January 2013 - All About Love

Thursday, January 31, 2013

9 Siti Wanita Kena TAhu

3:33 PM
9 Siti Wanita Kena TAhu
Assalammualaikum....

Tadi pergi Seminar Wacana MInda Anjuran JAkim Sabah"Keunggulan & keanggunan Rasulullah SAW"...Penceramahnya Datuk Haji Ahmad Mustafha Hj Karim(mantan Pengarah Jakim Sabah 2000-2004)

Datuk ada tanya..."wanita @ ibu2 dalam dewan ni tau kah siapa 9 Siti yang patut kita tahu dalam islam??"..Jujur MV cum atahu 4 Siti: Siti Khadijah..Siti Aisyah,,siti Mariam & siti fatimah...(**huhu)...

Tapi bila ingat2 balik rasa lucu..dulu masa sekolah ada juga kena ajar..(**adakah MV sudah tua @ bagaimana???)

9 Siti Yang Patut kita kenal & ingat :

  1. Siti Khadijah
  2. Siti Aisyah
  3. Siti Fatimah
  4. Siti Hajar
  5. Siti Mariam 
  6. Siti Aminah
  7. Siti Asiah
  8. Siti ZUbaidah 
  9. Siti Muti'ah
  • Siti Khadijah-Merupakan Isteri pertama pertama bagina Rasulullah SAW yang sangat setia serta menyokong Usaha Rasulullah menentang orang2 kafir & musyrik.Wanita yang melahirkan anak2 baginda & menghantar makanan ketika Rasulullah beribadat di gua hira'.
  • Siti Aisyah-Isteri Rasulullah yang paling romantik & berkongsi makanan & bekas makanan dgn rasulullah.
  • Siti Fatimah-Anak rasulullah yang sangat tinggi pekertinya..mewarisi sifat keperibadian Rasulullah.
  • Siti Hajar-Isteri Kepada Nabi Ibrahim A.s & juga ibu kepada Nabi Ismail a.s..Seorang ibu mithali.
  • Siti Mariam-Seorang wanita suci yang pandai menjaga kehormatan diri..& merupakan seorang wanita terpilih kerana rahimnya dipilih Allah SWT  untuk mengandungkan Nabi Isa a.s...
  • Siti Aminah- ibu kandung Rasulullah SAW yang  Mendidik baginda menjadi insan mulia dan tidak pernah gentar dengan ujian.
  • Siti Asiah- Isteri Firaun yang tinggi imannya
  • Siti Zubaidah-Wanita kaya &dermawan menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid dan sanggup membelanjakan semua hartanya untuk membina terusan bagi kegunaan orang ramai dengan niat hanya kerana AllahSWT
  • Siti Muti'ah- isteri yang patut dicontohi dan dijanjikan AllahSWT syurga untuknya kerana sifat setianya kepada suami yang sanggup menjaga makan minum. Berhias dengan cantik hanya untuk suaminya.(**sorry tertinggal tadi)
Sekian perkongsian MV mengenai 9 Siti yang patut wanita isalam kenal,ingat & contohi...Dan sempat juga penceramah berseloroh kononnya lelaki kebanyakannya kenal Siti yang ke-10 jer...

Kamu tahu siti yang ke-10 tue siapa????

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Sumber dr google
Inilah siti yang ke-10
Read More

Blog Wajah BAru??Komen SIkit.

12:57 PM
Blog Wajah BAru??Komen SIkit.
Assalammualaikum..

PAgi tadi masa bukak blog ni rasa terkejut..sebab dah lain mcm..dalam hati...betulkah ni blog MV...ALl ABout LOVe.....Kenapa lain sudah ni...dan baru ingat yg MV ada minta Seseorang untuk edit blog MV....

Katanya belum siap sepenuhnya....MV tengok cantik jak...Dan kamu2 kawan2 MV yg cantik & hensem jangan lari..ni mmg blog MV....Cuma sudah berwajah baru....

MV nak tanya sikit..apa komen kamu dekat wajah baru blog ni..OK Ke X ok..atau ada yg nak tambah @ tukar....

JUst tinggalkan komen..Insyaallah mana tahu dapat diambil pakai komen2 anda terima kasih//
Read More

Gambar Gajah Gajah Pygmy Borneo Mati Di Racun

10:00 AM
Gambar Gajah Gajah Pygmy Borneo Mati Di Racun
Assalammualaikum..

