg tau. Hihi

Read More