Followers

Tuesday, April 30, 2013

Wani Ber"Gwiyomi"

Assalammualaikum...

Semalam My wani demam...kesian...MV nak suapkan makanan pun dia tak mau..dia bilang "ani tiada selera makan,ani mau susu jak"..jadi MV suruh hubby buat susu dan terus tidurkan dia jam 7.00 malam...

MV terus suapkan My HaikalAyu...Yes MV mmg suapkan my anak2 makan..sebab dah biasa bagi suap dorang..lagipun dorang lagi suka MV suap dari makan sendri..jadi kalau dah suap makan bertiga makanya harus 3 kali menambah nasi...selera kan mereka...

Tapi semalam HaikalAYu hanya makan sepinggan nasi jer..mungkin sebab adik dorang demam jadi dorang pun x lalu makan...

Panas badan wani pun boleh tahan..sampai MV lapkan dengan kain basah pun masih panas...dia tidur kejap jer..7.30 dia bangun..MV bawa dia pergi beli cool fever dan roti..wani mau makan roti katanya...

Masa hubby pergi beli roti lah my Wani ber"gwiyomi versinya sendiri..bukan video tapi hanya gambar2 dengan gaya gwiyominya...jom layan

comel kan...

mata kuyu demam

tayang gigi yang tak berus lagi

gwiyomi!!

tayang rantai tangan pulak

dia mau buat peace tapi nda pandai

wani oh wani comel sungguh

dah habis gwiyomi..
Demam-demam wani sempat lagi dia berposing gwiyominya..kamu mmg sangat cumil bah anak...




Lirik Lagu Gentleman Macam Bahasa Melayu

Assalammualaikum..

2x Alagamun-lan, weh, wakun, heya, hanun, gon
Alagamun-lan, ari, gari, hanon, kari, he
Alagamun-lan, we-like, we like party, hey
Ichiba, varriya, is hara moru, mashi sondori, yama, varriya
Yougun, pegi, tur, equa, machen, varriya
Noga, onku, pega, haga, kunge, nande, varriya
Damn girl, you're so freakin sexy

3x
I-I-I I'm a, I-I-I I'm a
I-I-I I'm a, mother-father-gentleman

Alagamun-lan, weh, mikuneya, hana, gon
Alagamun-lan. weh, sikuneya, hana, gon
Alagamun-lan, pali, pali, wasa, nelly, neh
Alagamun-lan, nali, nali, nasa, pali, hee
Ichiba, varaniya, nori, moli, holy, daddy, chunga, ri
Varriya, get feeling, feeling good, brutake
Varriya, gachu, gunya, sorinage, sorinage
Varriya, damn girl, i'mma party, morphine

3x
I-I-I I'm a, I-I-I I'm a
I-I-I I'm a, mother-father-gentleman

Gonna make you sweat
Gonna make you wet
You know who I am, west side
Gonna make you sweat
Gonna make you wet
You know who I am, west side

3x
I-I-I I'm a, I-I-I I'm a
I-I-I I'm a, mother-father-gentleman(credit di sini)

Rasanya semua ada dengar lagu baru dari Psy ni..tajuknya Gentleman,,,Sorry MV bukan mau shared video nya...sebab Video itu amatlah tidak sedap mata memandang.kerana tut(**kata kawan MV...hahaha)...dan bila MV tengok mmg tut..ada kekurangan di Situ...

Tapi motif buat entry ni sebab pada MV lagu ni mcm lirik bahasa melayu...sekali dengar lah..."Alagamun-lan, weh" sekali dengar macam alangkah murah eh..hahaha...

Dan ada satu liriknya mcm bunyi betul betul gentleman...ahaha....apalah MV ni sampai ke situ pulak...hehehe....tapi bagi MV video lagu Gentleman mengaibkan wanita....dalam video tue mereka mengenakan wanita..hish2x,,

Tabung HAW
SmoothManageable
HomeDec2013
DGDeezer
Olay2in1
LibresseShineOn
SamsungGalaxyS4
SmileMore2
MixBreakfast










' 1st Double Giveaway by AinMfna '

Assalammualaikum..
Klik SINI Untuk Join


Syarat-Syarat Penyertaan
       
      1. Follow blog Ain & like fanpage Ain :
        
         