Semalam MV update pasal Gajah Pygmy Borneo Mati Di Racun...Hari ni Mv kongsikan sedikir gambar gajah2 yang telah mati ,,dan paling sedih bila ada gambar seekor anak gajah yang cuba membangunkan ibunya yang sudah mati..serius sedih 


Credit Sen Nathan

Credit Sen Nathan

Credit Sen Nathan

Credit Sen Nathan

Credit Sen Nathan

Credit Sen Nathan

Credit Sen Nathan
Sedihkan tengok anak gajah yang bernama kejora....kejora cuba bangun ibu dia...kesian...mcm ada kesan air mata kan....Kejora dibawa ke Lok Kawi Wildlife Park untuk jagaan selanjutnya..sedih tengok anak gajah ni..

dan lebih sedih tengok bangkai2 gajah yg sudah mati ni..kesian.......kenapa smpi sanggup meracun..Ya walauun gajah ni melakukan kesalahan tapi bukan dengan racun untuk menyelesaikannya...
Read More

Resepi Ayam Masak Kurma Versi MV

8:00 AM
Resepi Ayam Masak Kurma Versi MV
Assalammualaikum...

Semalam MV ada buat WW#ayam masak kurma versi MV#..MV masak ayam kurma ni x guna serbuk kurma tetapi hirisan buah kurma...Ya lain daripada yang lain..tapi rasanya sama dengan rasa serbuk ayam kurma...

Ada yang minta resepi ayam masak kurma versi MV ni...simple jer...



BAhan2.

  1. Ayam yang telah dipotong kecil(kuantiti ikut suka)
  2. hirisan buah kurma(MV guna 3 biji kurma jer sebab ayam sikit jer)
  3. Bawang putih & merah(ditumbuk)
  4. Halia.(ditumbuk)
  5. lada sula
  6. Bwang besar
  7. serbuk kunyit
Cara masak...
  1. Tumiskan bwang putih merah & halia yg sudah ditumbuk..
  2. tambahkan serbuk kunyit..
  3. masukkan ayam..
  4. masukkan hirisan buah kurma...
  5. tambah lada sula & garam(**secukup rasa..aji tak yah sebab buah kurma tue dah manis)
  6. masukkan bawang besar.
  7. siap...
Sekian perkongsian drpd MV untuk kamu semua...harapnya resepi ni dapatlah membantu kamu semua..MV ni bukanlah terror memasak tapi ada yang tanya resepi so MV kongsi kan lah buat semua...
Read More

Wednesday, January 30, 2013

OST Setia Hujung Nyawa-maafkan Aku (last minute)

8:00 PM
OST Setia Hujung Nyawa-maafkan Aku (last minute)
Assalammualaikum



Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yang ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yang pertama kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu
Dengarkanlah sekali lagi

Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata I said i love youu..

Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yang ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yang pertama kucintai

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu
Dengarkanlah sekali lagi

Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata I said i love youu..

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yang dapat menemanimu

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata Oh i love youu..

Oh Maafkan aku..
Read More

Wordless Wednesday#Sayur Campur#

5:30 PM
Wordless Wednesday#Sayur Campur#
Assalammualaikum...


Sayur manis +sayur taiwan+lobak
**sangat suka makan sayur..kadang2 MV seorang jer boleh habiskan sayur sepinggan
Read More

My Blog Giveaway

3:49 PM
My Blog Giveaway
Assalammualaikum...


NAk join klik sini 
MV di taq oleh eyamasu..So Mv join My Blog Giveaway untuk menunaikan taq kamu...Lagipun hadiah yang ditwarkan menarik lah:


Tempat pertama: RM100 *bank in
Tempat kedua: RM50 *bank in
Tempat ketiga: RM30 *bank in/topup terserah kepada pemenang kata tuan blog ni..hehe
Tempat keempat: RM20 *topup
Tempat kelima: RM10 *topup

Dam MV cuma perlu tag 5 orang kawan..Dan yang terpilih 

Nak join..jom klik sini..Tarikh tutup 28.02.2013
Read More

"Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2)"

1:41 PM
"Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2)"
Assalammualaikum..
Nak Join Klik Sini 


MV join "Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2)" by Sally..Ga ni sepena percutian nya ke Bandung,Indonesia...

