Followers

Friday, August 30, 2013

Wani Demam Lagi

Assalammmualikum..

semoga cepat sembuh sayang..
**kejap lagi kita balik umah yang sayang...tunggu jam 5.

Makin Bertambah

Assalammualaikum...
Tabung HAW(**Nuffnang)
Tabung HAW(**8Share)
Tabung HAW (**Churp churp)
Alhamdulillah tabung HAW makin bertambah...Tabung HAW sebelum INI tak sebanyak sekarang..walaupun mama HAW dah tak seaktif dulu alhamdulillah rezeki tue tetap ada juga...

Nuffnang dan 8share dah boleh cashout tapi belum tergerak hati lagi nak buat cashout..MV tambah kan lagi kot baru cashout..sebab NUffnang skg tengah ada BE yang sedang running...8share pula MV nak tambah2 lagi hehehe...

Cuma Churp2 lagi tak boleh cashout sebab tak cukup RM100...nak kena kumpul lagi 19.00 ringgit...kalau ikutkan dah lama kot sampai angka tue..tapi akaun MV di SUSPENDED and earning dipotong...so kena kumpul semula....

Churp2 ni setahun sekali jer kot kak MV dapat buat cashout..sebab nak tgu sampai Rm100 tue jenuh juga..hehehe....

Tapi geram dengan Blin.gd sebab penipu..MV buat cashout bulan 3 sampai skg duit tak dapat2....takpe nnt ada balasan depa juga kan...

Terima kasih pada semua yang membantu dalam menambah Tabung HAW...Sayang kamu semua

Tabung HAW

Thursday, August 29, 2013

Ayu Wakil Bola Jaring Sekolah

Assalammualaikum...

Kebelakangan ni mmg blog tak terjenguk..kalau ada entry pun yang schedule jer..sebab nak kena kejar siapkan keja...walaupun bukan keja MV..tapi MV tak nak bila MV cuti meja MV penuh dengan buku2..kalau boleh MV nak cuti dengan tenang....

Sekarang sibuk uruskan pembelian bahan...yup penat..apatah lagi dengan keadaan MV skg lagilah cepat penat....nak susun buku pun kena angkat satu2..sebab berat..kalau buku nipis boleh lah angkat 5 6 buah....takpe kerja dengan ikhlas kan...chayok2...

Entry kali ni pasai kakak AYu....kakak Ayu jadi wakil sekolah main bola jaring....bakat tak tahu dari mana..sebab Mama dia tak pandai main bola jaring ni..hehehe...dah lama berlatih...mula2 ingat kakak tak terpilih tapi bila tengok dia main bangga pun ada juga..hahaha..

Tue dia borang kebenaran...
My Hubby saja sakat kakak...dia cakap tak nak tandatangan borang kebenaran ni...tapi kalau abah tak tandatangan mama kan ada..hahaha..pintar juga ni anak...kakak akan mewakili Kemas KPKPS  untuk hari potensi kanak-kanak kemas peringkat parlimen sepanggar sebagai peserta pertandingan bola jaring....

Mama doakan kakak berjaya..kalau kalah pun yang penting enjoy masa pertandingan k....ni first experience...So good luck sayang mama....

Ni MV kongsikan gambar kakak Ayu berlatih masa puasa hari tue..syukur alhamdulillah walaupun dia puasa tapi dia tahan juga..

Gwiyomi

beratur nak jaringkan bola

tak sabar nisa tunggu bola dari ayu

berjaya sambut bola yang nisa lontar

sempat lagi dia peace

baling bola pada nurul

berjaya sambut bola..yeahhh

berjaya jaringkan bola...
Tue saja entry kali ni.nak cuba balas komen kawan2...mana yang sempat...

Tabung HAW

Wednesday, August 28, 2013

Menu Makan Malam Yang Simple

Assalammualaikum...