      2. Klik sini | sini * sampai habis loading . Harap jujur *
      3. Berwarganegara Malaysia 
      4. Follow dan like semua sponsor , diorang yang akan bagi hadiah :)
      5. Buat satu entry yang bertajuk ' 1st Double Giveaway by AinMfna ' .
      6. Tempek banner atas tu dan backlink semula ke entry ini .
      7. Dalam entry itu , letakkan BANNER blog korang . Wajib ke ? Of course ! Yang
          menang Ain akan letak banner dia di ruangan exchange Ain . Yang takdak banner pun 

          boleh join , jangan risau :)       
      8. Drop LINK ENTRY korang di entry ini sahaja ! * TEMPAT LAIN TIDAK AKAN DILAYAN
      9. Semua sponsor di sini merupakan yang terpilih , tahniah ye . Maaf kepada yang lain 
          nanti Ain nak buat Mini Segmen , Ain akan cari korang ! KISS :*
    10. Hadiah memang macam keperempuanan , tapi boleh bagi dekat mak , adik , kakak
          atau mak cik korang kan ? * wink wink *

Follow Blog Sponsor
     
Like Pages & Follow Twitter & Subscribe Facebook

     Like pages :

       
  
     
     Subscribe Facebook & Follow Twitter : 

  
                    

    
Senarai Hadiah

  • 1x Kelantanese Bookmark by AinMfna ( 1 pemenang )
  • 2x Doodle Muslimah by Iha Zaliza ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 by Syuhada Syada ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 Maxis by Kak Shaila ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 by Fieyna Girang ( 2 pemenang )
  • 3x Casing Phone from Felt Craft by Tulisan Gadis Bosan ( 3 pemenang )
  • 5x Bookmark by Budak Kampung ( 5 pemenang )
  • 1x Perfume Solat & 10x Keychain by Shadhira ( 11 pemenang )
  • 3x Notebook by Shakirah Rosli ( 3 pemenang )
  • 1x Teddy Bear's Sweater by Shafiqah Syika ( 1 pemenang )
  • 1x Baju - Ikut pilihan pemenang by The Roselle ( 1 pemenang )
  • 1x Tudung Bawal Polkadot by Miraa Hussin ( 1 pemenang )
  • 1x Tudung Bawal Sulam & 3x Bookmark Felt ( 4 pemenang )
  • 3x Coklat by LPCW ( 3 pemenang )
     Jumlah pemenang yang dicari : 41 orang pemenang !

Cara Pemilihan Pemenang

  • 1st Top Referral ( Baju pilihan sendiri & Tudung Bawal Polkadot )
  • 2nd Top Referral jika ada ( Tudung Bawal Sulam )
  • Entry Menarik jika ada ( Teddy Bear's Sweater )
  • Cabutan Bertuah 
  • Hadiah akan bertambah sekiranya penyertaan lebih dari yang disangka

Tarikh Penyertaan

       Tarikh Mula : 29 April 2013 ( Isnin )
       Tarikh Tamat : 29 Mei 2013 | 11.30 Malam ( Rabu ) @ Cukup 100+ Penyertaan
       Tarikh Umum Pemenang : Belum diketahui

UPDATE
  • Sila baca dengan teliti , thankyou ! >sini<
  • Senarai Peserta - Last Update 29 April 2013 @ 9:42 PM 

Maaf ye korang , terlalu banyak syarat yang kena follow , like & subscribe :( But please no tipu-tipe ya ! Btw , sponsor juga boleh join :)

Cinta Kau Dan Aku-Siti Rosmizah-

Assalammualaikum...
Yes dapat juga baca
Walapun Novel Cinta Kau Dan Aku ni dah didramakan dan MV dah tengok dramanya..tapi kepuasan untuk membaca novel itu belum tercapai..pergggh mmg hantu novel....Mencari novel ni tak jumpa...nasib baiklah ada satu kakak ni..keja kat JPNIN..namanya kak YAti bagi pinjam novel ni...YEs mengidam novel CInta Kau Dan AKu akhirnya tertunai...
MV pula bagi pinjam dia novel Siti Nur Dhuha..My Love Is Playgirl..win win situation bah kan...sistem burter..hehehe..

MV kongsikan sedikit sinopsis Novel dari muka belakang novel....

 "Apa jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat, kau tu jantan ke. Nak jadi driver," marah Mak Timah.

