Followers

Saturday, June 29, 2013

Kelantan vs johor dt piala fa 29 jun 2013

Assalammualaikum,,

Malam ji final piaka fa 2013 antara red warriors dengan johor dt,,,,kak cim skg dh kat stadium iyalh kn penyokong kuat jdt tue,,,

Siapa pun yg menang mv tak kisah yg penting permainan malam ni kalau bleh tak mau2 gaduh2 tau,,penyokong kedua2 pasukan pun jgn gaduh2 ok,,,

posted from Bloggeroid

Thursday, June 27, 2013

Canday Crush Saga

Assalammualaikum..

akhirnya lepas juga level 65
Setelah ter"stuck"di level 65 candy crush saga hampir dua bulan lebih..akhirnya semalam atas bantuan rakan sekerja level berhantu ni MV terlepas juga....ini namanya semangat setiakawan..saling bantu membantu..hehehe

Tapi bila dah lepas level 65 skg suck pula level 67...mak ai...malar terstuck....hehehe...ada yang ah sampai lebih 3++...yang MV ni masih lagi kat  level 67..hahaha...

Memang gila game ni..dan yang main lagi lah gila..asyik2 minta nyawa..hantar request minta ticket untuk unlock level..hahaha...apa2 jelah..hehehe

Ok MV nak makan dulu..pas ni nak susun buku bye


Wednesday, June 26, 2013

Tahniah Syura

Assalammualaikum...

Sekalung Tahniah buat Syura atas kemenangannya dalam Final MAsterChef Selebriti Musim Ke-2 Semalam...mengumpulkan wang sebanyak RM60,500 untuk badan kebajikan yang SYura pilih...dapat hadiah tiket penerbangan ke PAris Dan makanan yang disediakannya semalam akan disajikan dalam penerbangan akan MAS akan datang...

Wow mmg terbaek SYura semalam...walaupun MV ada rasa kecewa sikit bila Syura sesat masa nak cari tempat buat desert...kenapa takde chef yang iring Syura macam celina...kesian dia..nasib baiklah dia sempat siapkan desert dia...

Gerak hati celina yang mengatakan malam final semalam milik Syura nampak tepat....Dan MV juga rasa mcm tue sedap makanan pembuka selera SYura dapat pujian dari juri....tak sangka yang syura berjaya buat malam semalam...tanpa gabra..tapi cool..

Tahniah Syura..MV doakan hasrat syura untuk bawa mak ke UMrah tercapai dan semoga Mak syura cepat sembuh...dan moment paling sweet bila anak syura peluk kaki syura masa syura tengah bagi ucapan..rindu agaknya..sebab dekat sebulan tak jumpa kan....

Tahniah juga buat celina...mungkin takde rezeki semalam...


**YA Allah Ya Tuhanku,Kau Sembuhkanlah penyakit Bapa Mentua ku(Maratah @ Daveis Gitom) dan Kau Ampunkanlah segala dosa beliau dan seluruh HambaMU di muka bumi..Sesungguhnya Hanya KepadaMU aku Memohon

Tuesday, June 25, 2013

Juara MasterChef Selebriti Musim Ke-2

Assalammualaikum...

Penentuan separuh akhir masterchef malam semalam memang buat MV happy bila Syura layak ke FInal...yeahhh..MV suka lah sebab MV suka cara dia...semalam syura langsung tak segabra sebelum ni..

Malam ni Final..Antara Celina & Syura Siapa Pilihan Anda??Kalau MV syura lah..hehehe...apa2pun kita tunggu malam ni..

**Tahniah buat Sarawak FA sebab menjadi juara Liga Perdana 2013..terbaek lah....

Monday, June 24, 2013

Syura MasterChef Selebriti Musim 2

Assalammualaikum...


Ya lagu syura..tiba2 tersuka pula tengok syura ni..dulu masa dia tengah muda remaja MV tak berapa nak minat..lebih Minat Siti Nordiana...tapi semenjak tengok MasterChef Selebriti Musim 2 terus tersuka tengok dia....

