Followers

Friday, July 31, 2015

4 koleksi tudung aj yang baru

tambah 4 koleksi tudung aj...3 wl 1 gl
Assalammualaikum....

Klo dah minat kan...mesti nak beli juga kalau ada yang baru..hihi..ni cerita tudung aj...ok MV tambah lagi 4 koleksi aj...tapi MV punya belum smpi 100....

ni yang MV ambik pun yg white label n gred label jer..yang black label minggu ni tak ambik...sebab bajet larik nnt..hahaha...

siapa ada tudung yg sama mcm ni..angkat tangan


Thursday, July 30, 2015

Raya With Gunung Kinabalu

Anak dusun+cinabisaya

Assalammualaikum...

Banyak2 gambar raya anak2 MV..Mv suka dengan gambar ni...masa ni kat kundasang tunggu abang ipar..dia nak bagi duit raya kat anak2 MV...MV tak turun...sebab mimi tidur...haikalayuwani turun....

nak dorang ni minta abah dia ambik gambar..berlatarbelakangkan gunung kinabalu yg tersergam indah..walaupun sudah jauh berbeza dari gunung kinabalu yang dulu...

pandai juga anak2 MV ni posing....abah dia just ambik picture jak...dorang psoing sendiri..tengok abang haikal....bergaya dengan baju upin ipinnya...wani n kakak ayu pun..dengan kurung upin ipin...

siap pegang botol susu lagi wani ni...alhamdulillah..ada rezeki lebih dapatlah beli baju upin ipin untuk anak2....beli pun masa tue promosi sudah....

korang suka tak gambar ni..comel kan??ahaks..larikk

Kad Raya Tahun Ini

Assalammualaikum...

terima kasih Shida
Terima kasih..at least ada satu kad raya diterima tahun ni..oklah dari xda..ni tanda penghargaan sebab jadi pengomen tegar blog beliau...

Tq comel kad raya ni.....

Monday, July 27, 2015

Syamimi With Kawan

Assalammualaikum...
mimi yg mengantuk


tengok mata pun x ble bukak dah

ala siannya dia

ala wawa ni mimi dah buka mata dia toleh tempat lain
Syamimi n Najwa.....lahir 21.12.2013...seorang hospital Likas,,,seorang hospital beaufort...ni anak bestfriend MV....kebetulan sama2 bersalin....baru berkesempatan berjumpa dengan wawa ni....

ni masa majlis kawen adik MV...masa ni mimi mengantuk sangat tue yg gambar semua macam orang nak tidur..comel kan mereka berdua

Sunday, July 26, 2015

Minnie Mouse In The House

Assalammualaikum...

Pipi saya bam bam kan
Alkisah anak dara MV..syamimi....satu set baju n seluar minnie mouse..warna hijau ya sebab Mama dia peminat hijau...hihi
bakal pemain badminton malaysia
sekarang nak ambik gambar dia dah susah dah...tu yg macam2 posing ada...dah pandai cakap skg ni...paling manja dengan ayu....kalau nampak ayu jer..terus panggil.. "ata.......angkat..."
my minnie mouse
rambut dah potong pendek...sebab nak ratakan rambutnya..lepas ni mesti tambah panjang rambut dia tak sabar sebenarnya 
mari bersenam dulu
pejam celik pejam celik dah 1 tahun 7 bulan dah anak MV ni...tak lama lagi 2 tahun....apa2pun tetap jadi baby di rumah kami...

Saturday, July 25, 2015

Kami Sepupu..