"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikan awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" soal Farish Hakimi dengan wajah serius.

"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang."

Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?


**Mv kena stop kejap baca novel chan rak ter...sebab ni novel pinjam..wah berendam air mata lah lepas ni..hehehe..Cik Nur tak yah tolong cari dah novel ni....hehe

Monday, April 29, 2013

Banjir

Assalammualaikum....

Banjir!!itulah yang cikgu Ana cakap dekat MV masa MV hantar Wani ke sekolah tanpa pampers...Katanya kalau Wani tak pakai pampers alamatnya banjir(**terkencing di seluar)...

Sebab CIkgu Ana Cakap Wani tak mau cakap dengan cikgu yang jaga dia...kalau dia x cukup kenyang pun dia akan bisik dengan kawan dia..lepas tue kawan wani yang akan cakap"cikgu wani mau makan lagi tue"..

Tak taulah kenapa dengan MY Anak Dara seorang ni memilih pula bercakap dengan cikgunya..kalau di rumah bukan main pot pet pot pet mulutnya...

Sebenarnya MV tengah latih Wani untuk tak pakai pampers pada waktu pagi..MV mula semalam...kiranya berjaya jugalah..sebab dia just terkucil 2 kali...


  • Sekali sebab dia tak sempat sampai pintu tandas,,,tapi MV suruh juga dia kencing lagi di tandas,,,dan dia buang air besar sekali..Tahniah Wani
  • dan kali kedua dia alpa...sibuk bermain...alih2 MV tengok dia dah terkencing...hehehe....
Mungkin hari pertama kan..jadi mmg mcm tue..takpe perlahan2...yang MV tergelak tue bila wani cakap dengan MV..

Wani : "Nah mama Cikgu Ana nda boleh cakap wani banjir sudah kan..sebab ani pandai sudah kecing di tandas"

MV : " iya cikgu ana cakap ani banjir..kesian...tapi skg pandai sudah kan"


Begitulah gelagat MY wani...ada2 jak karenahnya...tadi MV cutikan dia sebab abah dia jaga...DIa ter"banjir" lagi kata My Hubby..dan my hubby cakap"alah ani banjir sudah"..last2 wani marah....hehehe..

Mama Doakan wani berjaya dalam misi free diapers...Chayok2



Happy Birthday Kak Nurul

Assalammualaikum...


My Little Honey Dew
My Little Honey Dew

29.04.2013..selamat ulang tahun kelahiran buat Kak Nurul ..hampir MV terlupa walaupun MV dah take noted masa baca entry di blog beliau

MV upkan entry ni kahs buat beliau...

29 April tarikh dinanti
dinanti taip tahun
hari yang penuh dengan kenangan
terukir senyuman
tercatat sejarah
bertambah usia 
namun apa yang pastinya Syukur kerana dikurniakan kesihatan yang sempurna....

Selamat hari jadi Kak..semoga kakak terus bahagia disamping anak2 dan suami tercinta...teruskan tersenyum kerna senyuman kamu adalah penawar duka....


**psst kak Nurul MV suka tengok senyuman kamu

5 CPUV Sekaligus

Assalammualaikum...

Nampak Tak??

Mestilah nampak kan...dah MV tempek gambar sebesar alam..mestilah nampak..MV sebenarnya perasan akan benda ni masa hari sabtu..Masa tue nak pegi Hari TLDM Ke-79(**nnt updated sebab gambar kat Hubby)

Hairan juga bila check ada 5 CPUV baru daripada Nuffnang..tapi tambah pelik bila semuanya dah credited...2 Cpuv Inti November tarikh 27 NOv 2012 lagi//dan 3 lagi CPUV bertarikh pada bulan mac 2013...

Dan bila di campurkan jumlah earningnya RM 0.19,,hehehe..dapatlah gula2....MV tak tau kenapa..mungkin Nunffang ada masalah..Tapi apapun tq Nuffnang untuk 5 CPUV ni....MV hargainya..

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Assalammualaikum...

Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Zizan dan Iklan Kit Kat


Assalammualaikum...

Perasan tak MV up entry pasal Zizan Razak jer ni..hahaha..kenapakah??bukan okey....tak baik tau..hehehe...MV minat jer sebab anak2 pun suka...dia versatile,,hehehe...Tiba2 nama Zizan semakin menjadi sebutan...

