Followers

Friday, February 28, 2014

Episod akhir menjinak ombak

Assalammualaikum...

Hari ni episod akhir drama menjinak ombak..drama yang disiarkan di slot zehra di tv3 setiap jumaat..drama mengisahkan seorang ustaz yang psiko...

Ya psiko...di mana tunangnya sakinah anak kepada imam di kampung..yang dicintai juga oleh asyraf kawan baiknya.tak cukup itu konflik cinta makin menarik apabila firhad lelaki yg pernah menculik sakinah juga mencintai sakinah...,

Delima sakinah yg dipaksa mengawalkan perkahwinannya dengan ustaz fatah...di mana yg sebenarnya ustaz fatah adalah seorang pembunuh,,pembunuh adiknya sendiri iaitu hanani...yg juga teman wanita firhad...

Kematian hanani menjadi punca firhad hidup dalam pelarian kerana dituduh membunuh hanani..pergh mmg geram tengok ceta ni...lakonan feroz khan sebagai ustaz fatah betul2 menjadi...

Malam ni nak tengok adakah tembelang ustaz fatah terbongkar?..adakah sakinah terselamat?terlepas kah firhad daripada tuduhan membunuh hanani?dan siapakah pilihan sakinah?

Ceh macam penulis skrip jer mv ni kan..hihi..tak sabar nak tengok..apa2pun solat dulu hihi...

posted from Bloggeroid

Be careful with my heart

Assalammualaikum...

http://www.youtube.com/watch?v=FFqmF6kz76Q&feature=youtube_gdata_player


suka sangat dengam drama ni..sweet hihi

posted from Bloggeroid

Posing tidur paling bergaya

Assalammualaikum...







Itu dia tidur dah serupa gaya orang dewasa..so cumil bah baby syamimi ni....kakak wani pun cumil sangat.,,hihi....baby tido so ambik kesempatan snap picture...

Kalau dia sudah buka mata...tiada kerjasama,.haha asuik nak susu n nak ajak main jer,,,alhamdulillah dah 2 bulan baby ji hyo....berat pun makin naik...dah 5.6 kg...alhamdulillah...

Kakak wani pulak dah 16 kg....see dua beradik ni mmg sihat kan...mama dia pun sihat juga hahaha....masa pregnnt 80 kg...skg 65 kg...huhu..,kena turunkan 10 kg lahi untuk normal bmi...

Tapi kalau 65 tue mmg berat mv sebelum pregnnt..hihi...berat kan...tapi mama arina mmg terbaek...semangat trunkan berat dia..cayalah ketua kampung group segar follower...hihi..tahniah mama dapat turunkan berat

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 26, 2014

Potret 2014

Assalammualaikum,,,


















Entry gambar buat hari ini,.,hihi takde idea...sambil2 tengok drama dalam setiap sujud...geram tengok suami dia yg hish tak sedar diri..benci dengan perempaun yg x habis2 nak rebut laki orang...

Nampaknya drama malaysia ni dah mcm drama indon..leoas yue jalan cerita mesti kena kahwin kalau x harta tak dapat...uish lucu bah,,,

Bagus tengok drama be careful with my heart

posted from Bloggeroid

Wednesday, February 19, 2014

Kahwin muda bersedia atau tidak?

Assalammualaikum...

Kahwin muda semakin kita dengar sejak akhir2 ini..ada yang usianya 12 tahun...namun bahagia cuma seketika kerna akhirnya perceraian yg menerpa...

Kenapa MV tiba2 sentuh isu kahwin muda ni?sebabnya adik Mv aa cerita pasal budak yg umurnya 19 tahun nak kahwin sabtu ni...Mv of course terkejut..sebab takde angin takde ribut tup tup dah nak kahwin..

Terfikir baru habis sekolah belum sempat keja bagi makan mak ayah dah nak mendirikan rumah tangga...kesian mak ayah dia...tapi baguslah juga sekurang2nya terjauh dari maksiat...

Cuma satu persoalannya...mampukah dan bersediakan menjadi isteri di usia muda,,,iyalah takut nnt tak puas bujang..lepas tue kalau dapat anak bersediakan korbankan masa muda...

Sebenarnya terpulang pada individu itu sendiri..bukan mv nak cakap kahwin muda ni susah sebab mv sendiri kawin diusia 21 tahun..dapat anak pertama usia 22 tahun...

Cuma masa tue mv dah bersedia lagipun mv lahir dari keluarga yg ramai adik beradik..jadi bab jaga anak xda masalah...buat kerja pun boleh,,bukan nak membangga diri ...

Apatah lagi bila jadi isteri n bekerja pada masa yang sama..,kerja rumah buat sendiri.yes mg penat sebab tue mv cakap kahwin muda ni kena ada kesabaran yang tinggi kalau tak mmg banyak dugaannya...

Tapi bukan bermaksud kahwin muda tue satu tindakan yg salah tapi kena ada kekuatan dan kesabaran di dada...

