Followers

Sunday, March 31, 2013

Elyssa Murni -Rindu Bertamu DI Abu Dhabi-

Assalammualaikum..

Kamu tengok drama Rindu Bertamu Di Abu Dhabi???Elyssa Murni melakonkan watak mira..adik kepada ain..masa MV mula2 tengok dia dalam RBDAD..terus MV teringatkan budak perempuan yang rambut ikal mayang...

Budak yang pernah buat persembahan dengan amelia AF3 waktu final(**kalau x silap)...MV terus terfikir...aik dah besar dah budak ni..


Sumber google
Kenal tak dengan budak kat gambar atas tue...dia selalu berlakon drama masa dia kecik...dan sekarang dia berlakon RBDAD..sebagai mira..

credit to Elyssa M Johari 
Cantik Dan manis kan orangnya..MV cuba cari details mengenai elyssa ni tapi tak jumpa...Sangat sweet kan3x..hehehe..Kamu pernah tengok lakonan dia masa dia kecil????

Untuk Mama Lela

Assalammualaikum...
 
CUTE MAMA

Ini entry kedua untuk wish birthday...kalau tadi MV buat entry untu mama mia..sekarang ni buat Mama lela. sebab mama lela dan mama mia lahir pada tarikh yang sama..31.03...

Selamat ulang tahun kelahiran yang ke - 29 tahun buat mama lela..semoga dikurniakan kesihatan yang sempurna dan berbahagia di samping keluarga tersayang...

Happy Birthday Mama Lela

pinjam google

Juara Fear Factor Selebriti Malaysia

Assalammualaikum...

 MV ada update entr pasal episod kemuncak Fear Factor Selebriti Malaysia di Sini...MV tak tengok pun semalam..sebab MV tengok bola..pas tue temankan abg haikal tidur..my hubby je yang tengok...

Juara Fear Factor Selebriti Malaysia ialah Hairul Dan Dazrin..Tahniah..Kamu memang the best..MV tanya My Hubby sape yang menang..My Hubby jawab"tue yang berlakon sama c el(setia Hujung Nyawa)...hehehe tengok dia tak tau nama pelakon..dia ingat dramanya jer..

pinjam dari google


pinjam dari google
Tahniah juga untuk 3 lagi pasukan yang mara ke Final..terutamanya Elfira LOy...satu2nya peserta perempuan yang tinggal...DAfi & joey tahniah sebab dah banyak menang cabaran..Begitu juga hefny & Hafizul...tak lupa juga buat ajak...

TAhniah semua...

Keputusan Penuh perlawanan LIga Super 30.03.2013

Assalammualaikum..
kedudukan terkini carta liga super 30 mac 2013 keputusan terkini liga super 30 mac 2013
credit untuk sini
Kemenangan Johor DT ke atas Terengganu nampaknya tidak mengubah kedudukan Johor DT di dalam LIga Super apabila menyaksikan Lion Xii sekarang berada di kedudukan teratas liga dengan mengalahkan negeri sembilan dengan kemenangan tipis 1-0

Walaupun Johor DT bermain 10 pemain tapi sudah namanya pasukan star2 belaka kan.,jadi memang tidak terasa kehilangan 1 pemain tue,,,Pemain terengganu bermain dengan baik juga cuma mungkin bukan rezeki untuk menang kan...

Lagipun JOhor DT memang kebal di tempat sendiri.. pastinya layangan kad kuning kedua sekaligus kad merah untuk pemain johor DT mengundang kontroversi...Dan tidak salah jika MV katakan yang perlawanan semalam memang demam yellow card...

Dan ada satu yang menjadi tanda tanya apabila Presiden PBNJ yang digantung 6 bulan boleh duduk bench pemain simpanan??bukan tak boleh ker??mohon siapa yang tau pasal ini bagi pencerahan kat MV...

Mv kongsikan keputusan penuh perlawanan liga super semalam:

Lion Xii Vs Negeri sembilan -1-0
Johor DT Vs Terengganu- 3-2
T-team Vs Pahang - 1-3
PKNS Vs Perak-0-1
 
**6.04.2013 akan ada saingan piala Fa untuk suku akhir.nnt MV update

Buat Mama Mia

Assalammualaikum..