Menu makan malam isnin hari tue
Simple jer...malas pula nak makan nasi...so masak mee goreng untuk menu makan malam.....mee goreng terjun...sebab last minit punya idea....pastu plus dgn telur ...telur ni macam pizza,,,ada sosej sekali..tapi tak bulat sebab My HaikalAyu dah pergi ratah...hehehe....

Dan untuk minuman pula...MV sediakan air pisang....sedap tak manis...sedang2 jer..tak yah campur gula pun dah manis....

Pergh menepati janji betul kan MV...entry makanan ke-3 untuk hari ni..hehehehe..Jangan marah sudah..

Bihun Goreng Kasih Sayang..

Assalammualaikum...

Pergh tajuk entry tak le blah...."Bihun Goreng Kasih Sayang"...meletoppp kan....sekali lagi entry makanan..dari dapur MV buat kamu semua...hehehe


Bihun goreng kasih sayang namanya
Bihun ni MV masak untuk sarapan hari sabtu last week...untuk anak2....sebab penuh dengan kasih syang..segalanya ada....telur,sosej & sayur...hehehe....

Masa Makan ni mY Wani tambah 3 kali..sedap sangat kot(**perasan)..My Haikal tambah 2 kali...Maknya senang hati tengok anak makan dengan selera...

Biar tak semewah mana kalau masak penuh kasih sayang pasti bahagia kan3x


TAbung HAW


Dari Dapur Untuk Anda.

Assalammualaikum...

Hari ni nak buat entry pasal makanan...hahaha..tiba2 kan...makanan dari dapur MV buat kamu semua...tapi untuk tatapan jer,,,nak rasa kena datang umah jawabnya....tak lah sesedap chef terkemuka tapi boleh buat Mr Velentine tambah nasi 2 pinggan...


Tauhu masak sos tiram
Tauhu masak sos tiram..Fevret MV..sangat suka makan ni....kadang2 makan macam tue jer tak tambah nasi pun...korang suka tak????hehehe

Ayam Stim MV
Nama nak kena ada MV..sebab ni resepi main hentam versi MV...ada MV cakap"bagus kau ni cuti..sebab kalau kau cuti mmg makan sedap lah tiap tengah hari"....pergh sampai mcm tue dia puji...kebetulan masa masak ni..MV cuti sakit...sakit tekak...sedap tak you all???

sayur putih sos tiram
sayur kena ada dalam hidangan MV wajib..sebab MV ni pencinta sayur...kalau irwansyah pencinta wanita MV sebaliknya....hehehe....

Tue jer sebenarnya nak kongsi...taklah sesedap mana...kampung2 jer..

Tuesday, August 27, 2013

MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITIRI JABATAN-JABATAN PERSEKUTUAN DI SABAH.

Assalammualaikum,,

Baru sempat bersiaran....minggu yang busy...semalam ada MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITIRI JABATAN-JABATAN PERSEKUTUAN DI SABAH.Biasalah MV akan jadi penyambut tetamu...tetap dan berpencen..hehehe...

Sambut ketibaan VIP...Ketua Menteri dan pastinya tetamu VVIP pada hari tersebut TYT Negeri Sabah bersama Toh Puan...

Penat mmg penat tapi meriah..tue yang bestnya...makanan macam2 ada..pastinya yang menarik selera iaitu Kambing Panggang..hahaha....

Dan MV kongsikan sikit gambar yang MV ambil dari kawan2..MV bab2 nak ambik gambar ni kurang sebab HP x canggih///

barisan tetamu terhormat memotong kek

tetamu VVIP

MV & member Ofis(**comel tak MV???hahaha)


candid ni

awat MV tutup mata..hehehe
Sekian entry untuk hari ni..x sempat BW lagi sebab hari ni ada mesyuarat...memang padat lah jadual di penghujung2 tahun ni....korang semua sihat ker????Rindu tak dekat MV??ahaks...ada ke yang rindu??