Kisah gosip dengan emma maembong,,,kisah dengan juliana Evans..tapi MV suka dengan 
iklan Kit Kat Zizan...tiba-tiba cerita pasal iklan kit kat....hahaha..ada tengok kan iklan Kit Kat Zizan....best kan...nampak macho pulak dia..wakakaka....

Sila jangan makan hati yea..MV puji jer..takde niat pun..MV tetap kasih dan sayang pada MR Velentine bah...

Jom Tengok iklan tue Di SINI(**nak Upload dari You tube tapi ntahlah xdapat pula...no video found).

**pada yang dah tengok tue..amacam suka tak iklan ni??kalau ada johan lagi gempak..


Ni entry autopublish MV tengah mesyuarat

"Simple Segmen by Sally Samsaiman"

Assalammualaikum...


syarat-syarat penyertaan.. 

  1. Mesti Follower Blog Sally...kalau tak, buat-buat la tekan button follow tu..yeaa...
  2. Follow sekali Twitter Sally...kalau ade...mention balik nnt sally follow blk...
  3. Klik aje SINI ... sila la tunggu sampai hbs loading ..
  4. Tulis satu entry dengan tajuk "Simple Segmen by Sally Samsaiman"
  5. Tampal banner yg x cantik tu dekat entry & linkkan ke entry ni.
  6. Dah ? komen link entry korang kat dalam entry ni ..
MV join "Simple Segmen by Sally Samsaiman" tanda sokongan  buat Sally....JOm join ramai2...Segmen berlangsung 29th April 2013 - 13th May 2013 (11.59pm)

Achey juara battle 3 bintang mencari bintang kumpulan A

Assalammualaikum,,,

Tahniah pada Achey kerana menjadi juara BMB battle 3 kumpulan A semalam bersama artis jemputannya adik puteri balqis...dan menjarakkan lagi markah di antara pesaing lain..Tahniah Achey kerana kekal di kedudukan teratas carta Bintang Mencari Bintang Kumpulan A..

Bagi MV Achey,Tapaw & Kelawak buat yang terbaek semalam..Tahniah...Mari baca komen MV tentang persembahan mereka semalam(**amboi siap suruh orang baca lagi):


  1. Bowl & Tauke-Bagi MV Tauke lebih menonjol,,lawak bowl bagi MV hanya dari gerakan badan yang terketar2,,,tak seperti bomba praktikal..ketiadaan Afdlin Shauki buat mereka tak kena..apa2pun keep it up Bowl...kena usaha lagi...markah yang mereka dapat 53 dan meletakkan mereka di kedudukan ketiga carta..
  2. Tocai & Sharifah Shahora-ehm hampeh...itu yang MV boleh cakap...sharifah shahora tak membantu..jalan cerita yang tak berapa nak best..tapi MV suka nyanyian mereka keluarga bahagia...dorang dapat 4+(x ingat..hehe)
  3. Kelawak & Saiful APek- peningkatan yang banyak...pemilihan artis jemputan yang terbaek..walaupun jalan cerita tak berapa best,tapi MV suka sebab ada lawaknya..dan mereka jauh berbeza dari minggu sebelumnya...Mereka dapat 58 markah dan tempat ketiga battle malam semalam..
  4. Big too & Sani Sudin(Kopratasa)- Macam biasa lawak mereka lawak penuh ilmu..dan MV suka dengan artis jemputan dorang...walaupun hanya dengan berpuitis tapi sudah cukup menambat hati MV..bagi MV dorang ni best..cuma belum tunjukkan kebolehan mereka yang sebenarnya...bak kata sifu mereka"dorang ni kenderaan berat..itu yang slow sikit"..dorang dapat 49 markah
  5. Achey & Puteri BAlqis- Persembahan yang MV tunggu2..mau tengok apa kesudahan lawak Achey dengan seorang kanak2...Yes Achey pandai mengambil peluang...lawak dengan kanak2 sesuatu yang susah tapi Ahey & puteri balqis buat yang tebaekk,,paling suka puteri balqis nyanyi lompat si katak lompat..hehehe...dan buktinya juri awam bagi 20 markah dan markah keseluruhan 81 markah
  6. Tapaw & Johan Botak-Terbaek...FBI pandai ambil gosip terkini..apabila menunjukkan gambar Nas T dengan Nabila yang kononnya membuatkan dia menjadi Jahat semula dalam juvana...terbaek kes buli budak sekolah...hehehe...dengan lagu putih2 melati..dengan tarian Botak...mmg terbaek...dorang dapat 6+..hehehe,tahniah
Itu dari sudut pandangan mata MV..selayaknya Achey menjadi juara..Tahniah..dan buat Tapaw kamu juga adalah yang terbaek....suatu hari nnt pasti kamu boleh berjaya.... 


