Followers

Wednesday, August 27, 2014

Wordless Wednesday#Birthday Party Wani At School#

Assalammualaikum...









#wani tak senyum sebab mama dia tak datang..bukan x nak datang tp ramai org kat library..sory sayang....

#selesai temduga..kalau ada rezeki adalah

Tuesday, August 26, 2014

8 Bulan

Assalammualaikum..
tengok syamimi membongkar
belum pandai berdiri dah memanjat
si bam bam mama


siap berdiri pegang 1 tangan jer...
Waznah syamimi genap 8 bulan pada 21.8.2014...alhamdulillah di usia 8 bulan ni syamimi dah boleh duduk sendiri tanpa dibantu....gembira tengok perkembangannya....itupun MV tak perasan dia dah boleh duduk..sebab kalau dgn MV dia macam baby yang tak tau apa2 lagi..yg dia tau merangkak...

Sabtu lepas mimi kantoi sebab MV ke dapur masa tue dia tengah baring tup2 MV datang dia dah duduk...MV tengok wani n ayu takde...kalau ayu wani ada mesti dorang yg dudukkan...
bila tanya haikal dia cakap adik yg duduk sendiri...dia tiarap terus duduk....

Yeah nah maknamya dia nak manja2 dengan MV..skg dah pandai memanjat tapi belum beridir..mungkin tak lama lagi kot...hihi....doakan yea..


**doakan Temuduga MV esok tau...tq


Thursday, August 21, 2014

Happy Birthday Wani

Assalammualaikum...
sian kakak Ayu demam
kek pilihan abah wani


see..syamimi yg over excited nampak kek
19.08.2014 genaplah umur wani 4 tahun..sekejap jer masa berlalu..tak sedar dah 4 tahun..tahun depan dah tadika...selamat hari jadi sayang..jadi anak yg solehah dan mendengar kata,.,,jangan nakal2 tau....

Ni gambar sambutan hari jadi kat umah with adik beradik..sebelum tue dia sambut kat sekolah with friend katanya....kek yg kat sekolah manggo cake beli kat multibake rm58..yang kat umah fresh cream cake rm 35....

Saja sambut dua kali sebab abg n kakak dia tanya di rumah tak sambut kah....yg happy tentunya birthday girl sebab dapat 2 cake...takde hadiah pun xpe sebab yg penting kena sambut birthday....

LEpas ni MV kongsi kalau dah dapat gambar dari cikgu wani....apa2pun tq yg doakan kesihatan anak2 MV

Tuesday, August 19, 2014

Pengorbanan Seorang Ibu

Assalammualaikum...

Semalam MV ada update entry INI..yang mana MV bagitau wani dan mimi demam....terima kasih yang mendoakan kesihatan anak2 MV....

AL-kisahnya petang lepas ambil kakak dan abg kat sekolah...MV tengok kakak Ayu ada tanda2 lemas badan dan tak sihat...badan panas sgt...makan pun tak nak ....kakak Ayu ni mmg susah sikit nak bagi makan...nak diet aja huhu...


Dalam jam 2.00 pagi MV dengar kakak Ayu muntah...bila pegang kepala panas...terus pandang kat wani...mengigil...pegang kepala pun panas juga....pergi tengok syamimi...pegang kepala dia pun panas...huhu...

MV pergi buka peti ais ambik ubat sumbat terus sumbat kat bontot syamimi..wani n ayu dah makan ubat..so MV ambil 3 sapu tangan kecik..ambil bekas letak air..dan bermulalah misi menjadi nurse di rumah...

Seorang2 MV lapkan badan..MV letak tuala kecil tue di kepala...syamimi..MV tukarkan baju yang lubang2....baju yg sedia ada MV basahkan terus letak kat kepala n belakang...

Memang itu jerlah caranya nak buat kalau badan anak2 panas...x cukup tidur jangan cakaplah...bila pagi alhamdulillah syamimi dah kebah demam...wani dah kurang2 panas...MV sambungkan ubat dan dia ke sekolah...