Antara sayarat yang Sally tetapkan ialah jawab satu soalan yang berbunyi , "KENAPA SALLY KENA BAGI SOUVENIR DARI BANDUNG DEKAT SAYA?"..Bab soalan ni yang MV lemah ni...Tapi untuk soalan ni MV ada jawapan jujur ikhlas dr lubuk hati MV yang paling dalam....

Sally kena bagi souvenir dari bandung dekat kak MV sebab kak Mv salah seorang penghuni bloglist sally & selalu terjah blog sally(**terjah ikhlas)...kalau sally bagi souvenir kat kak MV..maka akan meriahlah anak2 akak nnt.sebab masing2 dok berebut souvenir tue....

Kamu mau join..Jom join disini
Read More

Klinik Pergigian Luyang With HaikalAyu

11:17 AM
Klinik Pergigian Luyang With HaikalAyu
Assalammulaikum....

Seperti yang dijanjikan dalam entry ni semalam...Hari ni MV mau story Kisah HaikalAyu di Klinik Pergigian Luyang...Kakak AYu sakit gigi...jadi MV bawa haikalayu ke Klinik pergigian Luyang..Hajat dihati mau cabut gigi kakak & abang...tetapi!!!

Tetapi!!kenapa???sebelum MV sambung story jom layan gambar ni..


tunggu giliran

muka pucat sudah takut
Ok sambung story...masa tunggu giliran ni..MV nampak muka abg dah lain mcm..takut..tapi kakak steady jer..mcm xda apa2,,,sebab mungkin kali kedua nak abut gigi..kali pertama masa umur 4 tahun...

Bila nombor kakak dipanggil,,selamba jak dia masuk...doktor cek..semua soalan doktor kakak jawab sendiri..masa ni abg cakap"abg nda mau cabut gg ar"...Doktor cakap ada dua gigi yang nak cabut jadi MV doktor suruh tgu dekat luar sebab takut nnt abg haikal nampak....

Tunggu di luar dengan penuh debaran...dan seperti yang dijangka kakak ayu melalak nangis..tp sekejap...bila MV & abg haikal masuk dia diam sudah...sebab itu baru jarum utk bius...

Tiba giliran abg haikal..masa nak kena cek jak muka pucat sudah...tapi dia jawab juga soalan yg doktor tnya...keputusan doktor tue mau cabut 1 gigi jak...dan doktor tue juga cakap yg gigi abg yg baru tumbuh ni adalah gigi extra...

Apa itu gigi extra...nnt MV cerita kat entry lain...Sebab mau cerita pasal si abg...MV & ayu tgu diluar....mak ai..si abg punya suara menangis lebih dasyat dr kakak ayu..Sampai MV dengar lagi nurse tue marah dia...

dalam hati geram dengan perangai abg tapi sedih pun ada sebab kenapa smpi marah abg siap tengking lagi....MV msuk blik rawatan..utk pujuk abg..jadi MV biarkan kakak ayu cabut gigi dulu..dengan harapan lepas ni abg ubah fikiran...

Si kakak masa cabut gigi menangis mak ai....bikin kesian ada bikin ketwa pun ada..tapi MV bangga sama Kakak AYu..walaupun dia rasa sakit tp dia berani mau cabut juga Gigi...Bila Abg haikal tengok ayu nangis..makin dia nda mau cabut gigi...

Berabis dipujuk tapi nda juga jalan..akhirnya MV buat keputusan balik jak...nnt baru bawa abg haikal lagi...Dan bila MV tanya dia masa di kereta kenapa nda mau cabut gigi.mau tau apa jwapan nya"abg takut bah..jarum dia tajam betul"....lah nampak jarum rupanya...

MV tanya kakak Ayu.."kakak Ada nampak jarum?"jawapan kakak bikin geli hati.."tiada kakak nda tahu apa tue doktor guna!!''See!! maksudnya dia tutup mata lah masa proses jarum buis..kakak kakak..

Tabung HAW


Read More

Punca Pergaduhan Selangor & ATM

10:13 AM
Punca Pergaduhan Selangor & ATM
Assalammualaikum...

Semua tahu rasanya yg Selangor berjaya mengalahkan ATM dalam perlawanan pusingan pertama Piala FA 2013..dan perlawanan ni banyak kontroversi....Apabila pengadil salah melayangkan kad merah..berlaku pergaduhan di dalam padang...