Sunday, April 28, 2013

Taman Burung Labuan

Assalammualaikum....

Selain pegi Menara Chimeny hari tue..MV sempat bawa anak2 pergi ke Taman Burung Labuan..saja bagi dorang tengok burung..sekurang-kurangnya ada juga pengalaman...

Walaupun tempat ni taklah sebesar zoo tapi anak2 suka dan gembira..lebih2 wani..dia jalan tak nak pegi MV okewy....dia jalan sorang2..sampai kan nak ambik gambar pun tak nak...masa ni terus MV terfikir"besar sudah wani..pandai sudah bawa diri"

YA anak2 MV sudah besar...lepas ni kalau jalan2 lagi mesti best..sebab mama & abah mcm org baru bercinta..hahaha..ke situ pula...

Ok layan gambar yang MV ambil
Hanya abg haikal..

Peace dari MV

Burung Unta
Hubby yang snap
kami berdua
MY beloved Hubby

Burung hantu

Burung kenyalang
Dipaksa bergambar
keterujaan
my brother
Burung haikal
kakak ayu
Bye...harap kamu suka baca entry ni


Perfect 365.

Assalammualaikum...

Kalau sebelum ni MV guna Camera 360..kali ni gatal tangan lagi mau try perfect 365,,tapi MV tak reti sangat nak guna....just try2...tapi yang pastinya just for fun..

MV tak secantik ni pun..hahaha

wani nampak comellah
Dua gambar hasil perfect 365..yang pastinya MV kulit muka MV taklah selicin itu..berperasan jap tengok gambar ni..hahahaha..makanya lepas ni testimoni produk dah tak le percaya..sebab dengan adanya software mcm ni..semua org boleh nampak cantik...so berhati-hati..

Yang pastinya Wani nampak lebih comel dari MV..Kan3x

Bintang Mencari Bintang Battle 3 Kumpulan A-28-04-2013

Assalammualaikum...

Bintang Mencari Bintang  Battle 3 Kumpulan A pada hari ini..Mampukah Achey untuk terus di kedudukan teratas??atau Bowl akan mengulangi kejayaan sebagai juara seperti saingan di Battle ke-2...

Atau Tapaw membuat kejutan????nah mesti excited kan mau tengok persembahan mereka kali ni...Dan mau tau siapa yang akan jadi artis jemputan buat keenam2 peserta kumpulan A..Sebab konsep minggu ni adalah persembahan bersama artis jemputan..

Adakah Johan akan bersama bowl??AJ Hot FM bersama Tapaw??mesti tertanya2 siapakah yang akan dijemput kan??

MV tak sabar mau tunggu persembahan daripada Achey..sebab bagi MV dia yang paling konsisten....Bowl pula mungkin minggu lepas mereka mantap sebab Dengan adanya sifu mereka....

Jadi sama2 kita tengok malam ni..KAmu rasa siapa yang akan Jadi juara??adakah Achey?bowl?Tapaw?Tocai?Big too?Kelawak??

Siapa pilihan anda??MV achey..hehehe...

Keputusan Penuh Liga Super 27.04.2013

Assalamualaikum.

Perak 3 - 0 Johor DT
Kelantan 3 - 1 T- Team
Selangor  1-1 Lion xii

Keputusan penuh liga super 27.04.2013 menyaksika  Johor Dt  kalah 3 - 0 dengan Perak,,wah cik nur senyum sampai telinga lah ni kan sebab menang..

Tahniah juga buat kelantan sebab menang 3-1.gomo kelantan gomo,,,,hehehe..selanhor pula seri 0-0 lawan lion xii,,dan lion masih berada dikedudujan teratas liga,,,

manakala ATM berada di kedudukan ke-3....chayok2,,sekian perkongsian drpd MV

Saturday, April 27, 2013

Rantai Tangan

Assalammualaikum..


