Followers

Sunday, May 31, 2015

dah 30 tahun baru tahu..adoi

Assalammualaikum...

sumber dari sini
harapkan pagar pagar makan padi....pergh dah 30 tahun umur baru tau yang ejaannya bukan PAGAR tetapi PEGAR iaitu merujuk kepada burung Pegar...kohkoh....mati2 ingat macam mana pagar nak padi..hihi rupa2nya burung.....

pinjam google
nilah burung pegar..hahaha.....dan ada lagu satu..bagai melepas batuk di tangga.....ok bukan BATUK tetapi BATOK,,,yang merujuk kepada tempurung yang digunakan untuk menceduk air di tempayan

pinjam google
SO....lepas ni sila jangan bingung2 macam MV ya...SPM BM dapat A tapi 2 benda ni baru tau sekarang hahaha....korang2 mesti dah lama tahu kan....

Saturday, May 30, 2015

Tambah Koleksi Lagi

Assalammualaikum,,,

suka corak ni sebab dia menyerlah

ni untuk baju raya
Tudia menambah koleksi tudung aj lagi..ni tudung pink label harga 14 sehelai...MV ambik 2 jer kali ni sebab tak berkenaan dgn 2 design lagi...kali ni ada 5 design tapi berkenan dengan 2 jer...hihi...masih mampu mengawal nafsu membeli...

Hanya beli yg kita berkenan jer....sape ada koleksi yg sama mcm ni..angkat tangan...

Friday, May 29, 2015

Satu tudung bermacam Gaya

Assalammualaikum....

Gaya Reben tengah

gaya Reben  bawah

ala2 shawl

ni tak tau gaya apa
ni pun xtau gaya apa main hentam jer...

simpulan kasih
Macam model tak????hahahaha....confirm korang muntah hijau ni tengok entry MV...kahkahkah..ada ku kesah :p

sebenarnya MV cuma nak share..pakai tudung bawal ni boleh pakai dengan macam2 gaya ikut keselesaan,kesukaan dan keberanian..

kalau nak tuto MV takde.kahkah....oklah apa2pun MV ni mmg peminat tudung aj...hihi

Thursday, May 28, 2015

Silau naik pula..

Assalammualaikum....

Selasa pergi temujanji klini pakar mata kakak Ayu...MV terpaksa cuti sebab xda orang jaga library..ni dah 3 kali tunda temujanjinya...memang nak kena pegi lagipun cermin mata kakak dah teruk sangat....

Tambahan pula dia mengadu tak nampk dengan cermin yg skg...lama juga lah menunggu kat hospital tapi adatlah kan hospital kerajaan...

Kali ni punya temujanji degree rabun dekatnya still sama mata kanan 200 mata kiri 225..tapi doktor marah sebab silau dia naik 3 kali ganda..dari 50 naik ke 150....mmg MV biarkan jer doktor tue nasihat ayu sebab dia x dan nak dengar cakap kita kan....

Doktor : "nama kamu Ayu syamirah kan"
Ayu : "iya..
Doktor : Boleh tolong dengar cakap doktor kali ni..sian mama ayu..mau beli cermin mata balik2...tolonglah jaga cermin mata..mama beli yg mahal harga 2++ pun rosak...lepas tu buli janji dengan doktor pakai cermin mata kecuali time mandi n tidur....kalau ayu mau mata tue cantik pakai cermin mata..sebab mata ayu ada juling nnt larik x cantik....


See mmg MV setuju sgt doktor tu nasihat kakak ayu sebab dia x nak dengar kata...nampaknya lepas doktor tue nasihat dia dah x buka dah cermin matanya....tapi doktor ada mention pasal wani...sebab wani ada juling juga better bawa ke hospital likas untuk check mata.....

Dan pagi rabu kemarin cikgu wani ada cakap yg wani mengadu tak nampk tulisan di papan hitam kat kelas....So Mv kena bawa wani jumpa doktor juga....tapi kena cari masa yang sesuai.....

oklah bye..MV belanja satu gambar masa pergi klinik hari tu
Kami berlima jer mimi kat taska

Wednesday, May 27, 2015

Wordless Wednesday#Pengubat Stress#

Assalammualaikum...

posing adik manja haikalayuwani

anak korea MV..hihi.. qu puteh barulah puteh(dia buat gaya tu sebab abg kakak dia nyanyi lagi tu)
**serius tengok mimi terus hilang stress...kakak abg pun syg dia...

3 CPUV baru...

Assalammualaikum..

3 cpuv on going
Syukur ada juga rezeki untuk blog ku ini 
Tabung HAWM

Tuesday, May 26, 2015

Soto AYam Homemade


Assalammualaikum...
abaikan alas meja yg dah koyak tu haha
Ini cerita sabtu lepas..MV buat breakfast soto ayam..tak cukup bahan sebenarnya..tiba2 pun rasa nak buat soto ayam....so MV rebus ayam..then oleh kerana MV takde timun,taugeh n daun sup....MV olah sup ayam MV dengan mencampurkan kentang dan lobak yang telah dikisar kedalam sup ayam tu....
supnya kekuningan sebab dah di olah
Sebenarnya ada sebab napa MV campurkan lobak dan kentang dalam sup ayam..sebab ayu dan wani susah sangat nak makan sayur...jadi MV ambik keputusan buat mcm tu..dan ternyata dorang suka dengan rasa supp tue...

