Followers

Tuesday, March 31, 2015

Jadual Liga Perdana 3.4.2015

Assalammualaikum...

Sumber SINI
**Sabah akan ke Terengganu bertemu T-team..Chayok2 Sabah

Monday, March 30, 2015

HAsil mencandat Aj semalam

Assalammualaikum...
ni jer yg menarik hati
Aidijuma kuar design baru lagi minggu lepas...18 design kuar dengar2...seperti biasa MV akan turun mencandat..macam mencandat sotong jer...tapi Mv tak turun pada sabtu sebab MV kena keja...Ada gotong royong EKSA...takpe MV ni bukan jenis yg nak grab semua...asal dapat yg berminat oklah..kalau tak dapat pun xpe...

Dan semalam MV pegi cs 1b....tak ramai org kalau hari ke2...sebab tue suka pegi kalau dah petang atau keesokan hari..syukur masih ada wl pentagon..so grab 2 sebab kali ni limit seorang..jadi tak yah nak pegi dua kali...

So Mv tolong belikan untuk mak n kakak MV sekali....untuk MV 2 pink label dan 1 wl jumlahnya RM38....

Mak MV 2 PInk Label RM28....kakak MV 1 black label 1 wl jumlah RM43....MV hunting BL golden tapi dah habis so dapat 3 helai dapat koleksi pun dah ok....

Korang ada yg pergi beratur ker???MV tak larat lah nak beratur...pegi bila dah takde org..n grab apa yg tinggal...

hari ni rasmi pink label green blue roses...

Ok MV belanja satu gambar selfie dengan tudung aj baru ahaks...jangan sentap tau...hahaha

Wednesday, March 25, 2015

Best Qoute

Assalammualikum...

Sumber FB
Agree with this qoute

Monday, March 23, 2015

[OST] Asam Pedas Untuk Dia - "Dengarlah Rindu"


Assalammualaikum...




Jom layan lagu ni...

Sunday, March 22, 2015

[OST] Ajaibnya Cinta: Ajaibnya Cinta by Sa-Orang Lelaki (Lirik)

Assalammualaikum....





OST Drama Ajaibnya cinta..bagi MV lagu ni  unik...sebab suara penyanyi ni..

Saturday, March 21, 2015

Tudung Aidijuma Small Roses White Label

Assalammualaikum....


posing dengan Encik suami


alala trip cantik bah


with my ayu


bertemankan si kecik mama
Tudung Aidijuma while label..keluar pada 14.03.2015..harga RM 10.00 nama design ni small roses,,mmg senang pakai ni..lembut jak...warna putih bunga2 pink..cantik betul...pakai AJ ni nampak muda dari usia sebenar ahaks...

Mudalah sangat...MV ni hujung tahun dah 30....tapi xpa...biar usia itu bertambah janji i nampak muda..hahaha..pegi dah....

Friday, March 20, 2015

Ajaibnya cinta Sinambungan Spain Uolls

Assalammualaikum...

Siapa pernah tgk drama Spain uolls lakonan erma fatima (mak cun) yg pergi Spain utk beraya dengan anaknya nora danish(halimatun) tetapi kedatangannya membuatkan anaknya malu n marah....

Dan kali sinambungan kepada drama tersebut makan Ajaibnya cinta ditayangkan di slot lestary...kali ni cerita makin menarik...

Sinopsis

Akif, Halimatun, Hammara dan Maya bakal menamatkan pengajian mereka di salah sebuah universiti terkemuka di Sepanyol. Namun, Hammara bakal digantung oleh pihak universiti kerana dia selalu menghilangkan diri, tidak hadir ke kelas malah tidak menduduki peperiksaan akhir. Halimatun begitu risaukan Hammara, begitu juga pada Akif kerana Akif seperti mahu menjauhkan diri darinya.
Akif mengikut Hammara bertemu dengan Maulana di sebuah perkampungan untuk mempelajari dan mendalami ilmu agama Islam. Hammara mengatakan bahawa dia mula mendapat ketenangan setelah mengenali Islam yang sebenar-benarnya daripada Maulana. Dalam perjalanan pulang, Akif mula memikirkan kata-kata Hammara. Sebelum pulang ke Malaysia, Akif berjumpa dengan Hammara, meluahkan rasa terima kasihnya. Akif dapat mendalami ilmu agama dengan bantuan Hammara dan hidupnya berasa tenang. Akif turut meluahkan rasa cintanya pada Hammara. Halimatun yang mengekori Akif mula menyerang Akif dan Hammara.