Buat Anak Dara MV 
Setiap hari jumaat akan ada bazaar di kompleks tempat MV kerja...Dan oleh kerana tahun ni MV dilantik jadi Setiausaha Kelab..Makanya MV salah seorang yang menguruskan bazaar jumaat tue...

Kelmarin MV tertarik dengan rantai tangan..tapi bukan untuk MV..Untuk anak dara MV...alah bukan yang mahal..just yang biasa2 jer..dulu MV selalu beli yang silver untuk AYu Dan Wani..tapi oleh kerana selalu putus MV pun stop beli aksesori untuk dorang..

Tapi baru2 ni anak2 dara MV membebel..minta bebel rantai tangan..dan kebetulan MV suka design nya so MV beli lah dua....Dapat lah RM25.00..oklah tue...dan yang pastinya MY ayu Wani suka....

keputusan penuh liga super dan liga perdana 26.04.2013

Assalammualaikum,,,,

Nampaknya semua yg menang liga perdana semalam menang besar,,,,pergh sabah kalsh 1-5 tue,,mak ai,,jom tengok keputusan penuh liga perdana 26.04.2013:


  • sime darby 5-1sabah
  • sarawak 5 -3 uitm
  • johof fa 5 - 0 ns betaria
  • pdrm 4 - 1 kuala lumpur
  • kedah 5 - 1 pos malaysia
  • perlis 1 - 1 spa
nah kn menang besar tue palinb sikit pun 4,,hehe,,tahniah,,sabah wake up....5-1 teruk sudah ni...

Dan Mv kongsikan juga keputusan penuh liga super 26.04.2013:
  • terengganu 1-0 negeri sembilan
  • ATM 2-0 PKNS
  • Pahang 2-0 Felda
Sekian perkongsian dri mv.

Hari TLDM ke-79 -Kota Kinabalu-27-04-2013

Assalammualaikum..

Hari TLDM ke-79


27 April 2013(sabtu) sambutan Hari TLDM Ke-79 di Kota Kinabalu..MV dapat risalah ni masa beli Ayam Penyet di Alam mesra..terus minta risalah ni kemarin..sebab hajat di hati mau bawa My HaikalAyuwani pegi tengok kapal...

Sebab TLDM ada buat lawatan kapal terbuka...bagus ni untuk pendedahan pada kanak2...dan MV dah pujuk2 Hubby...harap2 jadilah pegi...bukan selalu dapat pergi ni..(**wahai en hubby ku sayang...kita pegilah ok...itu kereta bapa(FIL) nanti jak buat..bawa anak2 jalan dulu)..

Harap2 My hubby baca entry ni..hehehe....sebelah malam ada Battle Of the band..so siapa yang dekat pegilah di dataran bandaraya,,,,meriahkan sambutan Hari TLDM ke-79 dengan tagline"warga berinovasi menjana transformasi"

Jadual Perlawanan Liga Super 27.04.2013

Assalammualaikum..

Kelantan VS T-Team
Perak VS Johor DT
Selangor Vs Lion Xii


Tiga lagi perlawanan liga super berlangsung hari ini..pastinya Johor DT dan selangor kena menang untuk menyekat LIon Xii terus berada di kedudukan teratas Liga Super..

Chayok2 buat Johor DT Dan selangor...Sape pun yang jadi juara tak kisah tapi jangan Lion Xii(**hehehe boleh pulak begitu kan)..hahahaha

BUat The Red Warriors bangkit dan buktikan kamu adalah yang terbaek....

Friday, April 26, 2013

KFC Drive Thru Sulaman Dibuka 26-04-2013

Assalammualaikum..

ni masa tengah buat
Ingat lagi entry KFC DRIVE THRU???semalam MV terima komen dari anonymous"katanya KFC drive Thru akan di buka pada 26.04.2013" tapi malangnya komen itu sudah terdelete..

Dan tadi masa lalu di sana..Yes MV umumkan dengan rasminya KFC Drive Thru Jalan Sulaman telah di buka....sebab dah ada orang yang datang makan sana..MV???MV just tengok jak..hahaha
Pada yang berdekatan boleh singgah beli pastu hantar tempat MV???bulikah begitu???