Kakak Ayu MV terpaksa bawa ke Hospital Likas..muntah2 tak berhenti..terpaksa minta kebenaran keluar tanpa di "sign" sebab bos2 tak masuk lagi..depa masuk 8.30 pagi...sampai hospital...suhu bdan kakak Ayu 36.7 darjah celcius...oklah tak panas sgt..

Tapi dia lemah sebab tak leh jalan sendiri..pening katanya..terima kasih kat my Father in Law...sebab tolong hantarkan kami..mmg MV nak bawa kereta sendiri tapi dia fikir sape nak jaga ayu bila MV naik ke ofis...tue yg dia ikut...

DOktor cakap kakak ayu ni gastrik,tongsil bengkak,batuk....kena makan benda berkhasiat..jangan makan keropok..kakak Ayu just angguk2 jer sebab doktor tue bagi nasihat...selama ni mama dia nasihat tak jalan..

doakan kakak Ayu,wani,mimi cepat sembuh ya kawan2...terima kasih

Monday, August 18, 2014

GIVEAWAY MERDEKA : PENANG MARI BAQ ANG BY SITI YANG MENAIP

Assalammualaikum..


Syarat-syarat Penyertaan :
1. Follow blog Siti Yang Menaip.
2. Pastekan banner dan buat entry dengan tajuk :
dan backlink kan ke entry ini.
3. Jangan lupa tinggalkan link entry anda ya. Tak mahu seperti giveaway lepas. Buat entry tapi tak tinggalkan link jadinya aku tak tahu korang dah turut serta.
4. Selesai.

Hadiah-hadiah :
4 Fridge Magnet Pulau Pinang ( 4 Pemenang )
2 Fridge Magnet Nama Jalan Di Pulau Pinang ( 2 Pemenang )
2 Fridge Magnet Metal Bronze Basikal Street Arts ( 2 Pemenang )
4 Fridge Magnet Street Arts ( 4 Pemenang )
8 Penang Street Arts Notebook ( 8 Pemenang )

Jumlah pemenang bertuah yang dicari : 20 ORANG !!
Korang mungkin salah seorang darinya. Mari mari join kalau sudi.

**Jom join tiba2 mood berGA n Bersegmen dah mai..MV join sebab cikgu etuza  ajak...hihi 


Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 Ogos 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Cepat Sembuh

Assalammualaikum...

Hari ni MV pergi kerja seorang jer..wani demam...so kebetulan nenek dia ada kat umah...dia cakap dia mau cuti ni hari....sebab panas di badan belum hilang...jadi ani mau rehat...nnt esok baru sekolah...

Esok wani mau sambut hari jadi katanya....mau kek princess elsa...penangan forzen betui anak MV yg sorang ni...pejam celik pejam celik esok 19.08.2014 usia my wani dah 4 tahun..makin besar anak mama ni..makin pintar...

Hari ni no selfie...sebab wani tiada...Syamimi pun tak sihat tapi di hantar ke taska juga sebab nenek dia takle jaga dua orang kat umah..tapi MV dah pesan dekat cikgu dia..call kalau mimi panas or apa2...

Insyaallah semuanya baik2 saja....MV pula nak buat kerja tapi komputer blue skrin..hish malar rosak jak ni komputer..bikin hilang mood bah....sudahlah satu org jak di library mana aircond sejuk..tambah pula batuk n selsema mmg mantaplah...

Kamu orang semua..happy monday..happy working..

2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest.