Halimatun patah hati lalu mengemaskan barangnya untuk segera pulang ke Malaysia. Sementara di kampung, Pak Akob mencuba pelbagai cara untuk memikat hati Mak Cun termasuk meminta bantuan Saidatul, tetapi Mak Cun menolak cinta Pak Akob. Mak Cun berasa gembira apabila mendapat panggilan yang anak kesayangannya Halimatun akan pulang ke Malaysia. Sampai sahaja di kampung, Halimatun memberitahu Mak Cun bahawa dia mahu bekerja di Kuala Lumpur. Hammara rasa bersalah pada Halimatun, tetapi Akif mengatakan yang dia memerlukan masa untuk mengenali dirinya. Sebelum pulang ke Malaysia, Akif mencari-cari Hammara tetapi gagal. Akif pulang dengan perasaan kecewa.

Datin Suzana dan Dato’ Tajudin membuat parti sempena kepulangan Akif. Namun, Akif menasihati ibu dan ayahnya bahawa dia tidak sukakan majlis seperti itu dan lebih afdal sekiranya kepulangannya itu hanya diraikan dengan doa selamat sahaja. Datin Suzana dan Dato Tajudin berasa malu di hadapan para tetamu. Datin Suzana berasa malu dan kecewa dengan sikap Akif yang berubah sejak pulang dari Sepanyol. Apa yang dibuat serba tak kena di mata Akif, Akif juga menegur cara adiknya Mia yang berpakaian seksi dan menegur mereka tentang bersolat. Akif berkenalan dengan Cinta, perempuan simpanan kepada Dato’ Shamsul. Cinta tertarik dengan kebaikan Akif dan meminta tolong daripada Akif kerana dia mahu berubah. Akif berjanji akan membantunya. Lalu, Cinta selalu mengikut Akif dalam program-program agama di masjid. Cinta merasakan kehadiran Akif telah memberi sinaran baharu dan harapan dalam hidupnya.


Halimatun mula kecewa dengan kecurangan Akif. Akif memujuk Halimatun agar mempercayai dirinya. Semakin hari, Akif mula terperangkap dengan perasaannya kerana dia mula menyayangi Cinta. Pertemuan semula dengan Hammara juga membuatkan Akif sering terlupa akan Halimatun. Akif buntu antara Halimatun, Cinta dan Hammara yang muncul dalam hidupnya. Siapakah jodoh buat Akif?  (sumber SINI)

pergh 3 wanita muncul sekali dalam hiudp susah2 kakwin jer tiga2..ahaks!!klo MV tak mau...huwaaa


Thursday, March 19, 2015

Liverpool Beraksi di Malaysia 24 Julai 2015

Assalammualaikum...

PETALING JAYA: Kelab bola sepak gergasi Inggeris, Liverpool FC, akan mengadakan perlawanan persahabatan dengan pasukan Pilihan Malaysia di Stadium Bukit Jalil di sini pada 24 Julai ini.(credit to Berita Harian )

Berita gembira buat peminat Liverpool FC...kelab kesayangan mereka akan beraksi di Malaysia pada 24 Julai ni....Malaysia adalah satu2nya negara yg terpilih utk perlawanan persahabatan kali ini....

TApi untuk perlawanan kali ni...Steven Gerrad dah tak main lagi...sedikit kekecewaan di situ....Apa2pun tgu dan nntikan kedatangan mereka....


**entry bola hari ni....

Threesixty-Sampai Bila-Bila (OST TEMAN LELAKI UPAHAN TV3)


Assalammualaikum...




Lagi satu OST teman lelaki upahan...MV suka lagu ni..

Wednesday, March 18, 2015

Nak Link Blog Boleh ?? #1

Assalammualaikum...




syaratnya :

1. FOLLOW BLOG 
2. BUAT TAJUK ''NAK LINK BLOG BOLEH ?? #1''
3. COPY GAMBAR AND LINK KE ENTRY NI
4. SEND YOUR LINK ENTRY DEKAT BAHAGIAN COMMENT BAWAH NI YE ^_^


TARIKH BEROPERASI DARI 17/3 - 21/3 

IPPO HAFIZ - RAHSIA ( OST TEMAN LELAKI UPAHAN )

Assalammualaikum....