Tidak cukup itu...lagi insiden pergaduhan di luar padang selepas tamat perlawanan..Masing2 membawa kes ini ke FAM...Bagi kapten selangor**Red Giants**(Asraruddin Putra omar) pergaduhan ini berpunca daripada Shukor adan dan bukannya afiq azmi..

Tapi tidak bagi jurulatih ATM(**Sathiananthan) mmg Shukor ada menolak Shukur Jusoh (**yang tersalah dilayangkan kad merah)..tapi tujuan Shukor adan adalah supaya pemain tersebut keluar dr pdang dengan segera..dan perlwanan dapat diteruskan....

Afiq Azmi juga meluru ke arah Shukor adan yang berada di bangku Simpanan ATM dan melakukan provokasi...

Bagi MV pula..rasanya tindakan Shukor Adan menolak Shukur Jusoh bukan utk mencari gaduh sebaliknya supaya pemain tersebut keluar dari padang dengan kadar segera....Ini daripada pandangan mata MV..Sebab Shukor Adan mmg seoarang pemain yg mcm tue...

Jadi sama2 kita nantikan apa keputusan FAM mengenai insiden ini.Maklumlah dua pasukan yg agak kebal..Bak kata Sathiananthan"saya tidak mahu cakap banyak..nanti kena 6 bulan!!)
Read More

Gajah Pygmy Borneo Mati Di Racun

8:50 AM
Gajah Pygmy Borneo Mati Di Racun
Assalammualaikum...

Sedih baca suratkhabar(sabah) hari ni...muka depan semua suratkhabar semua sama...10 ekor Gajah Pygmy Borneo  yang tinggal di hutan simpan Gunung Rara(**130km dr Tawau) ditemui mati diracun sejak beberapa minggu lalu...

Sayu tengok gambar gajah yg sudah mati....Usia gajah tue pun bukan muda sudah 20  ekor tahun...makin pupus lah gajah spesis ini...7 ekor gajah betina & 3 ekor gajah jantan dilaporkan mati pada 25 januari lalu.


**macam2 kejadian lah...sumber daripada Berita harian Sabah
Read More

Wordless Wednesday#Ayam MAsak Kurma Versi MV#

7:58 AM
Wordless Wednesday#Ayam MAsak Kurma Versi MV#
Assalammualaikum...

Ayam masak kurma ala MV..

**Masak ayam kurma ni x pakai serbuk kurma..tapi pakai hirisan buah kurma
Read More

Tuesday, January 29, 2013

Sony Pendrive Dari Mialiana.com

8:30 PM
Sony Pendrive Dari Mialiana.com
Assalammualaikum....

MV pernah buat entry Suprise dari Kak Mia...dan semalam MV sudah terima hadiah tue...suka sgt....akhirnya bertambah lagi pendrive free...hari tue dapat dari Mr Bos sebab dia ganti pendirve MV yg hilang...

Kali ni dapat hasil drpd berblog..Sampai ada kwan cakap"untung kan ada kawan blog"..ada jug ayg cakap"banyak juga kau dapat hadiah"..anak2 pun pandai sudah tanya.."mama Ada dapat hadiah dr kawan lagi???'hehehe...

Opps over pula....terima kasih kak Mia sebab bagi hadiah pendrive...kerana menjadi top 5 pengomen tegar di blog beliau...terima kasih..



Sila abaikan muka tuan empunya blog yg terover excited dgn hadiah yg diterima..hahahaha..sekali lagi tq kak mia....Jom ke blog kak mia


Read More

2nd GA - KAIN PASANG

3:53 PM
2nd GA - KAIN PASANG
Assalammulaikum..

MV join GA lagi...hehehe...Mood berGA kembali....Kali ni join GA Kak INtanBerlian...Klik Banner untuk join....



Syarat-syaratnya:(**copy dr blog penganjur)

  • Copy gambar ini dan pastikan gambar ini anda backlink
  • Follow blog saya
  • Buat simple entry dengan tajuk di atas
  • Tinggalkan link entry di komen

Dan Hadiahnya : 
1) Kain Pasang
2) Satu hadiah misteri

TARIKH TAMAT GA : 22 FEB 2013 (JUMAAT), JAM 11.00 MALAM.

Hakim seperti biasa: Encik Firdaus.(**ni pun copy dr blog penganjur)

Jom join ramai2 di SINI





Read More

1st Giveaway Ibu Amirul

3:05 PM
1st Giveaway Ibu Amirul

"PCL , tolong review blog saya (msvelentine.blogspot.com)".