Mia DuniaKu

Selamat hari jadi buat mama mia 

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Mama Mia...

Penghujung Mac tiba jua
Tanda usia semakin bertambah
31 mac hari bertuah...
selamat hari jadi MV ucapkan Buat Mama Mia
Semoga mama mia dikurniakan kesihatan yang sempurna
Dan berbahagia disamping suami dan puteri kesayangan(mia)

Selamat hari jadi Mama mia...(**yang keberapa kena tanya mama mia sebab MV tak tau)..MV hadiahkan kek buat Mama mia..kek dari gambar jer..hehehe

pinjam google




Saturday, March 30, 2013

Episod Kemuncak Fear Factor Selebriti Malaysia

Assalammualaikum...

Malam ni jam 9.00 malam akan berlangsung episod kemuncak fear factor selebriti Malaysia...Kebetulan Mv di ranau sekarang sebab ambil My HaikalAyu jadi dapatlah tengok..kalau Mv kat rumah di Kota Kinabalu,,,sudah tentu x dapat tengok...

Kamu rasa siapa yang menang??fear factor selebriti malaysia??MV rasa dafi & joey,,sebab dorang berdua selalu menang yang mingguan punya...Tapi MV lebih suka elfira loy & ajak...sebab tengok gandingan dorang sweet,,,

Tangisan elfira masa disingkirkan..sangat sedih..tp rasa lucu juga(**sebab MV tengok ulangan)...jadi dah tau takde penyingkiran,..hehehe,,,

Ikram(setia hujung nyawa) pun ada tau dgn azlan(jodoh)..Dazrin & Hairul...Dua pengacara on air pun ada...

Siapa pilihan kamu??

**bola pun ada malam ni...live di 501 johor DT...berbelah bagi ni mau tengok yang mana...

Giveaway #1: Ole-ole Thailand mari

Assalammualaikum..

MV joinGiveaway #1: Ole-ole Thailand mari by Ninaaz..sebenarnya GA ni tak perlu buat GA,,Jom tengok syaratnya:

Syarat-syarat  dan cara penyertaan: 

1) Lelaki dan Perempuan sahaja. hihihi 

2) Merupakan follower danishninaaz.blogspot.com (*Kalau tak de blog, boleh LIKE fanpage NinaAz)

3) Hanya perlu KOMEN di entri ini (nama+url blog, *bagi yang tak de blog, tinggalkan url FB okeh!*) dan taip apa yang ada dalam fikiran anda bila melihat gambar di bawah. haha (skema gitu ayat aku). CONTOH: Subhanallah, cantik pulau, wow! air jernih!, wow! pasir putih, .. haha. lebih kurang macam tu lahh...
 

Tapi MV ni terajin pula nak buat entry ...bagi MV gambar yang nina kongsikan ni..first yang MV tengok gambar nina dan suami..sangat sweet...bahagia MV tengok nina...kebahagian tue makin terserlah dengan keindahan latar belakang gambar...air yang jernih sampai boleh nampak ikan berenang2...pergh..kalau MV ada kat situ sudah tentulah tak menyelam..hahaha..sebab MV tak reti berenang....Cuma mmg teringin nak pergi sana....hehe...nina ada ambik tak ikan tue bawa balik rumah??hahaha jangan marah..

GA ni menawarkan 9 hadiah ole2 dari thailand..so jom join ramai2 di sini

OST Sebenarnya Saya Isteri dia

Assalammualaikum..

Semalam bermula drama sebenarnya aku isteri dia..MV hanya sempat tengok sikit jer,,masa rehat bola...so sempatlah menjeling2 drama tue,,

Tadi bukak Nuffnang,,ada yang caei os drama ni,,Mv kira nak sharekan video dari you tube tapi line internet ni pula cemburu...