Assalammualaikum...

sepupu sebelah ranau ada 3 orang xda..
Layankan anak2 dan anak buah....bergambar di hari raya.....sepupu sebelah ranau kebanyakannya lelaki...hanya ayuwanimimi jer perempuan..kiranya anak MV jer yg perempuan...anak abang2 ipar semua lelaki....
peace yoo
Muka anak MV dengan anak buah yg d kedah ada iras2..tapi depa x dapat balik..xdak cuti....ni bergambar dengan anak buah yg stay di kundasang 
alamak botol susu tue
biasalah bila dah 3 jer perempuan memang kecoh lah rumah...sebab yg lain lelaki...tak dorang ni satu kepala
sepupu sebelah beaufort
Ni pula sepupu sebelah beaufort,,anak kakak MV 3 orang..adik MV pun 3...dan anak MV 4..so semuanya 10 orang..tapi kat sini 2 jer lelakinya...yang lain semua gegurl...anak kakak MV semua perempuan....anak adik MV 2 orang perempuan....
tak cukup lagi 4 orang....
ada 4 orang takda dalam gambar ni,....dorang ni memang satu kepala..kalau dah berkumpul memang mama n bapa MV sakit kepala sebab ruihnya buli tahan..hihi...

Apa2pun semoga ikatan ini berkekalan selamanya penuh dengan keharmonian

Friday, July 24, 2015

Merah Di Raya kedua

Assalammualaikum....

with my anak2 soleh n solehah
Ceritera raya kedua....alhamdulillah...last minit beli baju raya anak2...permintaan anak2 untuk beli baju upin ipin di jakel tertunai juga..rezeki buat mereka...abah dia cakap sekali sekala..bukan selalu..reward buat HaikalAyu yg berpuasa penuh untuk tahun ke-3(haikal) tahun pertama(ayu)....
Velentine Family
Beli last minit warna tak banyak dah...lagipun size untuk ayu payah nak cari...last2 sama kan dgn baju wani....ambik marron..tup tup sampai part abg marron habis pulak...terpaksa ambik merah....baju dorang ni ada sale...murah lah dari harga asal
dengan my BFF
Mv pun beli satu baju merah polkadot...murah jer RM50...untuk suami dan mimi...tak sempat nak beli...lagipun suami MV ni kalau raya pertama jer pakai baju melayu...takpe tahun depan kita beli awal ok....
with my soul mate
Apa2pun...kami merah di raya kedua....kiranya berani mati punya warnalah..korang baju raya warna apa

Thursday, July 23, 2015

Cerita Raya Pertama 2015

Assalammualaikum...

raya pertama tema biru gitu 
Selamat hari raya maaf zahir dan batin....alhamdulillah berkesempatan menyambut raya tahun ni...macam biasa raya pertama kat Ranau....tahun ni x rancang pun nak sedondon...ni pun pakai baju lama....baju last year..
wani nangis nak ikut kakak sembahyang raya
mimi pula pakai baju wani...MV pakai baju masa umur 21 tahun...hahaha baju ni besar sebab kakak yang punya....kiranya tema kami biru gitu...bolehlah kira sedondon juga lah kan...
makan apa smpi comot ni

with atuk nenek n cousin
tahun ni MV x pergi sembahyang raya sebab masa 2 hari last puasa bendera merah lah pulak...tapi itu x menghalang ayu pergi sembahyang raya...dia pergi seorang jer....sebab yang lain semua lelaki....
with anak sedara
me with my hero
raya pertama memang stay rumah jer tunggu tetamu..dah memang tiap tahun gitu..MIL masak2 dan saudara mara suami datang masa tuh..kiranya kita tunggu tetamu then makan jerlah...

with my jantung hati
Tak pernah merasa nak beraya rumah orang kalau kat kampung hubby ni..anak2 pun dah mula mengomel kenapa kalau balik kampung abah nda pegi beraya....hihi...

apa2pun selamat hari raya...maaf zahir batin

Friday, July 17, 2015

Duit Raya

Assalammualaikum...



Alhamdulillah...rezeki untuk dikongsi walau tak banyak tapi bolehlah...sampul tak cukup ni....nak kena cari lagi...