Jom layan lagu ni...drama yg tgh hot tapi MV x follow....xtau kenapa....jangan ditanya


Rabu Tanpa Bicara

Assalammualaikum...

Our memory

Tuesday, March 17, 2015

Koleksi Baru Tudung AJ..

Assalammualaikum ...

penuh satu hanger 

aj wl small roses

wl tak tau nama hahaha

bl misai2
Menamabah lagi koleksi tudung AJ...minggu lepas kuar..2 wl RM10..1 BL RM33..nilah kalau dah terjebak..tiap kali ada design baru terus pegi mencandat..korang ada tak design ni...

Monday, March 16, 2015

Carta Liga Perdana 2015

Assalammualaikum...

Sumber dari  SINI
Ini adalah kedudukan terkini carta liga perdana 2015..dan Sabah berada di atas,,,Yeahhhh....semoga terus maju ya my Sabah Rhino.....

Lepas ni semoga terus sukses....

Kisah Sabah Vs Kuantan FA...

Assalammualaikum...


selfie kat depan gerai org sambil menunggu en hubby beli tiket
Ini cerita jumaat lepas...Sabah Vs kuantan FA...Sabah menang 2-0 yang mana golnya dijaringkan oleh Zayed pemain berjersi nombor 9....tq Sabahan Players...

babah with mimi...posing malu2
Mula2 rajin nak snap gambar last2 malas dah sebab nak enjoy tengok game tue....memang menarik permainan malam tue ..siap buat ombak satu stadium....terus mimi pun ikut..orang dok tepuk tgn dia pun tepuk mimi..oh mimi 
masih 0-0

selfie dari tuan tanah

abaikan muka MV yg bambam tue ya

mama juga yg posing sebab mimi dah toleh tempat lain


yeah  goll.........


alamak nampak perut lah

abah lama lagi kah badak tue mau smpi

ah mau dekat sudah

ya lah babah tue nah dia

ini dia maskot sabah FA
Ada yg pergi stadium tak malam tue????mesti ada kan..

Sunday, March 15, 2015

Balik kampung cuti sekolah

Assalammualaikum...


MY HAW
Dorang dah balik ranau cuti sekolah kan..rindu kat dorang..jangan nakal..dengar cakap nenek..belajar ya ank mama

Saturday, March 14, 2015

Gigitan Kawan

Assalammualaikum,,,,

kesan gigitan kat tangan mimi
2 hari berturut-turut mimi digigit oleh kawan..sian dia...kali kedua digigit tue buat dia demam n moddy malam kejadian...kisahnya mimi pegang patung budak tue jer terus budak tue gigit..takpelah budak kan bukan tau apa2....

Tapi sikit kecewa lah kejadian ni berlaku 2 hari berjurut....sakit tue tak dapat dibayangkan..korang tgklah kesan gigit yg kedua tue..kesan gigitan pertama smpi harini tak hilang penuh kesan gigi budak tue..

MV harap lepas ni pengasuh dia kena lebih alert lah dgn budak mcm ni..jgn cmpurkan satu tempat bagi asing bilik sebab mungkin dia tak sesuai berada di bilik yg sama dengan umurnya..

bukan hanya mimi seorang jer yang kena gigit ada juga budak lain....takpelah budak2 kan tak ambik hati tapi berharap kejadian ni tak berulang lagi

Friday, March 13, 2015

Jadual Perlawanan Liga Perdana 13.03.2015

Assalammualaikum...

Credit utk sini
Lama dah tak update entry bola...hari ni update sebab malam nnt nak g stadium tgk bola sabah lawan Kuantan...kalau kira ni..baru ke-3 masuk stadium Likas kesian kan..hahaha..semoga perlawanan malam ni menarik dan takda kekasaran....

JOM g Stadium....

Mama Masak Sedap...

Assalammualaikum....

Mama Masak sedaplah hari ni..itulah ayat my wani tiap kali lepas makan masakan Mama dia ni..mama masak sosej masak sos jer pun dia cakap sedap....wani oh wani....terubat rasa penat kan bila anak cakap macam tue lepas mkn...

Ibu mana yang tak gembira kalau anak memuji masakan ibunya..sekurang2nya kita tau anak suka dan menghargai kita masak utk dorang kan...hihi....