2:13 PM
"PCL , tolong review blog saya (msvelentine.blogspot.com)".
Assalammualaikum...


Nak Join Klik SIni
Join segmen "PCL , tolong review blog saya (msvelentine.blogspot.com)"...terbaca kat blog AJ....So tertarik pula mau join..lagipun PCL ni salah seorang rakan bloglist MV...

Syarat pun simple jer...
  • copy paste baner atas nih dan letakkan link/pautan ke entri ini.
  • buat entri simple macam nih..letak ayat "PCL , tolong review blog saya (URL blog anda)".
  • tinggalkan link entri berkenaan di ruangan komen ini.
  • Tiada tarikh tutup (sehingga diberitahu).
Jom Join ramai2
Read More

Sambutan Birthday My HaikalFaiz**6 Tahun** di Kemas KPKPS

1:48 PM
Sambutan Birthday My HaikalFaiz**6 Tahun** di Kemas KPKPS
Assalammualaikum...

Semalam merupakan harijadi MY haikal Faiz yang ke-6 Tahun...Terima kasih pada semua yang wish birthday utk my hero Di entry yang INI...Sayang kamu semua....

Jom layan gambar sempena sambutan yang memang tak dirancang langsung ni..ingtakan nak buat lewat sehari tapi kesian pulak dekat dia..tue yg buat juga semalam...kalau perasaan gambar ni semua muka abg sedih..

Sebab dia ingat MV tak beli kek utk birthday dia..sebab MV janji jam 12.00 p, tapi masa MV sampai doarang tidur sudah..Last2 buat jam 4.00 pm..dan yg buat abg sedih lagi bila kakak AYu xda kemarin sebab cuti(**sakit gigi)....

Cerita pasal sakit gigi..MV ada story pasal HaikalAyu ke klinik Gigi pagi tadi..mak ai..malu ada...geram pun ada...bangga pun///nnt story..Jom layan gambar...

Peace tanpa senyuman

Slide yg Cikgu Sarah buat

Kawan2 abg haikal

Semangat mau tiup lilin

Sedih

potong kek

Abg with Mama
Selamat hari jadi Abg..semoga jadi anak yg soleh..amin..MamaAbahAYuWani Sayang Abg haikal....

Tabung HAW
Read More

Cara Tukar Domain Ke Blogspot.

1:10 PM
Cara Tukar Domain Ke Blogspot.
Assalammualaikum..

Ini entry untuk menjawab pertanyaan rakan2 blogger yg menggunakan domain dot my yang bermasalah sekarang ni....Semalam MV ada buat Entry Masalah Domain Dot MY...

MV terima komen daripada rakan2 yang ingin kembali menggunakan blogspot...MV ni tak terror sgt tapi akan membantu kamu semua setakat mana yg mampu....

Berikut adalah Cara untuk  kembali menggunakan  blogspot:


  • Klik setting...
  • Klik Basic -Publishing
  • Klik remove custom domain
  • klik ok
Diharap entry ni dapat membantu Kak Mimie...Selim...MIss Sue...kalau ada yang kurang faham,,,tanya jer MV..Insyaallah akan bantu setakat mana yg mampu





Read More

Monday, January 28, 2013

14 Pasukan Ke Pusingan Kedua Piala FA 2013

4:48 PM
14 Pasukan Ke Pusingan Kedua Piala FA 2013
Assalammualaikum...

Bersiaran kembali dengan edisi bola sepak Piala Fa 2013..ini keputusan untuk entry INI.Jom kita tengok adakah team pilihan kamu layak ke pusingan kedua Piala FA 2013..


Sabah FA Vs Felda United - 2-1
Selangor Vs ATM - 2-2(Penalti 3-2)
Sarawak Vs Melaka - 3-0
Johor DT Vs Perak -1-0(**keputusan ulangan dan hero 
Negeri sembilan Vs UiTM FC - 2-0
PKNS VS lion Xii - 1-0
Pulau PInang Vs PDRM - 2-1
Pulau Pinang PBAPP Vs PKRFC (CAM) - 5-1
Johor Vs Pahang - 2-3
Kedah Vs  BETARia FC - 3-0
T-team Vs Perlis- 3-2
SPA FC Vs Terengganu- 1-3
Pahang Kuantan Port Vs Tentera Darat - 0-2
Kuala lumpur VS Pos Malaysia - 0-5

Pasukan yang bertanda merah akan mengiringi Kelantan & Sime Darby untuk pusingan kedua Piala FA pada 26 februari 2013...dan adakah pasukan pilihan anda berjaya ke pusingan kedua ini?????