Assalammualaikum...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/08/2014-cnblue-live-cant-stop-in-kuala_16.html
KLik SINi untuk Join
Syarat-syarat dia mudah je....
  1. Follow blog SallyAdd To Circle Google+ SallyFollow Twitter SallyFollow Instagram Sally (Kalau ada + optional kalau nak) dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Klik C.N.B.L.U.E
  3. Buat satu entry bertajuk 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest.
  4. Jawab satu soalan, "Kenapa Sally kena pilih saya sebagai pemenang...."
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  6. Pemenang akan dipilih oleh Sally 100% (Tiada bantahan akan diterima) 
  7. Contest akan berlangsung daripada 17th August 2014 sehingga 20th August 2014

    Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi :
     Pemenang UTAMA :
    White Falcon Guitar Keychains yang bernilai RM20 x 1 pemenang

    Hadiah SAGUHATI :
    Button badge /  poskad x 4 pemenang
"Kenapa Sally kena pilih kak MV sebagai pemenang sebab Kak MV ada song ji hyo kat umah "

nilah song ji hyo Kak MV....hihi..kakak dan abg dia panggil dia ji hyo...dan dia ni kalau nampak ceta running man mmg dia suka tgk..


**saja join contest untuk support adik sally

Sunday, August 17, 2014

Zaini Bayang @ Tunggu Sekejap Tv3

Assalammualaikum..



zaini Bayang @tunggu sekejap tv3 jam 11 malam ni,,,,zaini bayang finalis mimpi ke bintang musim 1,,,zaini bayang @ lebih dikenali sebagai zb adalah seorang magican yg terkenal di Malaysia,,,,

malam ni jam 11 malam bersama pengacara awie dan tetamu jemputan amy search,bunkface,sherry al-hadad dan zulin aziz.. #tunggusekejapmusim2 #170814  #jam 11malam

zaini bayang akan muncul bersama wife dia yg tercinta n cantik ala2 artis gitu,,,su namanya...cantik sgt,,,

jom tengok facebook zb zaini bayang,,kat sana picture untuk tunggu sekejap..so jangan lupa malam ni temujanji kita...

***the best magican at malaysia***
***zaini bayang***

Saturday, August 16, 2014

Sentap!!

Assalammualaikum...
Iklan colgate bolah ker??

baru perasan wajah kami ada persamaan hihi
ini gambar selfie kelmarin...hihi...saja jak tunggu traffic light tukar warna kita posing sekejap..wani pun tahu sdh perangai mama dia ni..dia layankan aja...tapi dalam layan2 tue sentap juga bila dia bersuara

"kita ni bergambar saja kan ma....hp mama penuh gambar ani jak kan ma"..hihi..sentap mama..tapi apa yang dikatakan tue mmg betul....mmg dalam hp mama gambar wani yg banyak....

kalau dulu haikalayu...skg wani n mimi yg menguasai..hoho..wani ni makin hari makin pintar lah....geram jak....dia sebut kalau sebut gajah "elephant"...kucing "cat" ikan"fish"...bunga Flower katanya...siap ajar mamanya ni lagi....

MV pun testlah cakap wani Sit down..terus dia duduk...wani stand up..dia terus diri..Mv tanya ertinya apa..dia bilang duduk dan berdiri...andu bah comel..hihi....

Teruskan belajar ya sayang mama...

Friday, August 15, 2014

Sambutan Raya Pejabat

Assalammualaikum...

with teman sepejabat

MV nampak gebuss hahaha

ni family kecil ofis kami
Hari ini ada sambutan raya kecil-kecilan pejabat MV buat...jemput Ketua jabatan di kpkps jer...biar sederhana namun meriah...menu pun boleh tahan..nasi dagang,satay,nasi impit,biskut raya,lemang,soto...

tapi MV tak makan banyak sebab fikir nak ambil haikalayu kat sekolah lagipun tak sihat ni..batuk selsema...bila dah siap terus ambil haikalayu...dorang tanya nape lambat...MV bagitau ada sambutan raya ofis buat...

terus kakak Ayu cakap"hish mama ni pegi beraya nda bawa kami..kami pun mau makan..."hoho anak2 mama,,,ni ofis punya bah....terus RQ minta masak untuk bawa bekal ke sekolah...

dek kerana waktu yg singkat hanya dapat bekalkan telur with sosej...sory ya anak2 mama...

Thursday, August 14, 2014

GST

Assalammualaikum...

sempat menyelit dikala sidang media tengah berlangsung
Alhamdulillah...selesai sudah Majlis Perhimpunan Pejawat Awam DI Sabah Bil.3/2014 yang bertempat di Kompleks pentadbiran kerajaan persekutuan sabah..yang mana tempat MV bertugas...