Kisah Abang Haikal

Assalammualaikum...

Ingat tak dengan entry ni semalam???MV nak cerita kisah my hero HaikalFaiz...kisah dia dengan rukun negara..pasal keluar mengundi....entahlah MY haikal ni sejak akhir2 ni asyik2 dok cerita mengundi jer...

Kisahnya mcm ni...

Haikal :"Mama tadi si Kakak Ayu kena suruh baca ikrar..tapi dia malu2..dia ikut jak apa yng cikgu cakap"

MV : "oh ya...biasalah tue nda pernah kan"

AYu :"ya kakak nda berapa tau bah"

HAikal: "Abang pandai bah rukun negara ..Bahawa kami rakyat Malaysia berikrar dan berjanji..untuk keluar mengundi.."(See ada ke patut keluar mengundi)

MV : "abg apa pula rukun negara keluar mengundi..abang ni pandai2 jak..

Terus pecah ketawa kami 3 beranak..kadang2 kalau layan karenah abang haikal ni mmg terus jiwa kacau...abang2 kecik2 sudah sibuk mau politik...belajar dulu baru mau jadi ahli politik..jangan jadi ahli politik yang tak berpelajaran..nnt nampak mcm bodoh sombong pula..

Kalau betul abg Haikal mau jadi seorang ahli politik suatu hari nanti..pasti kan abang Haikal jadi seorang Pemimpin yang berjiwa rakyat...Perghhh mama dia yang lebih2 sudah ni..

Ibu Zizan Berkenan Juliana Evans

Assalammualaikum

Ni sambungan daripada entry INI..dan tadi pagi baca Berita harian ada pula cerita pasal Ibu Zizan..Dan MV kongsikan dengan kamu sedikit ceritanya..

Zizan bawa rakan wanita bertemu ibu 

Ketika ditanya pandangannya mengenai gosip cinta membabitkan pelakon Mael Lambong itu pula, Anai memaklumkan, dia tidak pernah campur tangan dalam soal membabitkan teman hidup anak bujangnya. 

Mengaku cukup akrab bersama anaknya, Anai turut mendedahkan Zizan pernah membawa pulang beberapa wanita ke rumah, untuk diperkenalkan kepadanya, termasuklah dua pelakon wanita berwajah Pan Asia, Juliana Evans dan Emma Maembong. 

Namun menurut Anai, Emma sudah dikenalinya sejak dua tahun lalu apabila finalis kategori Artis Baru Wanita Popular itu itu berkunjung ke rumahnya ketika Hari Raya. 

“Saya tidak kisah siapa pun wanita yang menjadi pilihan Zizan, sama ada artis ataupun orang biasa. Malah, dari mana asal gadis berkenaan pun bukannya hal utama. Semuanya terpulang kepada Zizan untuk menentukan. Paling penting, bakal isterinya harus memahami kerjaya Zizan yang sentiasa sibuk, dan wanita terbabit juga tidak boleh mudah rasa cemburu. 

Berkenan dengan Juliana Evans 

“Setiap kali mengenali seseorang wanita, memang menjadi kebiasaan Zizan membawa temannya untuk bertemu saya. Namun saya faham perangai anak saya, selalunya hubungannya tidak lama. 

“Saya tidak pernah campur tangan dalam setiap perhubungannya, cuma Zizan seolah-olah boleh membaca perasaan saya. Jika ada wanita yang saya rasakan tidak serasi di jiwa, Zizan seperti boleh hidu dan biasanya hubungan itu tidak bertahan. 

“Buat masa ini pula dia belum memberitahu saya, siapa teman wanitanya. Cuma sepanjang memperkenalkan beberapa wanita kepada saya, saya berkenan dengan Juliana. Tetapi saya tahu, kasih sayang yang wujud antara mereka tidak lebih sekadar teman rapat,” katanya. 


Untuk baca lebih lanjut KLik SINI..Siapa pun pilihan Zizan MV harap dia bahagia...**PSSTTT tiba2 gosip pasal cinta zizan kembali hangat,,gegege,,,,

Kalau betul Zizan sudah ada teman istimewa semoga Zizan bahagia,,,,kalau nak kawen..Smsm MV okewyy(MIss banu jangan marah)..tapi zizan tau ker no Hp MV???