Selamat hari raya maaf zahir batin 

Thursday, July 16, 2015

Dialog yang perlu dielak ketika hari raya




Assalammualaikum....


sumber Sini

Ni antara dialog orang selalu cakap masa raya....kalau MV pastinya yg no.5....xda anak tanya bila nak ada anak...bila anak ramai pun jadi problem juga...selalu kena ni dulu..harap2 tahun ni tak lah....

Wednesday, July 15, 2015

Selamat Hari Raya

Assalammualaikum...

Kad ucapan raya
Raya tak lama lagi....esok MV dah start cuti..so takut lepas ni tak terupdate blog...di kesempatan ini MV nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin..

Maafkan MV kalau ada terkasar..tersilap bahasa....kosong-kosong ya...

Tuesday, July 14, 2015

Jalan2 Cari Makan

Assalammualaikum..


Ni cerita ahad lepas..kononnya nak g buka puasa d luar...sebab tak sempat nak pergi beli barang dapur..en suami sibuk buat kereta....


Macam biasa..tempat pilihan pasar filipin...tapi warung pak mat dah penuh.smpi lewat betul..jadi main pilih jak lah kedai...


pergh mendukacitakan ok...kami dapat pesanan yg diorder etelah hampir sejam menunggu..sian haikalayu...yg dah kelaparan terpaksa berbuka dengan air dulu.....




dan bila makanan smpi...rsanya dia sangat lah tak sedap..anak2 cakap sedap lagi mama masak di rumah...kalau lah bukan sebab ada urusan di luar hari tue..MV tak pergi berbuka d luar




Takpe apa buli buat..bukan rezeki kami kot....yg penting kena habiskan makanan sebab x elok membazir...moral of story ...masak kat umah lagi sedap..ahaks



tapi kan apa kaitan gambar dengan entry hahaha...sebenarnya saja nak tempek gambar...kahkah.....


Ok MV belanja korang cupcake yg kat tudung tue k

Monday, July 13, 2015

Tudung AJ Baru..

Assalammualaikum....

Lima Koleksi Baru...
Hari ni cerita pasal tudung..tudung apa..pastinya tudung aidijuma...jumaat lepas pergi Cs Di 1Borneo Hypermall....sebabnya skg ni Aidijuma tengah buat sale raya....
Murah kan so mmg patut grab lah
MV veli 5 helai jer...1 black label...2 white label...1 blue label dan 1 pink label..kenapa 5??sebabnya si kakak Ayu pun pilih sekali...hoho....

So dengan ni koleksi tudung AJ dah 83 helai....walaupun tak banyak..tapi bolehlah...sebab AJ ni makin lama makin naik value...tambah lagi kalau design tue dah OS(old season)

Korang ada pergi beli AJ Tak??

Sunday, July 12, 2015

Save The Date


Assalammualaikum





Jemput hadir ke Majlis perkahwinan Adik MV 19. Julai 2015,,so siapa2 yang berdekatan dijemput hadir

Saturday, July 11, 2015

Potret Raya Pejabat

Assalammualaikum....


Ni gambar masa sumbangan kuih dan duit raya pejabat MV...meriah jer..Dato pun sporting jer..siap rakam ucapan raya lagi...



Abaikan jer yang muka MV yang tak berapa nak cun..almaklum lah orang terlebih sihat kahkah....



Kami ni pejabat kecil jer...semua dah mcm satu keluarga....ada yang dah macam mak MV ....doakan semoga silaturahim kami terus berkekalan mcm ni..Amin.







Friday, July 10, 2015

Make Up Simple

Assalammualaikum.....
dia minta makeup

tak teror bab eye liner

kira boleh lah makeup kampung2

tarra lengkap bercermin mata
Mari layankan angan2 juruandam tak profesional ni..cantik tak MV makeup..hahaha..simple makeup jer..memang selalu conteng muka anak2 n anak sedara...

Kadang2 makeup mak juga untuk majlis..simple jer mak nak..so MV buat...korang ada tak yg nak ajar MV kelas makeup