Kalau dulu suka lagunya skg suka tengok penampilannya...peduli apa orang nak kata..hahaha...jangan cakap Syura..Rozita Che Wan bila MV tengok kat Masterchef MV nampak dia ni taklah gedik mana pun..hahaha...

Tak kisahlah siapa juara tapi MV suka SYura....tiba2 masa mengandung ni...artis yang MV tak berapa berkenan MV dah boleh layan...hahaha......

Semoga Cepat Sembuh

Assalammualaikum...

Inilah namanya ujian...My FIL warded...MV tak dapat pegi melawat sebab budak2 takleh masuk..hanya hubby Dan MIL yang berulang alik hospital..Lagipun MV mmg tak berapa sihat lagi...

Walaupun My FIL teringin sangat jumpa HaikalAyuWani...sedih juga ila tengok gambar yang hubby ambil...muka FIL kembang sebab kena drip..semoga bapa cepat sembuh...Doakan kesihatan My FIL yea...


**Happy belated birthday buat Solehah dan kak fieda..maaf tak mampu buat entry khas..hanya mampu selitkan dalam entry ni..sebab fikiran tengah kacau

Saturday, June 22, 2013

RIndu Cintaku PAdamu

Assalammulaikum..


**suka lagu ni

Friday, June 21, 2013

Bila Mereka BersenamRobik

Assalammualaikum..

semangat abg haikal

see 3 budak ni bukan main

sampai kat depan

amboi

sukanya depa

macam2 gaya

tengok siap sebaris dengan orang dewasa

haikalayu bukan main lagi

happy betul

abang buat apa tue

tengok si kakak ayu bukan main lagi

dia yang paling depan

pandai pula ikut apa yang dibuat

siap buat barisan

MV dgn anak BOs..
Ni gambar masa senamrobik anjuran Kelab Ofis MV..setiap khamis...MV tak join just ambik gambar...mmg suka HaikalAyu dapat pegi senamrobik..sampai berpeluh2....Semalam ada yang nak tengok gambar kakak AYu kan..so hari ni MV upload gambar kakak AYu...

Maaf sejak kebelakangan ni..mmg tak tau nak updated entry apa....hehehe


Thursday, June 20, 2013

Abang Dan Adik

Assalammualaikum..



Semalam takde update entry sebab berkursus parenting @work anjuran LPPKN...so mmg satu hari takde terfikir nak tengok blog..sorry tau..

agak lama juga tak kongsi gambar kat blog..hari ni MV kongsi gambar abang dan adik...dengan posing comel....wani dah makin membesar dengan sihat skg..tak lama lagi nak jadi kakak sudah kan...

abang Haikal tengoklah dengan gaya nya tue..paling ngelat kalau suruh belajar...geram kadang2...budak lelaki...Kakak AYu pula dah boleh membaca...apa2pun MV doakan mereka berjaya

Tuesday, June 18, 2013

5 Tahun Saja

Assalammualaikum


Suka lagu ni..tapi penyanyi nya tak kenal...kononnya penyanyi lama yang muncul semula.Ada yang kenal ke??

7 Sudah

Assalammualaikum...


tambah 2 lagi CPUV
Alhamdulillah murah hati nuffnang bulan ni..hehehe...Nuffnang bagi lagi dua BE kat blog MV..Laneige Bloggers' contest & Kakaotalk App..terima kasih Nuffnang..

Maaf mood nak BW belum kembali sebab mata tak le nak pandang PC lama2 sebab cepat rasa pening....sorry

Monday, June 17, 2013

Tegar-aku Yang dulu

Assalammualaikum...


Lagu Aku Yang dulu dari budak yang namanya Tegar..Budak dari seberang negara jiran kita iaitu Indonesia...My HaikalAyuwani sangat suka lagu ni....

AKu yang dulu bukannya yang sekarang 
Dulu ditendang skg ku di sayang
dulu dulu dulu ku menderita sekarang aku bahagia....