So MV kongsikan tajuk lagu jelah boleh bah kan...Ost drama ni yang MV tau:
  1. Hazama-aku mahu dia
  2. forteen -KITA
Untuk video MV share nanti jak boleh bah kan...


iM4U Versi Wani

Assalammualaikum...




Im4u Im4u Im4u yeah
Hanya untuk mu
Negara yang tercinta
Sentiasa dengan mu
Demi satu Malaysia

Berganding bahu seia sekata
Kita bersatu aman sejahtera
Demi negara tercinta ku korbankan jiwa
Demi bangsa dan negara ku korbankan raga

I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u uuuuuuu
I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u Im for u uuuuuuu

Kau di sisiku sentaisa bersama ku
Kaulah segalanya negara berjaya
Demi negara tercinta ku korbankan jiwa
Demi bangsa dan negara ku korbankan raga

I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u uuuuuuu
I m for you uuu I m for u uuu Im for u Im for u Im for u uuuuuuu

Sumber : Sini

Kamu tau lagu ni??Mestilah tau kan...tiap2 hari dimainkan di TV mahupun radio..dan sudah pasti anak2 MV pun tau lagu ni...My wani pun tau lagu ni..asyik2 nyanyi..tapi yang dia tau lirik ni jer:"im4u im4u im4u oooooooo"

Kadang2 sampai dia terjerit-jerit nyanyi 
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo

Tapi ada yang lebih unik liriknya bila dia menyanyi rabu lepas...
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo
im4u im4u im4u oooooooo
ayam ponyet
ayam ponyet
ayam ponyet

See..sekali ayam ponyet sudah..hahaha..dia tukar pegi ayam penyet sebenanya tapi dia ni sebut tak betul..ayam penyet jadi ayam ponyet..hehehe...

Bukan itu jer..kalau dia sebut pecah jadi "picah"..sempat "simpit"..hahaha..baru 2 tahun lebih sebab tue nda betul kali kan

Ayam ponyet ya..





Jadual Perlawanan Liga SUper 30.03.2013

Assalammualaikum..

Lagi entry pasal bola..semalam pun entry bola..hahaha..MV share jadual Perlawanan Liga SUper 30.03.2013 melibatkan 8 pasukan..jom tengok di bawah :



Lion Xii Vs Negeri sembilan -7.45mlm
Johor DT Vs Terengganu-8.45 mlm
T-team Vs Pahang - 4.45 ptg
PKNS Vs Perak-8.45 mlm

Pastinya kak CIm dengan Johor DT..Nur dengan perak...MV sokong Negeri sembilan lah sebab nda mau dorang kalah dengan Lion XIi..boleh kah mcm tue???

Keputusan Penuh Liga Super 29.03.2013

Assalammualaikum...

Tamat sudah perlawanan antara ATM Vs Kelantan,,,persaingan yang menarik...dari ketinggalan 0-2 kepada kelantan di separuh masa pertama,,,namun ATM berjaya menyamakan  kedudukan di separuh masa kedua,,

Gol penyamaan ATM dijaringkan oleh Marlon...tapi ketika permainan seakan berkesudahan seri..NOr Farhan menjaringkan gol kemenangan pada minit2 akhir perlawanan...

Kesilapan Maron yang gagal menjaringkan sepakan penalti menjadi sebab kekalahan..huhu tapi bagi MV pemain pertahanan ATM yang menyebabkab 2 gol mudah,,amat mengecewakan,,,

Apa2pun tahniah buat Kelantan...tapi agak kecewa sebab ATM berada dikedudukan ke dua...kerana Selangor seri dgn Felda,,,,hanya beza 1 mata...kita tgu eso k..sebab ada lagi perlawanan yang akan berlangsung...

Lion  xii pula ada baki dua game lagi...Tahniah buat penjaga gol ATM yang dipilih menjadi pemain terbaek perlawanan



Felda United Vs Selangor-1-1
ATm Vs Kelantan - 2-3

Keputusan Penuh Liga Perdana 29.03.2013

Assalammualaikum...

SIme darby mengukuhkan kedudukanteratas liga perdana apabila menang tipis ke atas PDRM 3-2..manakala Sarawak mengekori rapat sime darby apabila menang ke atas kedah 1-0...