Seperti biasa MV salah seorang urusetia Majlis kali ni...tetamu kali ni adalah Timbalan menteri kewangan malaysia II iaitu YB Datuk Ahmad Bin Haji Maslan.....taklimat yang disampaikan adalah berhubung pelaksanaan GST di Malaysia...

GST akan mula dilaksanakan pada 1 April 2015..kadar GST ialah 6%..Untuk maklumat lanjut mengenai GST boleh hubungi :

1300-888-500
03-8882 2111

emel : gst@customs.gov.my
faks : 03-78067599

sekian saja perkongsian..MV tak berapa sihat ni..Flu..

Wednesday, August 13, 2014

" Segmen: Bloglist Ogos 2014 By PERMATABIRU"

Assalammualaikum...


Klik Banner untuk join 

tamat 14 ogos 2014
12 thg hari


Wordless Wednesday#Rutin#

Assalammualaikum..
comel tak???

selfie isnin lepas masa hantar dorang ke sekolah
**dah siap kemas buku di rak..alone ok..buat sorang jer...skg ni tgh cari2 buku2 baru....mata ni ngantuk pula,,dahlah sejuk...hoho

Padat


Assalammualaikum..

tawa dalam gusar

memilih senarai buku untuk dibeli

boleh mengantuk ni tgk pc...
Padat..itu yang MV mampu katakan...proses pmebelian menanti...nak susun rak lagi....hanya berserah semoga ada ruang dan waktu untuk buat persediaan interview 27.8.2014...

Insyaallah semoga dipermudahkan semua urusan hambaMU ini.Amin

Tuesday, August 12, 2014

Mini GA : Teka Dunkin's Donut

Assalammualaikum..



Syarat syarat :
  • Blogger Malaysia
  • Add Ummi AuNa, like page PinkUmmi dan follow ig @mimi_azirah
  • Masukkan blog saya dalam bloglist korang ye supaya korang tahu update terkini pasal mini ga nih.
  • Buat entry tajuk "Mini GA : Teka Dunkin's Donut" dan tepekkan pic di atas dalam entry. Backlink pic ke entry nih.
  • Teka 3 biji Dunkin's Donut yang saya suka dan telah saya makan.
  • Contoh jawapan : 3,4 dan 6
  • Tarikh tutup : 27 Julai 2014 jam 2359 dilanjutkan sehingga 20 Ogos 2014 jam 2359
  • Jawapan pada teka teki akan dikeluarkan pada 02  23 Ogos 2014
  • Pemenang diumumkan pada 03 25 Ogos 2014
Hadiah hadiah untuk mini ga nih ialah :-

1 botol losyen badan gamat 175ml x seorang pemenang
1 helai tudung bawal x 2 orang pemenang
1 helai wide shawl x seorang pemenang
2 topup x 2 orang pemenang
Review blog x 3 orang pemenang
Bloglist blog Pink Ummi x 3 orang pemenang


*jawapan MV:3,4, dan 6


Segmen Mengenali Wajah Blogger Malaysia - Sila Daftarkan Diri Anda

Assalammualaikum..

Mood berblog sekarang ini memang tinggi. Jika diselidik dan di amat-amati serta ditimbang tara, memiliki blog lebih besar manafaatnya berbanding FB.Blog memberikan kita kepuasan tersendiri. Blog mungkin berbentuk peribadi untuk anda tetapi masih boleh dikongsikan bersama.

Oleh itu malam ini detik 12.40 malam terbit dalam hati nak bertanya kepada anda semua yang memiliki blog iaitu  dengan menjawab dua  pertanyaan  serta dua permintaan Etuza kepada anda. Sila baca soalan:-

1. Adakah anda suka blog anda sendiri?
2. Jika suka beri 2 sebab kenapa anda suka blog anda.

Apakah permintaan Etuza.

