Followers

Monday, March 31, 2014

Anak Mama

Assalammualaikum...
macam muka MV ker?
Photo
My HaikalAYU
Photo
MY AYUWANI

sama tak muka kami
Anak mama..iyalah mestilah anak mama kan haikalayuwanimimi....kan semua cahaya hati mama..jantung hati mama....saja jer sebenarnya up entry ni...nak kongsi pic my HAWW dengan korang...

Ada yang cakap Wani ikut rupa MV...syamimi pun....haikal juga..ayu pun sama...hahaha...mesti lah kan ikut MV sebab MV ni mama dorang...tapi kalau bagi MV kakak ayu lebih iras babah dia...syamimi pun kan..

Korang rsa mereka ni ikut rupa sape..yang pastinya rupa MR Velentine n MV lah kan...oh ya sorry tau..MV hanya sempat dtg ke beberapa blog jer...Insyallah pasti nnt singgah ke blog kamu juga tau...

Friday, March 28, 2014

ESP SHAKLEE MILKBOOSTER TERBAIK

Assalammualaikum...

Ini bukan entry pengiklanan okey..ini entry berkongsi pengalaman...MV baru jer mengamalkan ESP Shaklee start rabu (26.03.2014)...dan semalam MV dah rasa keberkesanannya...betullah org ckap...kalau minum esp ni air susu bertambah...

MV dapat rasakan air susu sentiasa ada payudara pun tak kosong walaupun baru jer lepas susukan baby syamimi....dan jumlah susu perahan makin bertambah...MV harap susu akan senantiasa mencukupi utuk syamimi....amin..

Walaupun harga ESP ni orang cakap  mahal tapi berbaloi lah dengan pengunaannya selama 2 bulan amatlah berbaloi sekali dengan harganya..lagipun semua ni demi syamimi..so keluarkan duit sikit pun xpe yang penting baby syamimi dapat minum susu badan ...Insyaallah


Doakan penyusuan baby syamimi ni berterusan sehingga umurnya 2 tahun amin.


baby syamimi dah 4 hari di taska...
plz help me 28/3/2013





Thursday, March 27, 2014

Giveaway Simple-Simple by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.


Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014

Perlukan pendapat

Assalammualaikum....

MV nak minta pendapat daripada ibu2 yang BF then hantar anak ke taska...sebab ni first time BF baby then tinggalkan kat taska...kalau dulu tengahhari MV akan balik susukan baby....

Jadi ada sedikit musykil....baby syamimi minum 12oz susu perahan sepanjang berada di taska...selama 11 jam syamimi minum 12oz...adakah jumlah yang baby syamimi minum cukup untuk tempoh masa tue...dan MV pula pam susu untuk perahan dengan jumlah yang sama...

Ada sape2 dapat bagi pendapat...bukan apa takut baby syamimi tak dapat susu yang secukupnya..risau pula nnt berat badannya terjejas...

ni dia baby syamimi...
Masa timbang 3 bulan berat syamimi 6.3kg....panjang pula 63cm...orang cakap berat dia macam budak 5 bulan....ntahlah..sebab MV tengok baby syamimi tak besar mana pun....

So kalau ada siapa2 boleh bantu MV amat lah dialu2kan dan diucapkan terima kasih


Tabung HAWW

Wednesday, March 26, 2014

Wordless wednesday#Bersama Pengantin Baru#

Assalammualaikum...
haikalayu with mempelai

ni pengantin barunya tadi pengantin lama
nak juga posing



**Selamat pengantin baru buat adik sepupu MV azlyana & fitri

WORDLESS WEDNESDAY #PENGANTIN LAMA#

Tuesday, March 25, 2014

First Day

Assalammualaikum...
waznah syamimi first day taska

first day keja selfie luk

juga first day di taska permata 

HAri ni merupakan first day kami bertiga...first day baby syamimi ke taska...first day wani bertukar taska...dan first day MV kembali bertugas....

Berharap agar baby syamimi dapat menyesuaikan diri di taska..baby syamimi kan baik....good girl...wani pula dah biasa takde drama air mata pun....

MV pula perlu selesaikan banyak kerja yang tertangguh..harap dapat selesaikan sebelum bulan 4 berakhir....chayok2x MV....

Oh ya baby syamimi meragam hari ni..tak nak nyusu..nyusu sikit jer....sian pula bila fikir2 tapi dah kerja kan...mama doakan baby syamimi akan menyesuaikan diri dengan taska yea...