Itu antara liriknya...kalau hayati betul2 boleh menitis air mata...bagi anak2 dengar pasti dorang suka..Mv tau lagu ni dari kakak MV

Friday, June 14, 2013

Raihan-Puji-Pujian

Assalammualaikum...


Ingat lagi dengan lagu nasyid Raihan????MV membesar dengan lagu2 Raihan...Iman Mutiara...dan lagu yang ni iaitu Puji-pujian paling MV hafal sampai sekarang...dan semalam MV dodoikan wani dengan lagu ni....

Wani suka dengar MV nyanyi lagu Raihan ni...siap suruh MV nyanyi bukan sekali tapi berkali-kali..apa2 jelah wani yang penting wani suka lagu yang mama nyanyi....

Dan MV tujukan lagu ni buat semua kawan2 blogger..salam jumaat

Thursday, June 13, 2013

Lagi Cpuv.

Assalammualaikum
ada 5 BE sudah
Alhamdulillah.hari ni dapat 1 lagi cpuv dari mr nuffnang..,menjadikan 5 Be berlegar2 d blog MV..


**updated tadi tak letak gambar..hehe..sorry hari ni tak sempat BW sebab tadi g Klinik check kandungan...petang masuk ofis jer terus buat keja..try BW esok k...Alhamdulillah kandungan sihat..cuma Mamanya jer turun berat badan...turun 2 kg..nasib baik nurse tak marah...sebab HB tak rendah 13.1...
posted from Bloggeroid



Wednesday, June 12, 2013

Hadiah

Assalammualaikum...

Tq Jaakechik 

Tq kak Fieda
Dua hadiah yang MV dapat bulan ni...datu dr Jaa kechik satu lagi dari Kak Fieda...MV suka dua2 hadiah ni..

Brooch yang kak fieda bagi tue ada Huruf MV...hehehe..suka lah dengan brooch ni...key chain dari jaa pastinya menjadi pilihan anak2 MV...tq ,,,

**akan cuba singgah blog mana yang mampu..

Tabung HAW

Satu Lagi CpuV

Assalammualaikum

Satu lagi CPUV dari Nuffnang
Alhamdulillah..lagi satu CPUV dari Nuffnang untuk Blog MV yang Tak seberapa ni...tak sangka baik hati pula Nuffnang bulan ni...(**time tak aktif ni lah BE sampai 4 sekali menjelma..sabo jelah..hahaha)

Apa2pun...pada yang singgah blog ni sudi2 lah jentik2 salah satu CPuV ni...dan CPUV ke-4 bulan JUn ni adalah Mitsubishi Mirage...Terima kasih Nuffnang..

Tabung HAW

Rezeki


Assalammualaikum...


Tq Nuffnang
Alhamdulillah..rezeki buat anak2 MV..Nuffnang bagi 3 CPUV buat Blog MV..setelah 2 blan takde Be yang diberi...

KakoaTalk,Transtitions optical dan Inti Cycle 3 degree...semoga Be ini kekal lama berlegar dalam blog...dan mungkin earningnya tak semasyuk dulu sebab dah kurang BW..tapi terima kasih buat kamu yang sudi menyokong blog ni..

MV baru naik keja hari ni..sebab 2 hari kena gastrik yang teruk...memang sakit....doakan MV baik-baik saja yang semua..Buat GSF..MV rindu kamu semua

Monday, June 3, 2013

Masih Lagi!!

Assalammualaikum...

Agak lama membiarkan blog ni bersawang....Maaf sekiranya membuatkan ada yang terasa kehilangan...Kak CIM...kesihatan tak berapa mengizinkan untuk berblog...Lagipun minggu lepas seminggu tak kerja..kena drip lagi..sebab kurang air dalam badan..

Sebenarnya ikutkan hati mmg tak larat nak keja tapi memandangkan bulan lepas punya punch card dah banyak cuti sakit..gagahkan juga diri ke ofis walaupun asyik ke tandas untuk muntah....doakan semoga MV dapat melalui dugaan ini...

MV kalau pregnant memang morning sickness teruk sangat....sorry buat kamu semua kalau MV tak jenguk blog kamu...