Yeahhhhhhhhhhhhhh...Sabah FA mara ke pusingan kedua setelah berjaya menewaskan Felda United 3-2....mmg keajaiban ni..Selalu Sabah kalah jer dgn Felda...Dan lawan yg menanti di pusingan kedua mmg betul2 hebat...Pasukan Selangor...

Pasukan selangor mengalahkan ATM dan berlaku kontroversi...RAsnya ramai yang sudah tahu..agak sedih bila ATM nda mara ke pusingan seterusnya tapi Selangor pun ok bah..tp Sabah Tetap di Hati...

Jadual kedua pusingan kedua seperti di bawah:

Sabah Vs Selangor
Kelantan Vs PKNS
Sime Darby Vs T-Team
Johor DT Vs Kedah
Terengganu VS Pulau Pinang
Pahang Vs Tentera Darat
Negeri Sembilan Vs Pos Malaysia
Pulau Pinang PBAPP Vs Sarawak

Nantikan perlawanan pusingan kedua pada 26.02.2013 akan datang..PAstinya buat Sabah FA..Chayok2x....






Read More

Masalah Domain Dot MY!!!

1:49 PM
Masalah Domain Dot MY!!!
Assalammualaikum...


PErgggghhhhh agak memeranjatkan apabila tengok UV sabtu & ahad!!!!sangat sedih...


perghh balik masa dulu2..
Terima kasih dekat cik NUR sebab sMs Mv pasal blog MV tak le bukak...Jasamu amat dikenang...Dan buat naniey yang mention di twitter..Kak Ina yg mention di blog..siap update cara nak bukak blog Dot.my..Terima kasih....

Dan akhirnya MV buat keputusan untuk balik semula kepada Blogspot...MV taknak salah pihak AsiaHost...sebab domain yg MV pakai sebelum ni pun free..jadi nak marah2 pun buat apa...benda dah jadi...

Terima kasih buat eca sebab sudi tolong MV utk kembali kepada Blogspot...Dan rasanya MV sudah buat keputusan untuk guna blogspot jer lepas ni..sebab MV tau bila MV guna domain..ada kawan2 yg x le bukak blog MV....

Tapi yang menjadi tanda tanya...Mcm mana nak terminate domain dot my ni???ada sesipa dapat bantu MV...Oh ya pada kawan2 blog..MV akan terjah kamu semua....sabar menanti kehadiran MV ke blog kamu...


***pssst..busy pagi tadi sebab jadi tray girl & water girl untuk majlis perhimpunan pejawat awan bil.1/2013 bersama tetamu jemputan iaitu Ketua Menteri sabah...
Read More

Happy Birthday My HaikalFaiz

1:23 PM
Happy Birthday My HaikalFaiz
Assalammualaikum...

Happy birthday To you
Happy birthday To you
Happy birthday To you Mohamad HaikalFaiz
Happy birthday To you

Selamat Hari JAdi yang ke-6 Tahun my beloved son Mohamad  Haikal Faiz...Semoga jadi anak yg soleh..Belajar rajin-rajin..Dan jangan nakal-nakal...Mama Babah AYU & Wani always love you....

HAppy birthday sayang mama..besar sudah..pejam celik pejam celik....6 tahun sudah...nda lah lagi melangkah ke sekolah rendah...Mama sayang  abang..Mama minta maaf abg..mama lambat tadi,,

Mama dtg sekolah abg..abg & kawan2 tidur sudah...MAma bawa kek utk sambut birthday abg tadi..tapi Jam 3.00 petang nnt mama turun pegi sekolah abg..Kita sambut birthday abg...Walaupun kakak Ayu tiada(**sakit)..tapi mama ada untuk abang....


Selamat hari jadi Hero MAma....



Tabung HAW
Adakah idea anda bernilai RM100,000
Samsung Galaxy??
Refund 100% with tune talk






Read More

Sunday, January 27, 2013

Keyword Meletop!!!

9:30 PM
Keyword Meletop!!!
Assalammualaikum...