Tabung HAW


Saturday, August 24, 2013

Kasih Jangan Pergi-Pria Band-

Assalammualaikum..


Cinta yang ku punya bukannya sekadar kata
cintaku ini abadi untukmu
kasih jangan jangan jangan 
jangan kau pergi 
jangan pernah meninggalkan aku sendiri
aku tak bisa bila kau pergi

Suka lagu ni masa tengok cerita demi dia...Tengok ceta tue sebab Kakak AYu cakap dia suka si Zack(Joey)...comel katanya,,hahaha....kakak2x...

Maknya pula suka tengok elfira loy....hehehe..

Tabung HAW



Friday, August 23, 2013

Ost Ijab Dan Qabul-Dengarlah Bintang Hatiku(De Meises)

Assalammualaikum...





Dengarlah bintang hatiku aku akan menjagamu
Dalam hidup dan matiku hanya kaulah yang ku tuju
Dan teringat janjiku padamu suatu hari pasti akan ku tepati

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku

Aku akan menjagamu semampu dan sebisaku
Walau ku tahu ragamu tak utuh
Ku terima kekuranganmu dan ku tak akan mengeluh
Karena bagiku engkaulah nyawaku
Karena bagiku engkaulah nyawaku

**suka lagu ni...sayu jer bila tengok ceta ijab & qabul ni...kena pula lagu ni..memang mantopsssss......liriknya mendalam..

Tabung HAW

Wednesday, August 21, 2013

Keluarga Besar KAMI

Assalammualaikum...

Keluarga Sebelah MV...
**Ambil gambar ni masa birthday My MOM pada 10.08.2013..paginya buat open house malam buat suprise birthday buat My MOM

Semua Perempuan.....hehe

Semoga kami sekeluarga hidup bahagia..

Tuesday, August 20, 2013

Jawatan Kosong KEMAS

Assalammualaikum...

credit to Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS)
Ni kekosongan jawatan KEMAS..so pada sesiapa yang berkelayakan mohonlah mana tau ada rezeki...walaupun kontrak tapi bolehlah try...

Borang boleh ambik kat sini ..tarikh tutup 30.08.2013...Selamat mencuba

CPUV RAYA

Assalammualaikum...

2 Cpuv Dari Nuffnang
Alhamdulillah Nuffnang masih sudi beri CPUv kat blog MV ni...ada jugalah buat tambah2 duit tabung HAW...kumpul lagi lah tabungan...malas nak cashout dulu.....banyak banyak sikit,.,.hehe

Terima kasih Nuffnang bagi CPUV lagi..semoga lepas ni bertambah2 lagi cpuv..gegege

Potret Raya 2013

Assalammualaikum...

Hari ni MV nak kongsi kan gambar raya kami sekeluarga...tak banyak mana pun..tak sedondon sebab hubby dan MV tak buat baju raya tahun ni..bagi anak2 jer..hehehe sebabnya MV malas nak bergaya2..hahaha(**buli terima kah itu alasan)

MY Family Raya Ke-2
MV and family...masa ni kat ranau raya kedua...ready nak balik umah mak ayah MV di Beaufort...anak2 dengan tema coklat.....MV dan hubby dengan tema biru...tahun depan akan bertambah lagi seorang ahli baru...mesti lagi meriah raya...yes keluarga Velentine semakin besar...

Kat bawah pula gambar2 MY HaikalAyuWani pada raya pertama,,,,wani dengan tema biru nye...My Kembar Tahun sedondon purple gitu..suka tengok kemesraan mereka....happy sangat tengok mereka gembira terutamanya bila dapat duit raya...


Raya pertama

MY kembar Tahun Sedondon

Gwiyomi di pagi raya

semua pipi kembung..hehehe

ayunya wani
**mata pedih gatal..merah..takkan lah nak kena red eye lagi**

Tabung HAW

Monday, August 19, 2013

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2

Assalammualaikum..

Kembali menemui uols setelah sekian lama... Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2... ^_^...