Kali ni mmg semuanya homemade...bawang goreng tue pun MV goreng sendri...untuk anak2 rasanya tak salah kita cuba buat satu kelainan....

Meh ambik kongsikan resepi soto ayam ni...

sup ayam 
paha ayam
lobak (dikisar)
kentang (dikisar)
halia bawang putih n merah(ditumbuk)

mihun 
kubis (potong halus)
telur (direbus)
paha ayam (dicarik halus)

Bawang goreng 
hiris bawang merah then gaulkan dengan garam lepas tu goreng...jimat tak payah beli di kedai

ok sekian perkongsian hari ni..simple sebenarnya..MV ni taklah teror masak..tapi mencuba utk anak2

Monday, May 25, 2015

Hadiah Hari IBu



Assalammualaikum...


cupcake,kad ucapan, n bunga rose

Terima kasih wani...mama simpan kad dan bunga tu..bunga masih mekar lagi di botol air mineral ..hihi


Tabung HAWM


Alhamdulillah Sihat Sudah

Assalammualaikum...

Alhamdulillah sihat sudah hero MV....ya lah sihat bila dah mula nyakat orang..bila dah mula mengomel itu ini..bila orang asyik selfie dia buat gaya tak senonoh 

layankan jer gaya abang haikal ni

see dia kembangkan hidung pulak

erm nampk bibir anjeline jolie

kali dah macam lidah unta 

mama trip cantik dia korang tengoklah

tengok buat muka mcm tue
Dah nampak gambar2 yg MV upload..mmg dah sihat sepenuhnya lah anak lelaki MV ni..kalau tak..takdenya posing mcm tue..dia ni lah yg paling susah nak bawa bergambar sebab selalu posing tak tentu2...

Terima kasih buat semua yg mendoakan kesihatan My Haikal Faiz....

Wednesday, May 20, 2015

Kembar Yuhanis

Assalammualaikum..
Peace sya bukan kembar  yuhanis tapi sya lebih comel kan ahaks!!
Jangan marah ar..gurau di malam hari

My Haikal Masuk Wad


Assalammualaikum

bagi dia tidor untuk kurangkan sakit
Ni cerita malam sabtu..abg haikal masuk wad sebab sakit perut..rupa2nya gastrik + dengan keracunan makanan..masa tu tak fikir panjang sebab hari jumaat lagi bawak dia ke klinik 1Malaysia sulaman..tapi masa tue Dr tue cuma bagi air garam sebab abg haikal muntah..
sakit pun sempat selfie
tak puas lagi sebab abg still muntah MV bawa ke Poliklinik sentosa...sampai sana doktor bagi ubat tahan muntah dan ubat sakit perut..tapi dia pesan kalau sakit lagi esok terus g Hospital....
sejuk sgt
Pagi sabtu elok lagi..tp petang sikit mula dah tak tahan  tengok dia dok berguling tahan sakit..tunggu abah dia balik terus gerak pegii hospital likas...memang dalam hati kalau masuk wad masuklah..dan bila kat wad macam biasalah mak dia jaga malam..sebab dia suka merenggek....

kami boleh balik sdh
pengorbanan ibu dan ayah dok gilir jaga sebab ada 3 orang anak lagi nak di jaga....isnin tenghari baru dia kena discharge...itupun still ada sakit sikit...baru harini dia pegi sekolah itupun MV paksa sebab dia dah skip exam 2 hari....

Doakan abg Haikal sihat sepenuhnya.AMin

Wednesday, May 13, 2015

Koleksi Baru aj ....


Assalammualaikum...

Ni candatan minggu lepas

tue dia navy wl,pink label & paris blue label


ni beli last week juga hari rabu


ni pun last week punya
cat paris

ni 2 minggu lepas punya
Kembali ke udara hari ni..semalam anak2 tak sihat so MV cuti....hari ni pula dari pagi tadi busy...ada sidang media CUEPACS sempena sambutan hari pekerja Negeri Sabah.....memang dah namanya keja kan..

So hari ni kita ceria pasal tudung...tudung apa???tudung aidijuma...MV kongsikan antara koleksi baru tudung AJ MV,,tak semua sebab ada yg tak amik pun gambarnya...hihi...MV ni memang dah tersuka dengan tudung AJ ni...

Syukurlah suami pun memahami...kadang2 siap tolong ambikkan nombor giliran lagi..tq mr hubby..

Korang2 ada tak koleksi tudung ni...

Monday, May 11, 2015

Kembali dan terus mencari

Assalammualaikum...

Agak lama blog ni tak berupdate..huhu..tuan tanah busy memanjang di tambah pc yg rosak...huhu...korang sihat ker???amacam setelah sebulan GST dilaksanakan....terbeban?atau macam mana...Syukurlah Malaysia MAsih aman ..huhu...

Tak mau ceta banyak pasal GST ni...xceta banyak pun benda dah jalan...kita just follow the road jer lah..pergh orang putih hancur sudah kuar....

Hari ni nak cari mood yang hilang so mulakan pagi ni dengan mengupdate blog tersayang,,,dengan berkongsi gambar2..hihi..bukan namanya MV kot klau tak share gambar...

Love my family

all about love..

my waznah syamimi..@ si sepet mama
Sekian entry kali ni..sory kalau tak sempat nak berjalan2 ke blog kawan2 ya..