Sabah pula hanya mampu seri dengan Perlis dan meletakkan Sabah pasukan yang MV sokong berada di kedudukan ke-7...

Pastinya sekalung tahniah buat Johor FA..yang menang 3-1 menentang SPA..nampaknya prestasi pemain Johor Fa lebih meberangsangkan daripda pemain Johor DT...memberangsangkan ok..bukan merangsangkan..sila baca dengan betul..hehehe

bagi MV keputusan liga perdana semalam unik sebab 6 pasukan berkongsi keputusan 1-1..dua pasukan yang menang pun berkongsi jumlah gol yang sama iaitu 3..dan kalau dikira..hanya melibatkan angka 0,1,2, dan 3..unik kan...

Beriku t adalah keputusan penuh perlawanan:

kuala lumpur vs UITM Fc- 1-1
Ns Betaria vs Pos malaysia- 1-1
Sime Darby vs PDRM- 3-2
Perlis vs Sabah- 1-1
Spa Putrajaya vs Vs Johor FA- 1-3
Sarawak vs Kedah 1-0

Friday, March 29, 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia

Assalammualaikum...

pinjam dai google
Malam ni drama Sebenarnya Saya Isteri Dia akan ditayangkan di slot Zehra di TV3 menggantikan drama hanya padamu...Drama ni akan ditayangkan setiap hari jumaat...Diadaptasi daripada novel "Sebenarnya Saya Isteri Dia" karya Zura Asyfar...

Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia akan ditayangkan jam 9.00 malam pada hari jumaat..MV nak tengok drama ni sebab pelakon utamanya Izzue Islam & tiz Zaqyah...Dari sinopsis novel drama ni memang menarik...

Jom baca sinpsis novel yang MV ambil dari sini..Credit buat beliau


Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu walaupun masing-masing berjanji untuk hidup bersama. Itulah yang terjadi pada Syafa Aqira dengan Farish Adryan. Cinta yang pernah dipupuk sejak zaman universiti lagi akhirnya terputus di tengah jalan apabila Farish bertekad untuk memutuskan hubungan itu lantaran satu peristiwa hitam yang terjadi pada satu majlis yang dihadiri oleh mereka berdua.
Cadangan ibu kepada Farish iaitu Datin Farizah untuk berkahwin dengan adik lelaki itu terpaksa diterima dengan reda walaupun dia tahu yang mungkin perkahwinan itu tidak menjanjikan bahagia. Dia terpaksa dalam rela demi sebuah harga diri dan rasa kasih terhadap Datin Farizah.
"Aku buat semua ni kerana mama. Dan kau tu sepatutnya bersyukur sebab aku selamatkan maruah kau." – Firash Arshad.
"Ya, aku tahu Firash. Sepatutnya aku bersyukur sebab kau sudi kahwin dengan aku." – Syafa Aqira.
Laluan untuk mengharungi sebuah perkahwinan tanpa cinta bukanlah sesuatu yang mudah buat Syafa Aqira. Kehidupannya sebagai isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Namun dia reda kerana kesibukan lelaki itu masih bergelar pelajar walaupun setiap kata-kata sinis yang terbit dari mulut Firash ditelan dengan rasa terbuku di dalam hati.
Semuanya mula sedikit demi sedikit berubah apabila kawan baik serta abang sepupu kepada Firash cuba untuk mendekati Syafa dan kala itulah Firash mula menyedari yang dia sudah mula menyayangi isterinya itu.
"Kenapa pulak tak nak ikut? Boring giler saya duk kat rumah tu. Ada baiknya ikut awak pergi tengok wayang. Lagipun bukan senang nak dapat tengok filem macam ni untuk hari pertama. Biasa kan full seat je. – Syafa Aqira.
"Ye ke? Atau awak risau takut saya pergi dating dengan orang lain?" – Firash Arshad
Dan kala rasa sayang dan cinta mula hadir, ada saja dugaan yang datang menimpa. Kehadiran abang tiri dan adik tirinya yang tidak disangka-sangka mengeruhkan rasa cinta yang mula terbina. Syafa akhirnya pergi membawa diri dengan hati yang terluka. Firash jadi nanar. Hidupnya serba-serbi tidak kena. Bagi Firash, Syaf adalah anugerah terindah di dalam hidupnya. Dia sanggup untuk berbuat apa saja demi mendapatkan kembali kepercayaan dari isterinya itu.
"Siapa nak tidur atas riba awak? Please lah! Tak ingin pun!" – Syafa Aqira.
"Betul ke tak ingin? Dulu okay aje sampai lenguh paha saya nak menanggung kepala awak. Takkan awak dah lupa kut?" – Firash Arshad.
Namun apakah cinta mereka akan kembali bersatu? Bagaimana pula dengan kisah adik beradik tiri Firash? Dan apakah bahagia akan terus menjadi milik mereka?
Tak sabar nak tengok cerita ni jam 9.oo malam..tapi nak tengok bola juga..huhu..bola cuti tengok bolakah wahai My Hubby???hehehehe...pastu jam 10.00malam mau tengok cinta kau & aku di TV1..juga adaptasi daripada novel juga...
Nanti MV buat entry pasal drama cinta kau & aku..ada sesiapa yang layan drama  cinta kau & aku??ck nur layan kan..Yang sebenarnya saya isteri dia ada yang nak layankah??