Tuesday, March 11, 2014

Warna kulit

Assalammualaikum,,,






Tempek dua gambar baby syamimi,,,comel kan,,,hihi,,macam muka sape?MV ke atau MR VELENTINE...hihi so cute,,,kan3x..macam mv hahaha

Oh ya ada yang cakap syamimi ni hitam bila dah besar atau berkulit gelap...that means macam kulit kakak ayu,,,bukan sekali dia cakap tapi berulang kali,,,,

Mv ni bukan apa,,,,biar berkulit gelap pun takpe yang penting baby sihat...lagipun mr velentine mmg berkulit gelap jadi mmg tak jadi masalah lah kalau pun syamimi berkulit gelap...

Sebenarnya tak berapa berkenan bila dia ckp mcm tue..iyalah asyik2 ckp macam tue kat baby..nnt kecik hati syamimi..huhu.,,sian bila syamimi asyik di kata mcm tue...

Biar lah tak putih yang penting sihat dan cukup sifat dah cukup,,,kan3x,,,waznah syamimi syang mama tetap syg baby tau..,membesar dengan sihat dan cergas ya syg,,,

**blog dah tukar baju baru.,tq eca
posted from Bloggeroid

Saturday, March 8, 2014

Mencari MH370

Assalammualaikum...

Negara kita sekarang dikejutkan dengan kehilangan pesawat malaysia airlines MH370 yg dalam penerbangan ke beijing china....pesawat mh370 yg berlepas jam 12.41 pagi dari klia mula hilang dan tidak dapat dihubungi pada jam 2.40 pagi...

Sehingga sekarang masih belum dapat dikesan....ada yang mengatakan pesawat terhempas di lautan vietnam..ada pula berkata terhempas di china....

Itu semua spekulasi semata2...pihak mencari dan menyelamat sedang berusaha mengesan mh370...mv doakan semuanya baik2 sahaja hendaknya...

Dan semoga pesawat mh370 ni dapat ditemui.sama2 kita doakan keselamatan kesemua penumpang dan anak kapal yang berada dalam kapak mh370..semoga mereka dilindungiNya

posted from Bloggeroid

Cpuv mac 2014

Assalammualaikum




Alhamdulillah rezeki anak2,,,dapat 2 be/cpuv baru 2013...terima kasih banyak2 sebab sudi bagi blog mv ni iklan baru..

So korang2 rajin2 lah yea jenguk2 blog ni,,,hahaha na malu betul,,,mv sendiri pun tak jenguk blog kamu kan,.,just jadi silent reader jer,,

Sorry tau.,,tapi terima kasih sebab masih ada yg sudi dtgn tinggalkan jejak...syang kamu ketat2...

posted from Bloggeroid

Thursday, March 6, 2014

Menang nasib jer

Assalammualaikum,,,,

Semalam yaman vs malaysia berkesudahan 2-1..kememnangan buat malaysia walaupun bermain 10 orang apabila amirizwan taj dilayangkan kad merah pada awal permainan

Malaysia terlebih dahulu menjaringkan gol melalui amri yahya...corak permainan yg lebih pada bertahan pada separuh masa kedua memang mencemaskan..

Namun fakri sharani menjadi hero bila menjaringkan gol kemenangan malaysia...yup menang walaupun main 10 orang..pastinya ada yg ckp malaysia menang nasib..

Tapi dalam bola sepak nasib tue kena ada jugalah..apa2pun tahniah

posted from Bloggeroid

HaikalAyuWaniMimi

Assalammualaikum...






Tempek gambar anak soleh dan solehan mv..amin....rindu berblog tapi bw belum ada masa..hihi.,,,gambar haikalayu2ani tue mv ambil masa pegi karnival ya hijau kat komplkes sukan likas...

Tengah panas pun my haikalayuwani bole main..iyalh dh lma x jln2 hujung minggu maklumlah kan dah ada adik baru..jadi mmg payah sikit nak jalan...

Tengok baby syamimi alhamdulillah sihat..skg tgh trend dia nyusu dr botol sebab 25hb ni dah naik keja...mana nak cari pengasuh untuk syamimi...

Ya Allah kau permudahkan lah urusan ku ini.,,doakan mv berjaya ajar baby syamimi nyusu badan dr botol susu yea,,,,dan semoga mv dapat cari pengasuh sebab nak htr taska sian kecik lagi dahlah tue nyusu bdn pula...

***Ya Allah kau sembuhkan sahabatku lya afrina yang mengalami kemalangan,,sesungguhnya padaMu aku memohon..amin.

posted from Bloggeroid

Wednesday, March 5, 2014

Yaman vs malaysia bola sepak kelayakan piala asia 2015

Assalammualaikum...

Hari ni perlawanan hidup mati harimau malaya untuk kelayakan piala asia 2015 menentang yaman,,,perlawanan berlangsung dari yaman...