Dan ada satu kisah lagi sebenarnya..kakak ayu n abg haikal ada keja sekolah...kena bagitau nama dan hobi mama n babah....

Jawapan kakak ayu dan abang haikal dua2 sama...

Mama : Suzyanna Yap
Babah : Velentine Daveis

Hobi mama : Memasak 
Hobi babah : Buat kereta...

NAsib baik anak2 jawab hobi mama memasak..kalau jawab hobi mama beli tudung aidijuma mmg sentap hahaha....hobi babah buat kereta sebab anak2 asyik nampak babah buat kereta...

Kalayu kereta rosak tak yah htr kedai..babah buat sendiri...hihi....itulah al-kisah utk hari ni sekian

Wednesday, March 11, 2015

Cerita semalam

Assalammualaikum
mama yg over kan mimi biasa2 jer...hihi...tak patut tak patut....tapi over2 mama mimi lagi comel

mimi dah pandai posing..comot pula tue ...

ni pun sama mama juga yg over..anak2 semua santai jer..mama yg dok over sngat
Ni cerita semalam ...petang balik dari kerja ambik anak2 dr sekolah dan taska...sempat lah berposing..lama dh x posing kan3....semoga anak2 MV membesar dengan sihat dan menjadi anak yang berguna kepada keluarga dan masyarakat.Amin

Perkasa @ Terpaksa...

Assalammualaikum..


Sumber dari FB

Nampak gambar kat atas...kalau tanya MV terpulang pada diri wanita itu sendiri....jawapannya ada pada kita..sebab hanya kita yg tau apa yg kita rasa

Tuesday, March 10, 2015

Waznah Syamimi -21-12-2013 - 10-03-2015-

Assalammualaikum...

Dari lahir sampai umur 1tahun 2 bulan...
Pejam celik pejam celik...tak sedar besar sudah adik mama ni...makin panjang akal..makin bertambah pandai...still BF..selera makan alhamdulillah walaupun badan tak berapa nak besar,,,

Muka dia macam anak korea...hahaha..kawan2 MV semua dok cakap anak korea..anak cina..ni penangan masa pregnnt...sebab asyik tgk runningman....abah dia panggil dia anak kucing..

Hahaha..kenapa..sebab dia takut kucing....bila dia nampak kucing dekat dengan dia mulalah nangis....kalau babah dia panggil anak kucing..dia akan jawab meow...hihi....dia suka kucing tapi dia takut nak dekat....

Mama dia sah2 lah takut kucing..kalau kecil ok..kalau kucing besar...mama dia lari dulu...opss melalut sudah...hari ni berkesempatan jenguk blog kawan2..tak banyak tapi adalah juga...

Monday, March 9, 2015

Aku,Dia & Aidijuma

Assalammualaikum...

We are BFF/Soul Mate/Roomate
Saja belanja gambar selfie with MR Hubby....tengok dia maintain jer..huhu MV ni adui kena kurangkan berat ni...tapi MR Hubby cakap buat apa nak kurus2..see dia tak tau kerisauan yang melanda MV....

Iyalah nnt suami kecik bini besaq.....huhu..memulakan misi mengurangkan berat badan....chayok2...30 minit senaman setiap hari at least....pelik anak2 tengok mak dia dok bersenam dalam rumah sebab mau jogging anak2 takde yg jaga so kita bersenam dalam rumah jer lah....

**wahai blog kesian ko makin terabai

Sunday, March 8, 2015

Koleksi Terbaru AJ

Assalammualaikumm
Add caption

blue label red checker
white label 
black label love
black label CNY
GL Cupcake

Wl Love N Stationary

Blue Label Lego Chetah
Ada banyak lagi tp xda ambik pic pula hihi....suka dengan design AJ ni dan mampu milik







Saturday, March 7, 2015

3 Jahitan

Assalammualaikum....


dah kena 3 jahitan
Inilah al-kisah anak teruna MV...jatuh kat sekolah dan kena 3 jahitan....masuk ni dah 2 kali kena jahit dulu masa 2 tahun kat dahi..jahitan dah ok dah bercantum semula....khamis lepas bawa dia pergi buka jahitan...

Alhamdulillah skg dah sihat..cergas

Friday, March 6, 2015

Menyimpan Tapi Leceh

Assalammulaikum...