Kahwin Yang Haram

Assalammualaikum...

Kahwin Yang Haram???MV tengok satu rancangan di TV al-hijrah...kahwin yang haram..Bukan haram dari akad nikah atau status pasangan pengantin....MV ni tak arif nak bercakap soal agama...Tapi MV kongsikan buat semua...

Kata ustazah tue"kahwin yang haram ni bukan sebab akan nikahnya tak sah..tapi disebabkan perkahwinan itu yang berkait dengan perkara2 yang menjadikan ianya Haram"..UStazah bagi contoh mengenai belanja perkahwinan dalam soal makanan..

Katanya org sekarang lebih banyak berbelanja pada makanan dalam kenduri..sedangkan yang makan sikit tak habis buang..di situ sudah berlaku pembaziran..Pembaziran yang melampaui batas hukumnya adalah haram. Pembaziran kategori ini yang disebut di dalam Al-Quran sebagai saudara syaitan. 

Banyak lagi sebenarnya yang ustazah tue kongsikan cuma MV ambil bab pembaziran ni..sebab mmg berlaku dalam majlis perkahwinan sekarang..Bersederhanalah dalam mengadakan majlis perkahwinan...

Ada baiknya kerana duit yang lebih boleh digunakan untuk berbulan madu,beli keperluan rumah....

Jadual Perlawanan Liga SUper Malaysia 29-03-2013

Assalammualaikum..

Hari ada dua perlawanan liga super yang akan berlangsung melibatkan 4 pasukan iaitu:


Felda United Vs Selangor -4.45 ptg

ATM Vs Kelantan -8.45

Pastinya pertemuan antara Kelantan Vs ATM menarik minat MV..kenapa???MV sokong ATM..tapi dalam masa yang sama Sokong Kelantan juga..MV mau Kelantan naik dari kedudukan di LIga Super sekarang....

Mau tengok prestasi Kelantan yang dulu..macam tahun lepas..Hidup The Red Warriors...Pergh semangat ni sampai tulisan pun warna merah....Tapi dalam masa yang sama mau ATM menang juga supaya kekal di tangga teratas...

Macam mana ni???confius ni...

Cuti Good Friday

Assalammualaikum...

Hari ni MV cuti..cuti sempena good friday...Jadi hari ni Sabah & sarawak cuti..hehe..pada yang kerja selamat bekerja...

Ada yang tahu good friday ni apa??Yang MV tau penganut agama kristian kena berpuasa hari ni..puasa tak makan daging..hanya makan sayur-sayuran...Sempat MV menyakat kawan offismate semalam..

"berabis kau makan daging hari ni kan..sebab esok kau makan sayur jak kan??",,terus dia senyum..hehehehe....

k lah selamat bekerja..