Wah3x ni entry pertama bulan feb yang panjang...pergh mv melalut n meleter isu kahwin muda hihi..tp best tau kahwin kuda sebab umur kita 40 nt anak dah besar dh...

Macam mv skg umur 29 tahun anak yg sulung dah umur 7 tahun..best kan hihi.




**amboi2 membebel nampak

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 18, 2014

Be/cpuv ke3 bulan feb 2013

Assalammualaikum,,




Alhamdulillah,,satu lagi be/cpuv bulan feb dari nuffnang...yang mana be ke3 bulan ni..

Iklan sharp ac,,rezeki anak2 mv nampaknya,,,so pada kqwan2 yg nampak iklan ni nnt sudi2 lah jentik2 k,,.

Terima kasih sebab support blog mv.,terima kasih huffnang sebab bagi blog ni iklan baru lagi

posted from Bloggeroid

Kau dan aku punya gaya yang sama

Assalammualaikum,,




Dua beradik gaya tidur yang sama,,wajah yg lebih kurang sama,,hihi...kalau tido mesti nak dekat,,,dqn si adik ni dah pandai tengok tv.tadi dia jerit marah sebab kakak halang pandangannya,,,

Terkejut mv.,tapi teruja dengan syamimi..skg dh pndi main..ketawa..
posted from Bloggeroid

Saturday, February 15, 2014

update banjir di sabah 2014

assalammualaikum...

risau..baru jer call mak di kampung..nampaknya air dah mula naik di kampung mv...semua sekolah sudah mula ditutup...bekalan mknn makin berkurang,,

nak ke pekan beaufort sudah x dapat sebab banjir teruk..lebih merisaukan bila mak cakap hujan tak berhenti,,,berhenti kejap pastu sambung lagi..

huhu..,harap2 semuanya baik2 sahaja amin...cuma sedikit terkilan bila ada individu memanipulasi isu banjir ni..siap mengutuk rakyat negeri sabah..,

banjir ni bukan kami pinta,,tapi dugaan dariNya

Friday, February 14, 2014

Cpuv feb 2014

Assalammualaikum.,.




Alhamdulillah dapat dua lagi cpuv baru bulan ni..menjadikan 5 be yang sedang running kat blog mv..syukur masih ada rezeki buat anak2 mv,,,

Semestinya gembira walaupun earning yg mv dapat tak semeriah dulu..tapi org bilang sikit2 lama2 jadi bukit,,,biar lambat yg penting ada juga hasilnya,,,

Terima kasih buat semua yg masih sudi menjadi pembaca blog mv ni

posted from Bloggeroid

Banjir di Sabah tanpa berita

Assalammualaikum..

Risau dengan keadaan keluarga MV di kampung,,iyalah hujan kat sana buat bebrapa kwasan di sabah banjir..kawasan yang terlibat beaufort,dan tenom..(yang mv tau lah)

Cuma sedikit kekesalan sebab berita banjir kat sabah ni tak disiarkan kat berita pun...hanya org2 sabah jer yg tau..wahal jalan pekan beaufort dah ditenggelami air,,

Beberapa sekolah dah ditutup,,jalan pun dah trputus,,risau umah mv kat kg dekat dengan sungai,,,dengar cerita empangan kat tenom dibuka,.,

Mmg confirm lah beaufort akan banjir kalau empangan tenom dibuka,,mv berharap keluarga mv di kampung baik2 saja..risau,,nak balik pun bukan dapat bantu apa2..lagipun jalan pun tak boleh lalu dah,..

Doakan kami yang di sabah ni selamat yea...
posted from Bloggeroid

Wednesday, February 12, 2014

Tak seaktif dulu

Assalammualaikum...

Entry ni dibuat atas rasa bersalah. Dan tanda terima kasih buat teman2 blogger yg masih sudi bertandang ke blog MV yang dah tak semeriah dulu..

Buat selim terima kasih atas komen,,mmg mv dh tak aktif mcm dulu sebab skg mv tgh cuti bersalin dan mengurus bby yg masih kecik...

Niat dihati mmg nak melawat blog2 lain tp kekangan masa menghalang ditambah pula bila online d tab mmg terbatas,,nak updated blog pun guna blogeroid jer...

Kalau mv baca blog korang pun mv tak dapat tinggalkn jejak just jadi silent readers jer,,,maaf tau semua,,insyaallah bila dah naik keja mv akan cuba bw balik tp tetap tak seaktif dulu sebab keja bnyk menanti...





Dan mv titipkan gambar waznah syamimi buat tatapan kawan2,,comel kan,,,muka seiras mr velentine kan..hihi..oh ya doakan mv berjaya susukan bby ji hyo secara. Full bf yea

posted from Bloggeroid

Monday, February 10, 2014

Kami terkini



Assalammualaikum,,,

Dulu berlima skg dah berenam.....sangat bahagia..syukur alhamdulillah..selamat datang syamimi dalam keluarga velentine
posted from Bloggeroid