Minggu ni UV MV naik daripada biasa...drpd 2++ ke 4++(berapa kali mau mention lah)...dan jom kita tengok keyword apa yang meletoppppppppppppssssssssss di blog MV minggu ni....

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<



Keyword yg baik2 jerlah....keyword Amanat KSN ...Maulidur Rasul...& Liga perdana...Xda yg 18 sx pun...Oklah.....drpd yg cari call girl....

Blog kamu pula keyword apa yg org cari???
Read More

Wajah Kami Di Minggu Ini

5:00 PM
Wajah Kami Di Minggu Ini
Assalammualaikum...

Wajah kami sepanjang minggu ini...Gambar2 yang MV ambil minggu ni..buat kenangan dan ingatan di masa depan...

Semua gambar diambil pada waktu pagi sebelum bergerak Ke pejabat..& hantar anak2 ke sekolah...Sila jangan geram dgn kecomelan(***hahaha jangan muntah) wajah2 dalam gambar ini..kerana ia adalah kecantikan semulajadi..ahakS!!!!

Jom layan Gambar2 dibawah








Comel kan???Bukan MV lah tapi anak2 MV...kalau MV mmg comel pun..hahahaha....jangan marah ar..sekali sekala puji diri sendiri....tapi nda boleh selalu..
Read More

Berjinak-jinak dengan SEO...

11:30 AM
Berjinak-jinak dengan SEO...
Assalammualaikum...

ENtry mengenai SEO lagi...sebelum ni MV ada buat entry mengenai SEO ..dan percubaan kedua pula apabila MV buat entry Salam Maulidur Rasul 2013..kali ni walaupun x menduduk tangga teratas...

Tapi sekurang2nya berada di page 1 carian google....Baru mau belajar main SEO ni..pada yg otai2 tue sila lah beri tunjuk ajar..


Walaupun berada di bawah tapi masih di dalam page 1 carian google rasanya itu sudah cukup untuk newbie mcm MV ni...



Pageview pun boleh tahan jugalah....dan menyebabkan UV MV naik dr 2++ ke 4++..SYukur alhamdulillah..Masih banyak yg perlu dipelajari...Harapnya lepas ni ada yg sudi ajar MV...Walaupun x berapa menjadi tp masih berpuas hati lagi.....

Korang selalu main SEO tak???
Read More

Saturday, January 26, 2013

Aku Yang TerOver

5:00 PM
Aku Yang TerOver
Assalammualaikum...

AKu yang Terover..Siapakah yang Terover????APakah yang Over????OVer dari segi apa kah?????Jom kita tengok saper yang  terlebih sudah...bilang si Stacy...
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

Tarra Ini dia yang terover....

Ini baju Maulidur RAsul

abaikan latar belakang...
taklah over..saja jak buat gempak sebab jarang2 bah mau upload pic sendri di blog ni..amacam cute tak??ada rupa Yana Samsuddin tak?????wakakaka...Larikkk!!!!!!!!!!!!

Read More

Pembelajaran di Rumah

9:00 AM
Pembelajaran di Rumah
Assalammualaikum...

Pembelajaran bukan hanya di sekolah...Oleh kerana cita-cita MV mau jadi cikgu tidak tercapai maka HaikalAYu juga ada sesi pembelajaran di rumah..Sejam setiap hari isnin hingga jumaat dr jam 8 malam sehingga 9 malam....

Sabtu ahad pembelajaran ikut masa yg ditetapkan..biasanya jam 10.00 pagi smpi 11.00 pagi...jam 2.00 petang smpi 2.30 petang...Dan malam....Kenapa buat sesi pembelajaran di Rumah...

Sebab MY Ayu minta MV  ajar dia..sebab dia x mau kawan2 ckap dia x pandai.."anak2 xda budak yg x pandai..cuma malas @ rajin mau belajar jak...





NAmpak pic di atas itulah yg MV ajar....sampai tanda pun guna pen hitam jak....sebab pen merah xda..bukan cikgu kan..wakakaaka....cer teka tulisan sape  yg abcd tue????hehehehe..dan kadang2 MV buat sesi mewarna dengan HaikalAYu juga...Jom layan hasilnya..







KAdang2 kami akan buat pertandingan siapa yg warna lebih cantik & pemenangnya pastilah MV...hahahaha.....Sebab MV sudah tua dah...budak2 ni baru nak praktis....baru belajar....Tapi MV paling suka saat ajar anak2..lebih2 weekend...



Read More