1. Minta gambar berukuran paspot anda
2. Letak http// atau url blog kesayangan anda.

Ha..jangan marah, usaha berkira dan usah bertangguh-tangguh ya.
Ha Etuza minta sekeping gambar anda sebagai blogger dengan 
ukuran kecil sahaja seperti gambar Etuza di atas tu.Terserah anda
nak kreatifkan nak bagi fram  gambar anda. Letak https// atau URL 
blog kesayangan anda itu bersama dengan gambar berukuran paspot tersebut.
Kepada yang berminat sila ambil perhatian kerana setiap gambar 
dari blogger yang mengikuti Segmen Mengenali Wajah Blogger
akan Etuza pertimbangkan untuk menghiasi ruang wall utama 
blog Pesona Etuza ini..

Menarik atau tidak..sila sertainya sekarang!!!

klik untuk menyertainya..

ruang komen ( Pesona Kata Hati Mereka )

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/2014/08/segmen-mengenali-wajah-blogger-malaysia.html

Selamat mencuba dan jumpa anda di puncak kejayaan Segmen ini.

Tarikh tutup : Pada 20hb Ogos 2014
Jam 12.00 Malam

**MV join ya cikgu etuza tapi MV buat entry dan tempek pic ni 


Etuza, sila copy gambar paspot saya di blog saya dengan klik sini


dan untuk soalan etuza tue :

Saya suka blog saya sendiri Sebab:
a.melalui blog saya dapat menjana pendapatan sampingan untuk membantu suami
b.saya dapat berkenalan dengan lebih ramai kawan2...

**harap2 menepati syarat lah yea cikgu

Monday, August 11, 2014

Perkembangan Wani

Assalammualaikum...
senyum sayang mama
biar nampak sikit jer wajah wani tapi lebih manis dari mama
bila kami berdua serius
saja letak gambar selfie kami lagi....wajah kami berdua serupakan..hihi..sebenarnya entry ni bukan nak cakap yg kami suka selfie tapi sebenarnya nak kongsikan perkembangan wani dikala menghitung hari untuk melangkau usia 4 tahun...

19.08.2014 nnt genaplah usia wani 4 tahun...MV tak letakkan sesuatu yg tinggi untuk anak2 MV..cukuplah mendengar kata dan berbudi bahasa,,,al-kisahnya MV ni mmg selalu bagi anak2 masa untuk belajar...

TAk kisahlah membaca ker melukis ker..yang penting ada waktu untuk hadap buku....begitu juga wani..tak ketinggalan..dr umur 2 tahun mmg dia akan ikut kakak dan abg belajar...awal tahun ni masa MV cuti bersalin mmg MV dah latih wani untuk menulis titik2 yang disambung jadi huruf...

Masa tue mmg payah nak bagitau...kena buat mcm ni...bukan mcm tue..tangan kena pegang tangan dia...nak dijadikan cerita...semalam hari ahad...wani dtg dekat MV bawak buku sekolah kakak dia masa tadika....

dia ambik pensil dan duduk diam2..MV ingat dia dok menconteng garis atau bulat2..tiba2 wani cakap.."mama pandai kan ani buat ni..."wani tunjuk dekat MV huruf Q yang dah disambung titik2 .....

terus MV cakap..."sape yang buat??"wani jawab"anilah mama..pandai kan"...ya mmg pandai anak mama...see MV tak tekankan sgt tak nak paksa dia belajar...tapi dalam MV dedahkan dia dengan cara penulisan mcm tue rupanya dia ada buat latihan sendiri....

terus dalam hati terdetik"besar dah anak mama ni..tahun depan dah tadika 5 tahun"..MV cerita pada suami...suami cakap...anak abg mmg pandai...pergh itu jawapan menusuk kalbu..hahaha///

teruskan belajar ya kakak wani....pandai...