So jom astro arena 9.30 malam ni..sama2 kita beri sokongan dari jauh.hihi,.,

Rasa2nya sepa kesebelasan utama pilihan datuk ong kim swee..tak sabar nak tengok..,gegege,,hrap2 ada lawan lah jangan tak meyerang langsung

posted from Bloggeroid

Tuesday, March 4, 2014

Puding oreo

Assalammualaikum.,,




Puding oreo..first time buat dan cuba..dengan bantuan mr velentine dan wani...sangat teruja,,,mv ni kalo bab2 puding ni tak teror sgt,..

Tapi anak2 n hubby suka makan so yue yg buat...bila makan sedap pula puding oreo yang mv buat ni..hihi perasan betul...

Kenapa puding oreo jadi percubaan pertama sebab ianya mudah dan simple,,

Resepi pudang oreo yang mv buat ni senang jer..

10g serbuk agar-agar
150g gula
750ml air
1 tin susu cair
Milo
Biskut oreo

Cara2nya pula mudah jer,,

Masak agar2 dan air kemudian kacau hingga larut..lepas tue masukkan gula dan kacau hingga larut.masukkan susu cair then masak hingga mendidih...

Kemudian bahagikan kepada dua...satu bahagian milo dibahagikan kepada 2..

Letak lapisan milo pertama kemudian bila dah keras sikit letak bahagian yang putih then letak sekqli dgn biskut oreo yg dah dipatah dua...bila dah keras tuanhkan lapisan ketiga...then masukkan ke peti ais.

Pergh iya ye oh jer mv kongsi resepi padahal korang dah tau kn

posted from Bloggeroid

Sunday, March 2, 2014

Memalukan sungguh

Assalammualaikum...

Perlawanan persahabatn malaysia vs filipina semalam berakhir dengan keputusan seri 0-0...perlawanan yg penuh kontroversi penuh konflik....

Apabila pengadil perlawanan membatalkan gol malaysia yg dijaringkan oleh taj...bukan setakat itu sahaja,,,memberikan sepakan penjuru pada filipina sedangkan sepayutnya sepakan gol buat malaysia,..

Dan tambah memalukan apabila peminat bola sepak malaysia membaling bom asap dan menganggu perlawanan pada separuh masa pertama sekaligus melemahkan semangat pemain malaysia..

Tindakan yang kononnya untuk memprotes pengadil sebenarnya memalukan....di mana budi bahasa kita sebagai rakyat malaysia...hanya kerana nila setitik rosak susu sebelangga.....nanti orang ingat rakyat malaysia semua macam tue..huhu

Kalau iya pun marahkan fam janganlah buat macam ni,.,apa2pun game semalam terbaek cuma takde finishing,,bobby gonzales main dgn baik,,,safee sali kena bagi ruang dekat kawan lain jangan erlalu selfish...tapi kalau sellfie buli hihi...

Nanti lawan yaman di harap oemain dapat meneruskan corak permainan macam semalam dan diperkemaskan lagi...datuk ong kim swee mmg terbaek....

5 mac 2013 nanti malaysia vs yaman....nnt kita tengok mcm mana

posted from Bloggeroid

Saturday, March 1, 2014

Perlawanan persahabatan bola sepak Malaysia Vs Filipina 1.3.2013

Assalammualaikum,,,

Friendly match orang putih bilang...malaysia vs filipina...skuad ong kim swee..hihi...jom tengok malam ni d astro arena 801 jam 8.30 malam ni..

Mari kita tgk skuad pilihan OKS adakah terbaek atau sebaliknya...mv sebnarnya tertarik dengan nama pemain filipina ni ..namanya junior younghusband..hihi..mmg muda senantiasa lah sape ada laki mcm ni..hihi...

Ok bah jangan lupa temujanji kita malam ni..chayok harimau malaya..apa2pun solat dulu ok

posted from Bloggeroid

10 nama malaikat.,

Assalammualaikum...

10 nama malaikat :

1.jibrail
2.mikhail
3.israfil
4.izrail
5.mungkar
6.nangkir
7.rokib
8.atid
9.malik
10.ridwan

Ni misi kakak dan abang..kena hafal nama malaikat sebab next week ustazah nak tanya...semua kena jumpa uztazah untuk menjawab..

Alhamdulillah kakak dah hafal dah....hari ni mv jadi ustazah untuk dorang hihi...nasib baik lah mama ni pandai baca jawi dapat lah tolong buat homework sekolah....

Terima kasih mama dan bapa mv sebab hantar mv ke sekolah agama dulu,,,,hri ni misi akan diteruskan supaya depa ingat nama2 malaikat ni...bukan takat hafal jak

posted from Bloggeroid