**MV cuti ni singgah blog mana yang sempat jer k...

Jadual LIga Perdana Malaysia 29.03.2013

Assalammualaikum..

MV kongsikan jadual perlawanan liga perdana Malaysia Yang berlangsung hari ni 29-03-2013...

Sarawak Vs Kedah -8.15 mlm

kuala lumpur Vs UITM Fc -4.45 ptg
Ns Betaria VS Pos malaysia -4.45 ptg
Sime Darby Vs PDRM -4.45 ptg
Pelis Vs Sabah -4.45 ptg
Spa Putrajaya Vs Johor FA -4.45 ptg

Chayok-chayok Sabah...Mesti manang bah...nda kan mau kalah lagi..kalau malar kalah nda ada harapan mau naik liga super ni tahun depan...

Sarawak juga lah...kalau terus dengan prestasi skg confirm naik liga super next year...chayok2 semua...

Thursday, March 28, 2013

Wani & Upin Ipin

Assalammualaikum..

Upin ipin saper yang tak kenal..apatah lagi kanak2..memang febret kartun dorang..bukan macam kita dulu..Power ranger...Sailor moon..pokemon..dragon ball...Budak2 sekarang lebih pada Upin ipin,Boboi boy,Bola Kampung..

Oklah animasi Malaysia..banyak juga skg ni..tapi My wani lagi tertarik dengan Upin IPin...kadang2 sambil dia layan upin ipin sambil dia ikut apa yang dirang buat"selamat pagi cikgu"...

Kalau MY HaikalAyu pula mmg lucu..abg haikal gelar MV kak rose sebab kak rose garang macam MV.."Kakak Kak rose datang.."hahahaha...lepas dorang ketawa...aik mama ni cantik mcm kak rose ker??(*perasan pulak)

Anak2,anak saudara,adik,sepupu @ sewaktu dengannya suka tak Upin ipin??ker korang yang suka upin ipin...MV tak le Bezakan upin ipin..kalau dia tak pakai baju yang ada huruf I / U...tapi My haikalayuwani dapat bezakan...

Korang dapat bezakan tak???Jom layan gambar wani...

tengah layan upin ipin

kusyuk sampai nda sedar lagi mama ambil gambar

sekali sedarlah sudah
Tabung HAW




Parlimen Bubar???

Assalammualaikum...

Dewan undangan Negeri Sembilan bubar secara automatik  pada detik 12.00 am tadi...Merupakan DUN yang paling awal bubar..

Kini Negeri sembilan ditadbir kerajaan sementara yang diterajui oleh Datuk Seri Mohamad Hasan..Dan tanda tanya bila Parlimen dibubarkan semakin kedengaran...

Ada yang cakap 4hb april...sebab Parlimen bubar sendiri pada 30.04.2013..Apa2pun kita tunggu jak..tapi yang pastinya pembubaran Parlimen akan diadakan dalam masa terdekat...Hish excited pula MV ni kan...

AL-maklumlah baru first Time mengundi..hahahaha..Kamu sudi daftar pemilih????ke sudah pernah mengundi??best kan mengundi???

Segmen : Bloglist 3 Bulan by AinMfna

Assalammualaikum..

Nak Join Klik SIni
Mv Join Segmen : Bloglist 3 Bulan by AinMfna...Ain jemput MV so MV join lah...Sebenarnya tak yah nak buat entry tapi MV buat jelah..terajin pulak..

Tamat : 6 APRIL 2013

        Syarat 

        1) Follow blog AinMfna
        2) Click here | here * Sampai habis loading . Harap jujur *
        3) Korang nak buat entry tak ? Sapa nak buat , dipersilakan . Takmau buat pun takpa . 
        4) Letak banner & linkkan ke entry ini * Yang buat entry *
        5) Tinggalkan link blog ataupun link entry korang dekat bawah ni * Tempat lain tak dilayan *

        Kepada yang buat entry

        1) Jika dipilih , korang akan dilebihkan tempoh menjadi bloglist Ain * taksure lagi berapa lama *

  • 10 - 15 blogger terpilih untuk dimasukkan ke dalam bloglist Ain selama 3 bulan .    
  • Pemilihan pemenang berdasarkan blog comel , selalu update , kreatif * Tak guna random *
  • Seorang blogger bertuah akan dapat topup dari Ain & seorang lagi blogger akan dipromote blognya selama 1 minggu di blog Ain ( Bergantung kepada sambutan blogger )
        
     Syarat baru 
  • Like gambar ini * akan diperiksa *


Rindu Datang Lagi

Assalammualaikum..