Entry kecewa sakit hati n geram pun ada ni..bukannya apa,,,MV nak simpan duit untuk anak2 kat ASB...staf pejabat pos tu cakap untuk simpan kena penama klau bukan penama tak boleh...

Lepas tu MV cakap lah baru juga bulan lepas sya masukkan duit boleh jak pun...dan jawapan yg MV terima sangat menyakitkan hati"dengan siapa berurusan??bukan saya kan??mungkin dia kenal kamu tapi saya tak kenal kamu pun???"

Patutkah dia cakap mcm tu...kalau ya pun x ble buat urusan janganlah smpi ckp mcm tu...mmg kalau ikut MV pun tak kenal dia...xda budi bahasa betul..dan yang peliknya ASB ni kenapa perlu penama yg masukkan duit ke akaun...

Kalau untuk pengeluaran dan kemaskini akaun mungkin logiklah minta ic dan mesti penama yg buat urusan tue..tapi ni nak masukkan duit jer kot..takkan perlu penama juga yg masukkan....

Kecewalah bila niat kita nak menyimpan untuk masa depan tapi jadi satu perkara yang melecehkan ,,,,mungkin ya lah prosedur tapi xkan smpi nak masukkan duit pun kena orgnya pergi kalau budak2 umur 1 tahun mcm mn nak pergi update...

Nak kena isi borang wakil bagai....so leceh..maaf lah ya ASB ada sedikit kesal dengan apa yang berlaku....

Sekian coretan dan luahan...jangan ada yang terasa....cuma kalau benda yang bagus tu diperlecehkan mcm mn org nak buat kan..ok Bye

Thursday, March 5, 2015

Penyakit Tangan, Kaki Dan Mulut (HFMD)

Assalammualaikum...

Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71). Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD. Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri. Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabkan komplikasi seperti radang otak dan jantung.(SUMBER SINI)


Mimi yang comel 
Perkara yang paling menakutukan bagi setiap ibu bapa yang hantar anak2 di taska!!HFMD atau dalam bahasa melayu penyakit kaki tangan dan mulut....dulu wani pernah kena masa tahun 2011....

Dan hari khamis lepas syamimi pula yg kena....adoi siannya mimi..kecik lagi baru 1 tahun 2 bulan dah kena penyakit ni...petang khamis lepas mmg MV kuar awal dr ofis sebab abg haikal jatuh kat sekolah...kepala berdarah n koyak...huhu nnt MV cerita,,,

On the way nak bawa abg ke hospital likas,,pengasuh Mimi call katanya mimi demam....apa lagi patah balik ambik mimi di taska smpi taska pegang badan mak ai panas....pengasuh dia cakap dr tenghari lagi demam...

Ni lagi satu sudah tau anak demam bagitau awallh....huhu..smpi kereta jer MV tergerak hati nak tgk tapak kaki adik...bila nmpk ada bintik terus ckp dengan suami...."abg mcm penyakit kaki tangan dan mulut jak ni",,,,

Bila sampai hospital likas MV daftar adik sekali untuk pemeriksaan...bila doktor check...MV cakap "doktor dia ada bintik2 di kaki dan badan..sya takut penyakit kaki tangan dan mulut"..doktor terus cek mulut n tekak...

"ada ulser kat tekak n mulut...mmg confirm ni HFMD...jangan hantar ke taska ya bagi cuti dulu..kalau baby tak mau makan n minum bawa terus ke hospital"

Seriously masa ni..dalam fikiran dah ingat nak cuti jumaat isnin selasa..sebab penyakit ni perlu seminggu utk pulih....Ya Allah sedih bila syamimi tak mau BF selama 3 hari sebb ulser..terpaksa perah jak susu taruh di peti ais...

MV makankan adik ice cream vanila untuk hilangkan panas dalam badan barulah keesokkan harinnya dia BF...skg syamimi dah tak demam..tapi tak berani nak htr dulu sbb takut nnt dikatakan mbawa virus..

Sampai skg MV hairan dr mna adik kena..sebab MV baru htr syamimi hari rabu di taska..tup2 khamis dah kena....Apa2pun syukur adik dah sihat dah boleh main masa demam hari tu sayu nya tgk adik nangis mau BF tapi x dpt....

Korang ada pengalaman mcm ni tak?

DE MEISES BIAR SAJA



Assalammualaikum









Layan lagu ni sambil katalog buku....suka lirik lagu ni.....hihi korang suka tak lagu ni