Majlis Raya Madrasah Al Mubarak Masjid Bandaraya Likas

Assalammualaikum...
hanya kami berlima..abah keja so x dapat join


snap by kakak Ayu
Hanya dua gambar jak yang terabdikan hari sabtu lepas..hihi sebab anak2 sibuk layan diri masing2..lagipun tukang gambar kami x join majlis ni..Mr Velentine keja....so MV alone bawa anak2 dan adik MV yang merupakan ustaz kat sekolah agama anak MV...

Meriah lah sambutan raya ni...siap dapat cabutan bertuah...MV dapat 3 daripada 4 tiket bertuah yang ada...alhamdulillah dapatlah pensil box,maalah solusi dan pemanas air elektriK(PERGH bahasa melayu sungguh hihi)

Alhamdulillah anak2 tak meragam terutamanya syamimi..hihi

Saturday, August 9, 2014

sELFIE WITH wANI

ASSALAMMUALAIKUM..

MAMA SELFIE SORANG

MUKA XDA SENYUM

ALAMAK KABUR PULAK

BOTOL SUSU TAK TINGGAL

ALAMAK WANI KENA MATAHARI
Gambar selfie pagi jumaat with wani..hihi..saja melaram dengan anak...mama dan anak sama cute n cantik kan..ahaks!!hari ni ada majlis hari raya sekolah agama HaikalAyu dan majlis raya Taska Syamimi...

So hari ni akan banyak gambar mennt...hihi

Friday, August 8, 2014

Salah Atau Betul..

sumber dari Geng Bisnes Cikgu II
Assalammualaikum...

Nampak tak solan kat atas tue...mesti ada yang jawab 4 atau 30 kan?...jangan tak mengaku...MV mula2 jawab 4...sebab lupa kalau operasi + dan x kena buat yang darab dulu...

Lepas tue rupa-rupanya ada 22 pula bukan hanya dua...masa tue jawab 30...tapi bila tengok betul2 ada 2 kali nombor 22...So jawapannya 66...hihi...

biasalah bila kita nampak benda ni terus jer laju nak kira...padahal sepatutnya kena kena teliti betul2 kan...hihi...

So ada siapa2 yang tengok jer gambar ni terus jawab 66???kalau ada anda mmg teliti n pintar

Thursday, August 7, 2014

Panggilan Temu Duga Penolong Pustakawan S27

Assalammualaikum...

Save the date
Alhamdulillah...MV dipanggil untuk menghadiri temu duga jawatan Penolong Pustakawan S27 pada 27.8.2014 ni...doakan semoga semuanya dipermudahkan....

Oh ya MV mohon untuk Kenaikan Pangkat Secara lantikan(KPSL)..MV dah lulus KPSL pada tahun 2011...Isi jawatan S27 ni tahun 2012 tapi tahun ni baru dipanggil.....calon yang dipanggil ramai...

Mv kena bersaingan dengan Freshie yang baru lepasan diploma n STPM...bersaing dengan kwan2 yang sedang berkhidmat....Insyaallah kalau ada rezeki dapatlah kalau xda cuba lagi tahun depan..kan3x,,,

Kawan2 tolong doakan semoga semuanya berjalan lancar.

Wednesday, August 6, 2014

Wordless Wednesday#Potret Raya 2014#

Assalammualaikum....
Mama With Waznah Syamimi
Candid katanya
Peace with my wani syazwana


Mamanya yang over
Syamimi tengok apa tu syg


Serius bah abg haikal with danish
our driver n jantung hati



With cuzzy,adik and kakak


with my haikalayuwanimimi


Pergh Posing cumil nampak



Rasa Macam zaman bercinta pulak..ahaks

Raya Ketiga Di Beaufort
syamimi sedap jer tido
see masih tido lagi syamimi

Abg with danish

Syamimi siap pandang camera

posing rumah cuzzy at lingkungan laut,sipitang

with babah atuk

Mr & Mrs Velentine
Warna-warni aidilfitri..

Comelnya syamimi mama ni
berempat beraya

wani n kakak ayu
Pembukaan entry setelah lama bercuti....layan gambar raya dari MV sekeluarga...Kak KA tq atas kiriman kad raya tue...