Seperti maklum, segmen ini dibuat bagi memudahkan saya a.k.a. Cik Puan Bubbly serta rakan2 lain untuk follow dan bloghopping semua blog peserta segmen ini. Dalam masa yang sama, nak bagi ruang buat kita semua untuk berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra giteww... he he he... 

Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com bermula dari hari ini, 15/8/2013, jam 1.00 petang SEHINGGA 22/8/2013, jam 1.00 petang... Aci tak? *_^ ... Hopefully segmen ni dapat sambutan dari uols macam segmen2 yang lepas dan semua blogger dijemput join... Pada yang rajin datang, rajin komen, silent reader, stalkers, he he he...stalkers pun boleh, x ada masalah...masa serta peluang untuk anda menonjolkan diri...ekekekeke...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. Follow blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk Segmen: Follow & Bloghopping Bubblynotes.Com #2
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian, pastekan ker ruangan HTML uols seperti di bawah ni...


4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini. 

Pemilihan Pemenang:
1.   10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2.   Pemenang akan diumumkan pada 25/8/2013.
2. URL Blog pemenang akan diletakkan di sidebar bubblynotes untuk tempoh sebulan bermula dari 25/8/2013 sehingga 25/9/2013.

So, kalau2 sudi tu, silalah support dan juga join... *_^... Selamat Bersegmen & Ber-Bloghopping!

Selamat Hari JAdi My Wani Syazwana

Assalammualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan batin...tak terlewat agaknya untuk mengucapkan ucapan selamat hari raya buat kamu semua....agak lama tak update blog...hari ni masa untuk mengupdate nampaknya..hehehe

Entry pembuka bicara hari ni adalah khas buat si comel kami...Wani Syazwana aka Wani....Selamat ulang tahun kelahiran yang ke-3 buat wani...19.08.2013...masa berlalu terlalu cepat...pejam celik dah 3 tahun adik kesayangan HaikalAyu ni...

Perkembangan pun semakin banyak...Semoga wani menjadi anak yang solehah..dikurniakan kesihatan yang sempurna....belajar rajin2..dan yang penting jangan kuat nangis..sebab nda lama lagi Wani jadi kakak sudah....

ni kek babah beli untuk wani sambut birthday dengan kawan2 taska
Selamat hari jadi to our daughter wani syazwana..19.8.2013..3 tahun sudah anak babah dan mama ni,adik kesyangan haikalayu..happy birthday,,ni kek untuk sambut birthday wani d sekolah esok,,,semoga wani membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah,babah mama abang kakak sayang wani..oppsss baby pun sayang kakak ani,,sannah helwah sayang,,muahhhhhhh

happy birthday sayang Mama
MAlam nanti kita celebrate 1 family okey sayang...happy birthday....MV tunggu detik 12 pagi...wish birthday untuk dia...Hubby pun sama...hehehe.....

Tabung HAW

Sunday, August 4, 2013

Susu dupro beracun

Assalammualaikum,,,

Gempar susu dupro beracun.MV tak tengok berita hari ni tapi my MIL ada tengok trus my MIL gtau sebab wani minum dumex juga..

MV PUN TERUS GOOGLE TAKUT JUGA AND TRUS CALL KAKAK MV SEBAB ANAK DIA PUN MINUM SUSU DUPRO,,,ADA UPDATE KAT FB TANYA KAWAN2....

ADA KAWAN BAGITAU SUSU JENAMA FONTERRA,,KALAU NAK TAU LEBIH LANJUT MASUK JER FB DUMEX...KAT SANA DIA ADA SENARAIKAN SUSU YANG BERACUN DENGAN NOMBOR SIRI SEBAGAI RUJUKAN...

KEPAA KAWAN2 BOLEHLAH RUJUK KAT SANA,,DAN SEBARKAN MAKLUMAT NI K,,
posted from Bloggeroid