Pagi2 lagi My haikal dah call...tanya bila balik ranau...Cuti sekolah ni dorang takde di rumah..dorang balik ranau..MY haikal ni taklah mencari sangat tapi mam dia ni jer yang tak le berpisah....

Abg call cakap kat abah dia"bila abah balik??abang rindu..Si kakak nangis cari abah sama mama...semalam mau tidur pun dia nangis"..my Hubby kasi loudspeaker,,,Kakak Ayu Nangis semalam...huhu.

MV pun menangis juga semalam rindu kan dorang berdua..sayu hati ni...tapi masa tue hubby xda..kalau dia tau mesti dia marah..sebab dia paling pantang tengok MV nangis....Lagi lah sayu bila pagi tadi wani tanya "mama mana kakak??"

Dia rindu sebab dia seorang jak di rumah...rindu dengan keriuhan dorang..huhu...walaupun geram tapi kalau xda di rumah rasa lain pula...RIndu o..rindu serindu rindunya...

RIndu sama ni dua orang budak...

abang jangan nakal2

Kakak jangan nangsi bah

rindu tengok karenah kamu
Tabung HAW

"Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April"

Assalammualaikum...


MV join "Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April" dr Apit...MV Join sebab tanda sokongan kat APit..walaupun Apit tak kenal MV(**apit kau kenal tak kak MV ni??)..kalau tak terpilih takpe.tapi kalau terpilih ok tersangat2 apa..hehehe(**apa punya bahasa lah)

Kenapa MV beriya2 nak masuk dalam bloglist apit???Sebab Follower Apit jer dah 9609..kan bertuah kan dapat masuk dalam bloglist dia...sebab mesti apit akan singgah blog MV yang tak seberapa ni..boleh eh guna alasan ni apit??

Kekuatan blog MV??taklah kuat sangat..cukup makan jer..hehehe...Kekuatan blog MV adalah entry yang macam-macam ada...dan yang paling penting MV adalah blogger wanita yang selalu update pasal bola(**perasan)..tapi dalam Malaysia jerlah..Sokongan Group Segar Follower(GSF) juga satu kekuatan..sebab mereka adalah penyokong kuat blog MV ni

Kekerapan MV update blog??rasanya setiap hari akan ada entry terbaru daripada MV..paling sikit pun 3 entry sehari,,,tapi selalunya lebih dari 3 entry sehari..maksudnya tiap2 hari pasti akan ada entry baru..kecuali kalau ada kecemasan.,misalnya MV sakit ataupun MV banyak kerja..maka akan kuranglah entry ataupun takde entry lansung..tapi baru sekali kot MV takde update entry ..kalau tak silap bukan feb sebab MV demam...

Nak JOIN??Tengok syarat2 dibawah:

SYARAT-SYARAT :(**Copy DR APit)

2. Tempek banner atas tue. Copy ja code banner dan paste dalam entry (HTML).
3. Explain kat aku, kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic. Apa kekuatan blog hampa dan berapa kerap hampa update blog dalam sehari. (Ayat 2-3 baris automatik aku tekan X)
3. Follow blog www.fizgraphic.com dan like fanpage --> TEKAN
4. Copy link entry dan hantar kat ruangan komen entry nie.
5. Tepuk tangan 3 kali sambil senyum selepas berjaya hantar link entry kat aku. *hihihi
6. Tamat : 30hb Mac 2013 pukul 11.59 malam.


**bab syarat no.5 tue kalau buat confirm org tengok MV nanti..gile ker dia ni???